walki zadaniowe
Napisano Ponad rok temu
Wczoraj trener stwierdził, ze dość taktyki i będą tylko sparringi i walki zadaniowe.
Dowiedzialem się jednego - walki zadaniowe nie są tym co tygrysy,(czyli ja) lubią najbardziej.
dostałem gościa 190 wzrostu ( sam mam 176 i 68 kg) i miałem atakować go nogami a on mial robić techniki ręczne, albo obaj tylko dystans i lewy prosty.
Ale się naganiałem by się nie dać stłuc!
nadrobiłem przy technikach ręcznych na jego nogi i w półdystansie ( dostał ze trzy delikatne sierpy, haków nie liczę)
naskakałem się tak, że myślałem , że padnę a w końcu dostałem skurczu łydek i wysiadłem.
wolę zwykły sparing
A co wy sądzicie o zadaniówkach?
wiem, że są użyteczne i pozwalają wyłapać błędy i słabe strony, ale czy je lubicie?Dla mnie było katorgą kiedy musiałem walczyć w sposób, który uważałem za niepasujacy do przeciwnika.
Poza tym trener powiedział, ze w kicku nie warto stosować uderzeń na dół , w których jestem dobry (moim zdaniem pasują do duzo wyższego przeciwnika) bo w ten sposób narażam głowę a takie ciosy nie są punktowane.Podał przykład gościa, którem gdy uderzał na dół przeciwnik roundhousem złamał kość jarzmową.
osobiście ćwiczę kicka dla ruch i samoobrony a jego techniki uważam za poprzedzające wejście w nogi lub rzut, których mam zamiar się uczyć
jakie jest wasze zdanie na ten temat ?
Napisano Ponad rok temu
to jest ZAJEBISTA metoda treningu walki.
Napisano Ponad rok temu
Pomagają w doskonaleniu technik.
Skurcz łydek nie ma tu nic do rzeczy. Tak samo mogłeś to dostać przy zwykłych sparingach, pozdr!
Napisano Ponad rok temu
Hmm... nigdy tego w ten sposób nie nazywałem, ale zgadzam się z przedmówcą . A no i lubię to!zadaniowki rzadza 8)
to jest ZAJEBISTA metoda treningu walki.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja zawsze stosuję markowanie lewego rotacja w prawo z wejściem hakiem na wątrobę lub sierpem na twarz - staram sie wejść jak najbliżej żeby nie dostać prawym
albo lewy na dół
za cholerę nie wychodzi mi mój lewy na jego lewy - za krótkie ręce
w ogole jutro odpuszczam sobie sparing i biorę się w domu za skakankę;
bo coś mi sie wydaje, że największym moim problemem są nogi i kondycha
Napisano Ponad rok temu
mam pytanie jaki jest najlepszy waszym zdaniem sposób skrócenia dystansu z wyższym przeciwnikiem stosującym lewy prosty?
lekkie podbicie reki i nurkiem do klinczu, potem wychaczenie, dosiad, i a tu juz czego duzsza zapragnie no tak al ty sie pytasz o bokserska technike, hmmm ktos ma jakies propozycje?
Napisano Ponad rok temu
Stosujemy minimalne lekkie zejście na skos w prawo tak, że lewa ręka przeciwnika znajduje się nad naszym lewym barkiem z jednocześnym prostym lewym. Dystans jest wtedy wystarczający. Inna sprawa, że to trudno wykonać w odpowiednim momencie, jak jest dobry i szybki przeciwnik.
Albo trudniejsza i ryzykowna technika: głowa uchyla się trochę w prawo i obraca tak, że lewy prosty przeciwnika trafia w naszą prawą stronę szyi, jednocześnie prowadzimy naszą prawą rękę nad jego lewym łokciem prosto w szczękę.
Napisano Ponad rok temu
a co do dosiadu, ponieważ sparowałem parę razy z bjjowcem to wsedłem temu gościowi w pas, ale ponieważ to kick to musialem przerwać akcj ę
Napisano Ponad rok temu
Ja jeśli robię to prawym to tylko z wyprzedzenia i ręka idzie od wewnątrz
Napisano Ponad rok temu
a co do dosiadu, ponieważ sparowałem parę razy z bjjowcem to wsedłem temu gościowi w pas, ale ponieważ to kick to musialem przerwać akcj ę
nie pytam nawet czy byl zaskoczony
Napisano Ponad rok temu
Trener nawet coś krzyczał, żebym się tak nie pochylal bo to bez sensu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Dziaciaki a Muay Thai
- Ponad rok temu
-
IMEX JASTRZĘBIE WICEMISTRZEM POLSKI DYSKWALIFIKACJA HETMANA
- Ponad rok temu
-
Szkodliwośc boksu
- Ponad rok temu
-
kickboxing we wroclawiu , gdzie ?
- Ponad rok temu
-
Roznnice i podobienstwa??
- Ponad rok temu
-
Bokserzy walcza w postawie w karate zwanej zenkutsu dachi!
- Ponad rok temu
-
22 listopada walka Włodarczyka
- Ponad rok temu
-
Uniki
- Ponad rok temu
-
Gołotę czeka operacja
- Ponad rok temu
-
Boxeo Kuba