Nawet miałem pomysł, aby sprowadzić z Japonii 10-15 iwama bokken, ale podobno nakładają straszne cło na granicy i się to po prostu nie opłaca

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Szczepan: Bardzo dobre bokkeny kupujecie
Nazywają się one iwama bokken (w sumie nie wiem dlaczego :roll: ). Jak teraz będę w Niemczech na stażu kenjutsu, to może sobie taki sprawie, ale jak na razie macham japońskim ken'em kupionym w Paryżu - jak dotąd spisuje się całkiem nieźle (mam go 1,5 roku i pomimo, że się już powoli sypie to nadal łamie inne bokkeny jak patyki
![]()
Nawet miałem pomysł, aby sprowadzić z Japonii 10-15 iwama bokken, ale podobno nakładają straszne cło na granicy i się to po prostu nie opłaca
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nic dziwnego skoro walcie sie po lbach bokenami bez sensu..U nas bokkeny łamią się jak zapałki - do czasu zakupu obecnego cudeńka łamałem 1 bokken średnio na pół roku
A teraz aż strach ze mną ćwiczyć
![]()
Niestety ciężko jest dostać w Europie (przynajkniej tam gdzie my bywamy) pożądny bokken iwama, są tylko zwykłe japońskie![]()
Jak zakupie teraz taki bokken jaki chce, to bój się powrotu do Polski - osobiście powitam Cię na lotnisku :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wysłałem kilku osobom fotki swoich dzieł... Dajcie znac na forum albo na priva co o tym sądzicie bom ciekaw okrutnie...
Napisano Ponad rok temu
Wysłałem kilku osobom fotki swoich dzieł... Dajcie znac na forum albo na priva co o tym sądzicie bom ciekaw okrutnie...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu