Roznnice i podobienstwa??
Napisano Ponad rok temu
Jesli ten temat byl to prosil bym o link bo nie moglem znalesc (moze przeoczylem )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Generalnie techniki ręczne stoją na niższym poziomie niż w boksie, kickerzy są sztywniejsi, nie ruszają się tak miękko jak bokserzy ( przynajmniej w tych sekcjach gdzie ja byłem )
ostatnie miałem 2 rundy sparingu z chłopakiem, który przygotowuje się do zawodów w wadze do 54 kg za miesiąc. Walczyliśmy na same ręce, na pół siły za to maksymalna szybkość- ja ważę 68 kilo i po trzech latach wznowiłem treningi. Dopóki nie wysiadła mi kondycha radziłem sobie nieżle - ani razu mnie czysto nie trafił, był tylko trochę szybszy i większość ciosów zeszła po gardzie, udało mi się go trafić parę razy też niezbyt czysto. Ale generalnie uważam, że bokser o takim stażu byłby groźniejszy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie no na ręce też był lepsz
Spotkałem sie z taka opinia, ze bokserzy generalniesa lepsi
od kickerow, przed kopnieciami bronia sie zmiana dystansu itp.
Jakie ma szanse kicker z bokserem o podobnym stazu i
zdolnosciach po powiedzmy 3 latach treningu w sytuacji samoobrony.
A
Napisano Ponad rok temu
nie no na ręce też był lepsz
Spotkałem sie z taka opinia, ze bokserzy generalniesa lepsi
od kickerow, przed kopnieciami bronia sie zmiana dystansu itp.
A
mnie sie taka opinia wydaje lekkim przegienciem.... :twisted:
juz dawno temu w USA robiona takie walki gdzie np byla walka Heartza z Bill Superfoot Wallence i Heartz odmowil kontynuowania walki po pierwszym kopnieciu w glowe...
inny przyklad z prze 5,6 lat w Anglii (czytalem o tym w MA) gdzie bokser (byly mistrz Anglii - zawodowy) wyskoczyl z tajbokserem i byly takie zasady ze pierwsze 5 rund tylko boks od 6 wchodza kopniecia. w pierwszych rundach tajbokser nieco zebral ale prztrwal ale walka zakonczyla sie w 6 rundzie gdy bokser padl bo drugim lowku w noge... :twisted:
rowniez w pierwszych K1 startowali bokserzy i z tego co pamietam to raczej strasznie sie to dla nich konczylo... :twisted:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Bokserzy walcza w postawie w karate zwanej zenkutsu dachi!
- Ponad rok temu
-
22 listopada walka Włodarczyka
- Ponad rok temu
-
Uniki
- Ponad rok temu
-
Gołotę czeka operacja
- Ponad rok temu
-
Boxeo Kuba