Co wybrac
Napisano Ponad rok temu
Mam zamiar zapisac sie na jakas sztuke walki. Jaka? oto jest pytanie. Najglebiej zastanawiam sie nad jujitsu i aikido. Moja sytuacja wyglada tak, ze czasami zdarza sie przejsc przez jakas dzielnice gdzie nie za bardzo mnie lubia. NO i wiecie dawaj kase. Chcialbym wybrac taka sztuke walki ktora by mi po pierwsze pomogla przezwyciezyc ten lęk i zeby mogla mnie obronic w takiej sytuacji. Czy sa jakies dobre szkoly Aikido lub Jujitsu w Lublinie? Poradzcie prsze
Napisano Ponad rok temu
Ale jesli jesteś uparty to możesz się rozejrzeć.
Po pierwsze nasze dojo, LAA: Treningi na tygodniu od 20.00 w pawilonie Lublinianki przy Króla Leszczyńskiego. [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Po drugie dojo przy Kazimierza Wielkiego, Akademia Aikido Lublin, [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Co do Ju-jitsu to pewnie pytałeś na odpowiedniej stronie więc tam Ci lepiej poradzą , bo ja nie uznaję sie odpowiednio uprawniony do udzielania informacji.
Napisano Ponad rok temu
NARA
Napisano Ponad rok temu
Jasne, że się przyda. W ogóle rewelacja, ale dodatkowo warto uzupełnić to treningiem biegów na krótkie dystanse. Myślę, że 100m to trochę za mało (niektóre chłoptasie nie dają tak szybko za wygraną ),
ale 200m to już wystarczy prawie na wszystkich.
WYTRWAŁOŚCI W TRENINGACH :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
aikido czy jujitsu ?
aha, powaznie pytasz... bylo tak od razu...
jeden na jednego lepsze jujitsu,
no ale jak cie zaatakuje kilku (a nawet i cala gromada) to tylko i wylacznie AIKIDO
:wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
rotflrotflrotflrotflrotflrotfl
Ze wy jescze macie sile pisac....
Napisano Ponad rok temu
poczytaj se archiwum czy tez poprzednie topiki zanim otworzysz nowy. to juz dyskutowalismy 1328 razy..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A tak przy okazji Szczepan, Howg, z jakiego plemienia pochodzi Twoja czerwona twarz rotfl
MOja czerwona twarz pochodzi z Czarnych Stop a twoja?
Napisano Ponad rok temu
oczywiście mialem na myśli mróz panujący na dalekiej pólnocy
S.
Napisano Ponad rok temu
Dlaczego aikido jest lepsze na cala grupe? Powiedzcie mi jeszcze czy w aikido nie ma zadnych atakow, bo slyszalem ze np. w jujitsu sa jakies ataki!
Ino się kur.... zastrzelić :puppydogeyes: :blus: aż mi sie niedobrze robi jak to czytam....
Napisano Ponad rok temu
Dlaczego aikido jest lepsze na cala grupe? Powiedzcie mi jeszcze czy w aikido nie ma zadnych atakow, bo slyszalem ze np. w jujitsu sa jakies ataki!
Np. Atak Padaczki.... buhehehee
Napisano Ponad rok temu
MOja czerwona twarz pochodzi z Czarnych Stop
nie przejmuj sie Szczepan - na to jest rada .... troche proszku i dobry pumeks
Napisano Ponad rok temu
nie przejmuj sie Szczepan - na to jest rada .... troche proszku i dobry pumeks
ty MArtius to masz takie typowe europejskie podejscie - co czarne to znaczy ze brudne... :wink: Kiedys, jeszcze wBelgii bylem swiadkiem nastepujacej sceny: Spotkaly sie dwa malzenstwa, jedno czarne z dzickiem a drugie swiezo z Polski, tez z dzieckiem. Maly polak, ledwo chodzil a juz odwazny jak kazdy szlachcic. Zobaczyl drugie dziecko i dalej w dluga bawic sie razem. Nagle patrzy, cos mu tu nie pasuje...drugi dzieciak, czarny jak diabel. Wiec sie skrada do niego chylkiem, podchodzi caly spiety i gotow do ucieczki...i powoli dotyka reki czarnego zeby zobaczyc czym sie tamten usmarowal ...potem patrzy na wlasna dlon - i tu szok - nie ubrudzil sie! Rodzice z obu rodzin smiech powalil na kolana...Ja ze smiechu to sie poplakalem.... rotfl
Tak ze Martius , jak kiedys zobaczysz goscia z zolta skora, to nie znaczy ze ma akurat zoltaczke 8)
Napisano Ponad rok temu
Ja mam inną wersję dotyczącą czerwonej twarzy :drinking: .
oczywiście mialem na myśli mróz panujący na dalekiej pólnocy
S.
glodnemu chleb na mysli? :wink:
Napisano Ponad rok temu
Dzisiaj po treningu dla dzieciakow podchodzi do mnie jakis gostek i mowi ze jest tata Kamila i ze.....(tutaj przedstawil zastrzezenia co do moich metod wychowawczych)...Potem dodal:
"...bo wie pan ja cwiczylem i karate i taekwondo i wcale mi sie nie podoba, ze moje dziecko cwiczy aikido. Bo aikido to moze jest i dobre ale dla panienek..."
pozdrawiam Was mili moi...
Napisano Ponad rok temu
Smail uważaj z takimi tekstami, bo umrę ze śmiechu .........
O rany, aż się popłakałem ze śmiechu ......... rotfl rotfl rotfl rotfl rotfl rotfl rotfl rotfl rotfl rotfl rotfl
Napisano Ponad rok temu
ps to dziwny facet ten ojciec, nie lubi aikido, ale syna posyla.....hmh.......
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Wrażenia po staży z Ch.Tissier w Krakowie
- Ponad rok temu
-
the best of the best
- Ponad rok temu
-
szkoły aikido
- Ponad rok temu