Niebieski pas Dudu oraz smutna refleksja
Napisano Ponad rok temu
Przez ostatnie 3 tygodnie przebywałem w Beskidzie Sądeckim z dala od dobrodziejstw cywilizacji. Wykonałem tylko jeden telefon do Dudu do Niemiec pytając o wynik i gratulując.
Po powrocie z ciekawością przeglądałem posty na forach sportowych na koniec dochodząc do smutnego wniosku, że dla niektórych (bardziej pasowałaby liczba pojedyncza) niestety czas zatrzymał się w miejscu.
Są niereformowalni, a dyskusja z nimi przypomina bardziej rozmowę ze ślepym o kolorach.
Pozwolę sobie tutaj przytoczyć pewne pytanie adekwatne do zaistniałej sytuacji, a obrazujące nasze cechy (czytaj wady) narodowe.
Czy wiecie jaka jest różnica pomiędzy amerykańskim farmerem, a polskim rolnikiem?
Odp:
Jeżeli Amerykaninowi obrodziły plony, powiększył mu się inwentarz, słowem odniósł sukces. To jego sąsiad patrząc na te wyniki mówi; "ja w przyszłym roku dołożę starań aby być jeszcze lepszym".
Podobna historia na naszym polskim podwórku - Kowalski odniósł sukces na co jego sąsiad, któremu Najwyższy nie tylko poskąpił w zbiorach, ale i na rozumie (!?) z zawiścią spogląda na Kowalskiego mówiąc; " co on ma być lepszy ode mnie ? żeby mu tak piorun spalił gospodarstwo, a to co pozostanie zabrała woda"
Pozdrawiam prawdziwych wojowników i zostawiam tym niektórym ...... mocnym w gębie do przemyślenia
Misiek2
Napisano Ponad rok temu
Osoby uzalajace sie nad swoim losem jest kilka. Zgaduje iz bede mowic o tej samej osobie. Hmm, z tego co sie ostatnio dzialo u niej to polecial z kolejnego forum za swoje poglady. Nagonka jakas czy co ? :wink:
A ze zazdrosc jest i bije po oczach to jasne jak slonce. A ze taka osoba wynajduje rozne wywody byle nie napisac iz zazdrosci. Coz, posunela sie do kasowania i tradycyjnego "wyzwania". .. norma :wink: .
Prawda, niektorzy sie nie zmienia. A niektorzy, jak Dudu, ida do przodu i mu nalezy gratulowac osiagniec 8)
Napisano Ponad rok temu
Ale nie robcie ze mnie boga bo w Polsce oprocz krzykaczy sfrustrowanych wlasnym zyciem (moze seksualnym ? :wink: ) jest wielu porzadnych grapplerow ktorzy solidnie trenuja, nie boja sie startowac i albo juz osiagaja ogromne sukcesy na renomowanych zawodach (chyba wiadomo zespol z jakiego miasta mam na mysli) albo beda te sukcesy osiagac wkrotce. Bo BJJ w Polsce sie rozwija i dzieje sie to wielotorowo i niezaleznie od czyichs chorych urojen.
Pozdrowienia dla wszystkich normalnych ludzi cwiczacych BJJ, LL, sambo i inne sztuki walki!
Napisano Ponad rok temu
Pozdrowienia dla wszystkich normalnych ludzi cwiczacych BJJ, LL, sambo i inne sztuki walki!
HEY DUDU, A SHOTOKAN TEZ :twist :multi: ed:
Napisano Ponad rok temu
HEY DUDU, A SHOTOKAN TEZ :twist :multi: ed:
PS.
Gratulacje, i zrobcie znowu seminarium w warszawie...
Napisano Ponad rok temu
Dudu naleza sie gratulacje.Za darmo nikt nominacji na stopnie nie dostaje.A poniewaz mam znajomych i w Krakowie wiec swoje wiem :-)
Napisano Ponad rok temu
Pozdro
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Dudu - niebieski bjj
- Ponad rok temu
-
BJJ + Muay Thai
- Ponad rok temu
-
Judo bez GI.
- Ponad rok temu
-
Wakiemar Santana, jedyny czlowiek, ktory pokonal Helio G.
- Ponad rok temu
-
przepisy walki
- Ponad rok temu
-
take downs?
- Ponad rok temu
-
2 Międzynarodowe Mistrzostwa Niemiec-12 listopad 2002 Lahr
- Ponad rok temu
-
Miedzynarodowe Mistrzostwa Niemiec BJJ i SW