PP Kyokushin w Gdyni
Napisano Ponad rok temu
Karateka, duzo pisales o na temat tych zawodow, wrzuc mala relacje na forum - ile bylo zawodnikow, jak organizacja, przebieg walk itp.
Pozdrowienia,
MR.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ok w Gdyni odbył sie PP Kyokushi, w którym uczestniczyło tylko około 60 zawodników z 18 klubów.A było to
[...]
Walki jak walki byli przegrani na punkty i znokałtowani poprostu same życie
8O Hheheh Ales walnal opis rotfl . Ja sie nie podejmuje opisu, ale powiem ze zniesmaczylem sie jedna walka dwoch nidanow (seniorzy -przegral w dogrywce ten, ktory wg mnie i innych winien byl wygrac - werdykt osobiscie wygwidalem 8) ), natomiast bardzo fajna byla walka finalowa 4 kyu vs. shodan (chyba? nie sadze, zeby nidan..) - walka do samego konca, poziom moze nie tyle wyrownany (wyraznie bylo widac, ze sodan byl lepszy technicznie) ale determinacja i wola walki goscia z 4 kyu byla wrecz wzorcowa... tak wiec niezle sie odgryzal, momentami zyskujac wyrazna przewage 8O . Jedna z lepszych walk.
Aha... fajny omlot tez byl w kategorii seniorow tuz po tej nieszczesnej, w/w walce nidanow... Wystartowali nastepni przeciwnicy z tych samych klubow, co zaowocowalo wspanialym wpierdolem spuszczonym przez sandana (klub nieslusznie przegranego) przeciwnikowi z klubu nidana, ktory wygral :peace: zemsta za werdykt, heh... Po prostu nie bylo co zbierac...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wkurza mnie to, że często pierwsze lepsze mawashi na twarz kończy walkę w zupełnie nieoczekiwany sposób. Tak przegrał kiedyś, dawno temu Józek Warchoł na MP kiedy dostał mawashi na głowe od upadającego przeciwnika - zresztą całkiem przypadkiem. A jeszcze lepszy kawałek był z Legockim, który na PP w Zielonej wsadził mawashi na głowę za co przepięknie go Drewniak zdyskwalifikował - kpina.
Nie pitol mi o przepisać dobrze, masz coś do mnie do mówiłem Ci, gdzie mamy treningi. Albo idź skończ jakieś studia - może być bibliotekarstwo bo masz w tym kierunku poważnej zaciagi.
Napisano Ponad rok temu
Mysle, ze niektore rzeczy lepiej wyjasnic sobie przy pomocy PW - nie obrazajcie sie publicnie.
Napisano Ponad rok temu
Organizacja ladna .. acz z powodu klopotow organizacyjnych czekalismy jakies 3 godziny na rozpoczecie.
W sumie to byli 1 zawody kyokushin jakie ogladalem. Od razu co mi sie rzucilo w oczy to nisko trzymana garda u zawodnikow. Druga rzecz ze dosc silnie jeden drugiego okladal piesciami po korpusie i kopnieciami po nogach. Nic z tego raczej nie wynikalo gdyz dogrywka byla czesto widziana.
Kolejna sprawa to kontuzje .. zanim wyszedlem karetka odjechaly 4 osoby. Co jak co ale to dobrze nie swiadczy o bezpieczenstwie tego sportu.
Bylo tutaj wspomniane jak zawodnicy probowali konczyc walki przez kopniecia na glowe. Prawda jest iz wykonujac techniki obrotowe raz ze nie trafiali a dwa ze rownowagi nie umieli lapac i przewaznie konczylo sie to ladowaniem na macie. Tak wiec nie mozna ocenic tych kopniec jako nieskutecznych z prostego powodu: osoby ktore probowaly wykonywac owe techniki nie umieli tego robic.. proste.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
zlac przeciwnika tak aby nie byłzdolny do dalszej walki- a kontuzje sa wszedzie
Tym zdaniem mozna usprawiedliwic wszystko, lacznie z walka na noze.
4 karetki to faktycznie normalne... przeciez wszyscy tak mowia... trzeba byc twardym...
Te lata masakry dadza o sobie znac w pozniejszym wieku. Ale co tam... kontuzje sa wszedzie :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jezeli nozownicy mieli by taka formułe walki to czemu nie mieli by tak walczyc?
telex kontuzji mozesz sie nabawic wszedzie , czy to na kyokushinie czy na karate tradycyjnym , czy cwiczac jakikolwiek inny styl. a wiadomo przeciez ,ze knockdown i full jest forma kontuzjogenna , na zawodach szczególnie
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
RITSUZEN i TAIKI-KEN
- Ponad rok temu
-
Czy jesteś wierny stylowi, od którego zaczynałeś?
- Ponad rok temu
-
ROYAMA I KAZUMI ODCHODZĄ Z IKO MATSUI
- Ponad rok temu
-
Co to jest CLICKER ?
- Ponad rok temu
-
Leo Lipinski
- Ponad rok temu
-
Virtual Reality, czyli co by było gdyby...
- Ponad rok temu
-
Nowy moderator
- Ponad rok temu
-
Wado-ryu
- Ponad rok temu
-
Rezygnacja z moderownia działu karate
- Ponad rok temu
-
Shidokan na nowym forum