Czy ćwiczycie na świeźym powietrzu?
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przec cale wakacje cwiczylem w parku i jakos nikt sie nie przywalal. Tylko jak lazila policja to chowalismy miecze na wszelki wypadek. W ogole ciekawym doswadczeniem jest cwiczenie w miejscu publicznym i obserwowanie reakcji ludzii. Tai Chi ma ten plus ze jak cwiczysz w parku to wszyscy nasladowcy szybko sie nudza...szczegolnie jak trafia na trening poczatkujacych.
Co do cwiczenia na swiezym powietrzu jeszcze:
Ostatni jak sobie zafundowalem godzinny trening takich podstaw na dworze przy temperaturze +10 i silnym wietrze to skonczylo sie na 38 goraczki...widocznie mialem za malo czi
Chciaz teraz robi sie cieplej i spokojnie mozna korzystac z okazji i cwiczyc na dworze. Oglnie trening w parku (gdzie jeszcze nie ma komarow...) jest naprawde wiele przyjemniejszy niz kiszenie sie na sali.IMHO
Napisano Ponad rok temu
Heh! Sasiedzie Park na Pilczycach za ul. Legnicką?Chciaz teraz robi sie cieplej i spokojnie mozna korzystac z okazji i cwiczyc na dworze. Oglnie trening w parku (gdzie jeszcze nie ma komarow...) jest naprawde wiele przyjemniejszy niz kiszenie sie na sali
Ja czasem robie za wariata (no bo z szablą lub mieczem latam :wink: ) w kompleksie mosiru przy kortach tenisowych. może się kiedys spotkamy?
Pozdrawiam serdecznie
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Teraz pewnie nie cwicza bo za zimno
Coś mnie ominęło? Wrocław trafił za koło podbiegunowe? :-)
Ja tak jakoś jestem przyzwyczajony do chińskich wzorców i się ich trzymam. A więc trening na powietrzu niezależnie od pory roku, byle mokre na łeb nie leciało i nie dmuchało przesadnie. Oczywiście pozostaje kwestia dostosowania (np. czas ćwiczenia, rodzaj ćwiczeń, rodzaj ubrania itp.). Ostatnio zimy są ciepłe, więc nie ma żadnego problemu, ale zdarzyło się z dwa razy, że ćwiczyliśmy przy minus 15 stopni Celsjusza. Nawet zhan zhuang, chociaz nie za długo :-) Sie na nartach da jeździć nawet zimą :-) , to czemu miałoby się nie dać ćwiczyć sztuk walki?
Fakt, że sporo osób jesienią przestaje przychodzić na zajęcia na powietrzu, a pojawiają się na nich dopiero wiosną.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
-15 stopni? 8O 8O 8O ale to wszyscy poubierani w czapki i rekawiczki chyba?
Tak, to oczywiste. Jak napisałem, wszystko dostosować trzeba do sytuacji. Zdrowy rozsądek i tyle.
O, a tutaj była temperatura w okolicy zera. Agnieszka robi shen gui chu shui, czyli "niebiański żółw wyłania się z wody".
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
??? Kung-fu w Lublinie ???
- Ponad rok temu