Sensei N. Tamura 8 Dan
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
w tej chwili panuje straszna samowolka i często pojawiają się "perełki" typu 30letni posiadacz 8 dana czy też 15dan itp.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jesli chodzi o informacje na temat Tamura shihan..
był ulubionym uczniem i uchideshi załozyciela Aikido - Morihei Ueshiba..
8 dan ma od 1.10.1975r.
wbrew pozorom to nie jest ledwo trzymajacym sie na nogach dziadkiem... (hehehe niezły text..."dziadzio" - musisz pogadac z ludzmi ktorzy mieli z nim doczynienia...hehehehehehe)...jest błyskawiczny i precyzyjny a techniki które wykonuje są perfekcyjne (odczułem to nieraz na sobie....).... Powszechnie jest uwazany za jednego z najwybitniejszych nauczycieli aikido (moim zdaniem jest najwybitniejszym..)...mozna duzo mówić o nim, jego poziomie, sposobie wykonywania technik itd itp
Więc słowa o "nabijaniu" danów przynajmniej w tym wypadku są mocno chybione..
a nikt sam sobie nie nadaje stopni (przynajmniej w tym wypadku...).... w tym wypadku decyduje chyba komisja z hombu dojo a podpis skłąda potomek załozyciela Aikido
W aikido od 5 dana to tez sa stopnie "honorowe"...
oczywiscie ze sa tacy ludzie..(jak wszedzie..)
ALE TYM RAZEM TO POMYŁKA
Napisano Ponad rok temu
znaczy chciałem powiedziec ze ze wszedzie sa ludzie z odchyłami....ale tym razem to pomyłka...bo tak jak napisałem powyzej...oczywiscie ze sa tacy ludzie..(jak wszedzie..)
ALE TYM RAZEM TO POMYŁKA
Napisano Ponad rok temu
wbrew pozorom to nie jest ledwo trzymajacym sie na nogach dziadkiem... (hehehe niezły text..."dziadzio" - musisz pogadac z ludzmi ktorzy mieli z nim doczynienia...hehehehehehe)...jest błyskawiczny i precyzyjny a techniki które wykonuje są perfekcyjne (odczułem to nieraz na sobie....).... Powszechnie jest uwazany za jednego z najwybitniejszych nauczycieli aikido (moim zdaniem jest najwybitniejszym..)...mozna duzo mówić o nim, jego poziomie, sposobie wykonywania technik itd itp
!:
Znam senseia Tamurę i prywatnie i w dojo od wielu lat, i wszystko co powyżej napisane to prawda. Swoim autorytetem redakcji i nie tylko, potwierdzam. 8)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
gracie magazine
- Ponad rok temu
-
psy 8?
- Ponad rok temu
-
KARATEKA
- Ponad rok temu