Nowy MESTRE ?
Napisano Ponad rok temu
"Na Batizado w Brazyli zaszczytny tytuł Mestre otrzymał Jaominho. Uroczystość jest uwieczniona na taśmie VHS, Mestre Jaominho ze wzruszenia płakał jak dzecko :-) To musi być przeżycie. W ten oto sposób w naszej grupie jest już trzech Mestre: Mestre Nem, Mestre Museu i Mestre Jaominho!
Gratulacje !!!"
No właśnie, Jaominho nigdy o kimś takim nie słyszałem .Nawet jak czytam historie naszej grupy ,to nie ma o takim człowieku nawet wzmianki ,a tu bach i nowy mestre 8O
Jeżeli ma ktos jakieś info prosze o wypowiedź.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a nie przypadkiem "mestra"?! wydawalo mi sie ze zenskie rzeczowniki sa z "a" na koncu... ale moge sie mylicO ile mi wiadomo to jest kobieta !! na tegorocznym zlocie w Brazylii grupy Artes Das Gerais awansowała na tytuł mestri. Wcześniej miała contra-mestri !! (tak sie to pisze chyba )
Napisano Ponad rok temu
"mestranda" to moze zaczej zenska forma od "mestrando" tytulu, ktory w wielu grupach oznacza "contra-mestre".... ale moze sie myle, wiec poczekajmy na kogos kto lepiej zna portugalskiWedlug mnie to mestranda ale moze sie myle...
Napisano Ponad rok temu
jeszcze 3 lata temu jak byłem "Artesem" to na Batizado wraz z Mestre Nem przyjechał Contra Mestre Jaiminho! I zdecydowanie był facetem, chodź do gaci mu nie zaglądałem. Wyrąbisty koleś.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie wiem wyjaśni się to na pewno !!
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Mestre Jaominho czekal na swoj tytul juz chyba z 7 lat (niech topeti mnie poprawi w razie czego) i dlugo bylo zapowiadane, ze na Encontro do Brasil w czasie batizado otrzyma tytul Mestre.
Mestre Jaominho z pewnoscia jest mezczyzna Dla posiadaczy materialow video z nasza grupa: jest to taki niski pan, bialy, czesto z tlenionymi wlosami i niesamowicie poruszajacy sie.
Pozdrowka!
Napisano Ponad rok temu
Jaki biały? On może nie jest tak mocno czarny jak Nem ale zdecydowanie jest brazylijskim MURZYNEM.
Obejrzyjcie sobie waszego Mestre:
Napisano Ponad rok temu
)
Napisano Ponad rok temu
Jestes pewien, ze nie mulatem, metysem lub kreolem?Jaki biały? On może nie jest tak mocno czarny jak Nem ale zdecydowanie jest brazylijskim MURZYNEM.
:)
Kazdy uwaza jak widzi, trzeba by zapytac chyba samego Mestre kim sie czuje.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
sklep w Warszawie + capoeira
- Ponad rok temu
-
slabo mi ;)
- Ponad rok temu
-
Zumbi
- Ponad rok temu