Judogi HAJIME
Napisano Ponad rok temu
Nawet miałem pomysł, aby sprowadzić z Japonii 10-15 iwama bokken, ale podobno nakładają straszne cło na granicy i się to po prostu nie opłaca
Napisano Ponad rok temu
Widzieliscie ceny pokrowcow w hajime???
30zeta za pokrowiec z kieszenia na 2tanto i szeroka tasma naramienna, to jest deal!
8O
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
zobzczcie cenki i promocje swiateczne
Napisano Ponad rok temu
Szczepan: Bardzo dobre bokkeny kupujecie Nazywają się one iwama bokken (w sumie nie wiem dlaczego :roll: ). Jak teraz będę w Niemczech na stażu kenjutsu, to może sobie taki sprawie, ale jak na razie macham japońskim ken'em kupionym w Paryżu - jak dotąd spisuje się całkiem nieźle (mam go 1,5 roku i pomimo, że się już powoli sypie to nadal łamie inne bokkeny jak patyki
Nawet miałem pomysł, aby sprowadzić z Japonii 10-15 iwama bokken, ale podobno nakładają straszne cło na granicy i się to po prostu nie opłaca
Qrna wahalem sie czy pisac bo Garry znow powie ze sie przechwalam :wink:
Kupujemy takie bokeny z powodow wylacznie praktycznych. Jak chcesz naprawde cwiczyc, to musisz miec bron dobrze wywazona i trwala. Bo cwiczenie bronia to nie tylko kata(czyli cwiczenie samemu) ale i kumitachi czyli cwiczenie z pratnerem, a tam juz drzazgi leca. U nas w dojo jest paru osilkow, to sila nadrabiaja braki techniczne, musisz miec mocny boken czy jo Zwykle po kazdym treningu sporo nowych wgniecen mam na kijach. Z czasem sie one poglebiaja i potem boken zaczyna sie sypac. Dlatego jakosc jest b.wazna.
my tez zamawiamy dla dojo hurtem po co najmniej 5 sztuk bo wtedy jest taniej.
Napisano Ponad rok temu
A teraz aż strach ze mną ćwiczyć
Niestety ciężko jest dostać w Europie (przynajkniej tam gdzie my bywamy) pożądny bokken iwama, są tylko zwykłe japońskie
Jak zakupie teraz taki bokken jaki chce, to bój się powrotu do Polski - osobiście powitam Cię na lotnisku :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Nic dziwnego skoro walcie sie po lbach bokenami bez sensu..U nas bokkeny łamią się jak zapałki - do czasu zakupu obecnego cudeńka łamałem 1 bokken średnio na pół roku
:wink:
A teraz aż strach ze mną ćwiczyć
Niestety ciężko jest dostać w Europie (przynajkniej tam gdzie my bywamy) pożądny bokken iwama, są tylko zwykłe japońskie
Jak zakupie teraz taki bokken jaki chce, to bój się powrotu do Polski - osobiście powitam Cię na lotnisku :twisted:
Trzymam cie za slowo, dzieki za pomoc w transporcie bagazy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wysłałem kilku osobom fotki swoich dzieł... Dajcie znac na forum albo na priva co o tym sądzicie bom ciekaw okrutnie...
Robota jest pikna.....!!!
Co do reklamy to jest na miejscu.... jak najbardziej
Może ubijemy interes???? :wink:
Napisano Ponad rok temu
Wysłałem kilku osobom fotki swoich dzieł... Dajcie znac na forum albo na priva co o tym sądzicie bom ciekaw okrutnie...
a nie dalo by rady tu tych fotek wkleic? takim sposobem moze bys mial wiecej klienteli...
Napisano Ponad rok temu
Właśnie pracuje nad serwerem, wiec moze uda się zrobić Kunichiro prezent gwiazdkowy.... :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
hehe
sprawa poszła juz w ruch...
Napisano Ponad rok temu
Jeśli chodzi o sprzęt...to teraz uzywam "japonczyków".....jeden bokken iwama- jast fajnie cięzki ale niestety z bardzo miekkiego drzewa...dlatego używam go tylko tandoku dosa ...natomiast do kumi tachi mam inny bokken...lżejszy ale za to twardszy....
Natomiast moje jo......hehe..jest niezłe cienkie ale BARDZO twarde i ciężkie......(tez japończyk..) ma na liczniku juz kilka innych... :wink:
ten sprzęt mam juz kilka latek...i nieźle sie sprawuje...
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Strona
- Ponad rok temu
-
prośba
- Ponad rok temu
-
Coś dla maniaków i fanatyków....