tai jitsu??????
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pytanie drugie: w Świętochłowicach... ok... fajnie... a dokładniej...?
W każdym razie dzięki... tak czy inaczej muszę czekać do września. Może do tego czasu się coś zmieni...
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]pierwsze pytanie: kim jest Ryszard Jozwiak?
Napisano Ponad rok temu
1. Czy są jakieś wiekowe przeciwskazania, gdy chce się trenować tai jitsu? --> tzn.: czy nie za późno...? (mam 20 lat)
2. Jak się ma sprawa z użytecznością. --> tzn.: nie chcę trenować... od tak... przeczytałem że to technika bardzo dobra, jeśli chodzi o samoobronę... Czy to prawda?
3. Czy coś powinienem jeszcze wiedzieć...? Żadne pytanie nie przychodzi mi do głowy?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czy ktoś byłby na tyle uprzejmy i mógłby mi wytłumaczyć czym jest w TAI JITSU tzw.: "atemi". DOKŁADNIE (i bez odsyłania do różnych stron, jeśli mógłbym prosić...). Wnioskuję (z tego co przeczytałem), że jest to (choć mogę się mylic... cóż.... errare humanum est ) technika (techniki) uderzeń (?) itp. Ale wolałbym wiedzieć coś więcej...
W kazdym systemie atemi to techniki uderzen
co to tai-jitsu to zalezy od jego odmiany sa rozne techniki i w roznych kombinacjach
akurat w Kempo Tai - Jitsu jest gdzies 60-70 procent atemi podlug innych technik.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dzięki... A, i jeszcze jedno. Czym charakteryzuje się ta technika (kempo tai jutsu)? Tzn.: jak bardzo jest skuteczna? Na co kładzie się większy nacisk (kopnięcia (?) czy uderzenia ręką)...? Do czego jest bardziej zbliżona --> w boksie na przykład siła ciosu (podobno) to: masa + przyspieszenie ( w przeciwieństwie
do karate, gdzie bardziej uwagę zwraca się na samo przyspieszenie)???
To najlepiej niech scharakteryzuje R.Jozwiak osobiscie uwazam ze za skutecznosc odpowiada glownie czlowiek a nie styl
Napisano Ponad rok temu
pierwsze pytanie: kim jest Ryszard Jozwiak?
No właśnie, kto zacz ten gentelmen ?
8O Że też takie pytanie przeoczyłem...echhhhhh....
czyżby do sklerozy na dodatek ślepota.... przestraszony
Pamietam takiego jednego... dusiłem go, a on nie jakimś krzywym paskudztwem, kukhri czy jak mu tam... :balisong: no to ja go kodachi.... a ten skubany mi tu jakieś kuguri-nage próbuje... :paker: no to ja go do szafki, tej co babcia lekarstwa trzymała... i poszła ścianka do WC.... :2gunfire:
uff.. mówie wam....
ale żeby to był ten sam, nie..niemożliwe....
dajcie znać, jak poznacie gościa.... :twisted:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
NAJLEPSZE ŻYCZENIA ŚWIĄTECZNO - NOWOROCZNE!!!
- Ponad rok temu
-
Kilka słów o Hakkoryu ju jutsu
- Ponad rok temu
-
Jiu-Jitsu Zielona Gora - pytanie...
- Ponad rok temu
-
Shaolin Kempo
- Ponad rok temu
-
Polskie Centrum JJ i JJ z Zielonej Góry
- Ponad rok temu
-
Czy jest mozliwe wykonanie techniki obrony jesli...........
- Ponad rok temu
-
4 medale Polakow w JJ na Mistrzostwach Swiata w Urugwaju
- Ponad rok temu
-
Otwarte Mistrzostwa Piastowa w Ju-jitsu - GALERIA
- Ponad rok temu
-
Jujistu w Lublinie
- Ponad rok temu
-
Miecze japońskie Nihonto - Henryk Socha