OTWARTY TURNIEJ BJJ
Napisano Ponad rok temu
- Berserkers - Szczecin
- BJJ - Warszawa
- BJJ - Lublin
- Shidokan
- Sambo - Warszawa
- Ju-Jutsu - Bytom
- Judocy Wisly Krakow
- Grappling Krakow (BJJ)
Napisano Ponad rok temu
Dudu-czy spotkałeś się już z jakimś oficjalnym stanowiskiem Bjj POlska w sprawie tych zawodów?Ja bym z chęcią pojechał i nie tylko ja odemnie , ale wiesz w jakiej jesteśmy sytuacji.
???
A Poznań boi sie zawodów?
Jak kiedyś pisałem, że wacham się z przyjściem na bjj to mnie nikt nie rozumiał, a chodziło mi o takie sytuacje, mam sporo szacunku dla bjj, wręcz propaguję je
Jak ktos nie wierzy niech spojrzy na moje wypowiedzi z Samoobrony kobiet.
Ale co i raz okazuje się, że Poznań to czy tamto, to jak jest wiele szkół w Polsce uczących bjj mających luźny związek, czy jest organizacja kierowana przez KM co ma "polityczne skutki" dla ćwiczących, bo albo nie można wyjechać na zawody, a to trzeba wybierać między uczciwością Admina/Moda na forum, a podpadnięciem górze Bjj Polska. Jak to jest w Warszawie? Dla mnie to ważne bo nie pojadę do Krakowa czy Lublina tylko po to by uczyć się stylu który uważam za zajebisty.
A
Napisano Ponad rok temu
Pytasz się o Warszawe?To przyjdż na trening.Jeżeli zaczniesz trenować wszystko przestanie mieć dla Ciebie znaczenie i będziesz tylko śnił o technikach Brazylijskiego Jiu Jitsu a nie o podziałach organizacji i zakazach.Oczywiście będziesz lojalny wobec swojego trenera itd ale niektórych rzeczy nie można Ci zabronić-rozwoju oraz dostępu do wiedzy.
Pozdrawiam A i wpadnij do nas jak najszybciej na trening bo wszyscy na Ciebie czekamy.
Napisano Ponad rok temu
A dobry trener i nauczyciel nigdy Ci tego nie zabroni więc zapraszam.ale niektórych rzeczy nie można Ci zabronić-rozwoju oraz dostępu do wiedzy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
GraYFox - dlaczego dziwne? Obowiązywać będą przepisy sportowego bjj. Sambista włoży portki, judoka będzie pamiętał, że po rzucie jest jeszcze parter i wszystko będzie cacy.
Pozdrawiam, Aviator
Napisano Ponad rok temu
dziwne beda te zawody jek beda w nich startowac judocy i kolesie z sambo a z drugiej strony moze przejza na oczy co warto trenowac BJJ RULZ!!!
Boisz sie konfrontacji ?
Przepisy sa obowiazujace w sportowym bjj. Zawodnicy startujacy musza respektowac owe przepisy i nie probowac lamac regulaminu uderzajac czy tez pchajac palce do oczu.
Odnosnie przejrzenia na oczy. Nie licz ze ktos z sambo czy judo przejdzie na bjj i na odwrot. Ludzie wybieraja systemy z konkretnych powodow i system ktory wybrali im odpowiada, zaden inny.
A haslo bjj rulz zrealizuj na macie na zawodach najlepiej. :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
rzeczywiscie troche bym sie obawial konfrontacji z judokom ....
W gi to zawsze obawiam sie konfrontacji z judoką, w submission już mniej
Napisano Ponad rok temu
czasami chodze na wisle popatrzec jak sie judocy kulaja i powiem tylko tyle ze znimi bedze przeje... maja dluzo sparigow w parterze i niezle sobie radza zwlaszcza jak maja trenigi z takim dziadkiem po za tym sa cholernie silni
Nie wiem z jakim poziomem judoków się zetknąłeś, ale nasi z Włocławka na jako takim są (chociażby pani Szczepańska) i problemu z nimi z tego co wiem większego nie było.
Mam pytanie do Dudu: Czy osoby takie jak ja, tzn początkujący (ok. 1/2 roku) mają szansę wziąć udział w tego typu zawodach? Chodzi mi o konfrontację, znalezienie swoich słabych punktów, i ogólną radość z kulania, a nie punkty czy miejce w rankingu.
Napisano Ponad rok temu
Mam pytanie do Dudu: Czy osoby takie jak ja, tzn początkujący (ok. 1/2 roku) mają szansę wziąć udział w tego typu zawodach? Chodzi mi o konfrontację, znalezienie swoich słabych punktów, i ogólną radość z kulania, a nie punkty czy miejce w rankingu.
Pewnie. W Krakowie nasza sekcja istnieje nieco okolo roku wiec tez nie wystawimy jakiegos zabujczego teamu doswiadczonych kilerow :wink: Nie chodzi tylko o to zeby kolekcjonowac tytuly z zawodow ale zeby nabierac doswiadczenia wlasnie wlaczac tez z tymi co trenuja dluzej. Dlatego zawody chcemy rozegrac systemem francuskim - po pierwszej przegranej niekoniecznie odpada sie od razu tylko jeszcze sie walczy dalej z szansa na 3 miejsce. Chyba ze zglosi sie bardzo duzo osob, to wtedy ze wzgledu na mozliwosci organizacyjne bedzie musial byc system pucharowy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mimo że Bjj jest takie młode w Polsce , już jest całkowicie podzielone. To wkurza, i nasuwa pewną myśl.... że chodzi tylko i wyłącznie o Kase .
Pozdrawiam z Żalem, że nie Spotkamy się w Krakowie .
Entuzjasta brazylijskiego jiu jitsu
Napisano Ponad rok temu
Szkoda szkoda ze warszawka nie przyjedzie. Widac "maly brat" ma jakis interes aby zabraniac wam startowac. Cos mi sie wydaje ze wyrzucilby swoich ludzi z klubu gdyby chcieli jechac... ale to tylko domysly.
Szkoda.
Napisano Ponad rok temu
Właśnie dowiedziałem się że Bjjwarszawa nie wystąpi na zawdodach w Krakowie, z powodu odgórnego zakazu Szefa Bjj Polska. Tzn dokładnych słów Pana Matuszczaka nie znam, ale sens był taki, że jak wystąpimy na zawodach w Krakowie, to nie będziemy mogli uczestniczyć w zjazdach organizowanych przez Bjj Polska.
Jezeli to prawda to smutne zeby nie powiedziec zalosne. A chodzi o to ze ci ktorzy najbardziej krytykowali i zwalczali tzw tradycyjnych mistrzow i ich zamykanie sie w swoich gettach teraz sami robia dokladnie to samo. To nie jest duch walki BJJ.
Pozdrawiam z Żalem, że nie Spotkamy się w Krakowie .
Jezeli nie na zawodach to na wspolnych treningach albo wspolnych sparingach zawsze jestescie mile widziani w Krakowie.
pozdrawiam
dudu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Bjj- obrazki,grafiki poszukiwane!
- Ponad rok temu
-
jakie sekcje bjj?
- Ponad rok temu
-