Antigrappling?
Napisano Ponad rok temu
Dalej juz jakos szlo
Napisano Ponad rok temu
Ze śmiechu
W pracy cholera jestem, nie powinienem tak ryczeć 8)
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
To ze strony [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Chociaż o tych 300 walkach powtarzał także w innych wywiadach.
Eee tam, co to jest, ja tam nie chwaląc się wygrałem 600 walk na ulicy, mówie wam znam świetny styl na ulicę "superduper street fight", chcecie się nauczyć za jedyne 100$ na miesiąc ? :wink:
Napisano Ponad rok temu
Przez jakies 10 sekund napierdalal mnie w kregoslup.Tak naprawde nic nie poczulem ( mial na to wplyw stres zwiazany z walka) w koncu odpuscilem. Walka po jeszcze paru minutach zakonczyla sie remisem.
Napisano Ponad rok temu
Sprawa jest prosta, grappling jest modny, wiec pojawia sie na rynku cale mnostwo kaset "antygrapplerskich" i pojawiac sie bedzie, poki moda potrwa. Ludziska zarobic probuja. Prorokuje, ze w najblizszym czasie kazda szkoleniowka, na ktorej ktos wykonuje kontratak przeciwko chwytom bedzie miala dopisek "zawiera techniki przeciwko chwytaczom ".
A Bozetepe po dobrej szkole marketingowej Leung Tinga doskonale wie, co jest modne i na czym mozna zarobic :wink:
K.
Napisano Ponad rok temu
ze strony [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników])
Poniżej fragment.
Q
Kancho, getting back to styles, I like Muay Thai very much, especially the elbow and knees, what’s your feeling on it.
Bluming
Yes, yes, it’s good, it’s very good. The only thing what I have against Muay Thai for self-defense is that there is no throws, and no groundwork.
And you know, it’s very funny, the Chinese Boxing Federation, the Wing Chun, they are very very selfish and dedicated to their own style. My boys went over there (to Emin Boztepe’s) Dolman and Vrij and a few other guys, because he claimed no one can beat him, you know, he was on his knees crying, and I’m not kidding you. He’s an asshole. He said, please guys this is only for advertising, come on, I just want to make a dollar, that’s all, so they just spit on him and they left. No, he’s an asshole. I personally don’t know him.
Then there’s a guy named Dick Wachtberger. To my great surprise, last year he called me and said, “Mr. Bluming, sensei, is it possible that you accept an invitation to teach for a few hours?” I was surprised; he said we want to see some other styles, and what’s going on. I said sure, so he was so surprised and so happy with it, after the teaching, that he instead of the money he promised me, he gave me 50% more. He said you deserve it (laughter) it was funny. So after that I taught again and next month I teach again there. They want to know about groundwork and some throws, and that’s nice.
Bluming to dość znany w Holandii gość, posiada (tego nie jestem pewien) 10 dan w karate i judo.
W sumie nie powinno się tracić czasu na oszołomów typu Boztepe, ale moim zdaniem, tak jak w polityce piętnuje się wszelkie przejawy korupcji, przekupstwa itp., tak w sztukach walki powinno się publicznie piętnować oszołomów, pseudomasterów i innych wyciągających z kieszeni nieświadomych pieniądze.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Purpura dla Manola
- Ponad rok temu
-
Gracie w Japonii
- Ponad rok temu
-