TECHNIKI OCHRONY VIPow
Napisano Ponad rok temu
Bardzo mnie rozbawily komentarze na SFD na temat tego klipu "VIP" i jak to napisal Ronowicz amatorszczyzny strzelania tego ochroniarza.
Polecam zapoznac sie z naszym starym znajomym pulkownikiem Applegatem i jego sytemem strzelania APS ( uzywanym do dzisiaj w FBI , NSA i CIA ) , na tym zbudowany zostal izraelski ITS , czy wspolczesne amerykanskie sportowe style jak np. IDPE.
Chopaki pisza ze po trzecim strzale nasz ochroniarz z "klipu" amatorsko przekrzywia reke...............
o co chodzi przy strzelaniu z 9mm i w gore ( a jak mnie oczy nie myla to facet wali z DE )po wykonaniu 3 strzalow , na skutek odrzutu broni , kazdy nastepny strzal jest niecelny ( spiecie miesni) , ten ruch , to niejako przeladownie ( naszych miesni) i wejscie na nizszy sektor trafienia ( i latwiejszy ze wzgledu na miejsza ruchlwosc) czyli okolice brzucha i krocza.
I wy sie dziwicie , dlaczego coraz mniej pisze..................
Napisano Ponad rok temu
wiedza o SW to nie tylko znajomosc teorii , to praktyka , to godziny sparingow i tysiace wystrzelanych nabojow.
Moj znamienity kolega Chris , ostatnio sie wkurwil brakiem praktyczniej znajomosci rzemiosla u pewnego osobnika.........i ja to popieram nie znasz sie to nie wypisuj bzdur....czytaj , pytaj sie i trenuj.
Co prawda cala ta tyrada , generalnie odnosi sie do odpowiedzi na post "najemnika" na SFD........ale...........
Napisano Ponad rok temu
ochroniarz sie kuli - zmniejszenie pozycji wlasnego ciala - blad
Sciaganie barkow przy strzelaniu z pistoletu to podstawa , jezeli Ronowicz tylko strzelal z procy to mu sie nie dziwie .................
Napisano Ponad rok temu
Ja sie nie znam na strzelaniu ani tym bardziej na ochronie osobistej. Jedna sprawa to taka ze ktos jakos wypracowal metody ochrony najbardziej sensowne .. a druga ze ten ochroniarz musi albo miec cos z ... sam nie wiem, ale wchodzenie na tor lotu kuli nie jest chyba normalnym odruchem.
Te 2 kwestie czyli metod nauki i przygotowania psychicznego ochroniarzy mnie najbardziej dziwia tudziez zaskakuja. Inna sprawa ze, jak juz wspomnialem, bardzo malo wiem w tej materii ....
Napisano Ponad rok temu
do tego wchodzi jeszcze przeladowanie broni i wyjscie/zasloniecie
j.w.
Napisano Ponad rok temu
sam nie wiem, ale wchodzenie na tor lotu kuli nie jest chyba normalnym odruchem.
no i to wlasnie jest najciezsze do wytrenowania u ochroniazy pozbycie sie naturalnych odruchow = masz chronic VIP'a a nie siebie = placa ci za to zebys wzial ta kulke na siebie, a drugie to szybkie i skuteczne myslenie taktyczne = gdzie i jak spie.....z VIP'em
by the way = kim jest pan R. = strzelal kiedykolwiek z broni ostrej poza kbks w szkole ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Seiken chyba miał na myśli Desert Eagle. A własnie, może znacie jakieś stronki gdzie mógłbym poczytać o tym pistolecie??
No i mam pytanie do Seikena. To wkońcu ten ochroniaż z filmiku wykonuje wszystko poprawnie czy popełnia masę błędów??
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
dla mnie raczej Glock jak mnie oczy nie myla
chociaz film nie wyrazny
ale czy DE u Seikena to wlanie to ? = nurtuje mnie
Napisano Ponad rok temu
Desert Eagle. A własnie, może znacie jakieś stronki gdzie mógłbym poczytać o tym pistolecie??
wpisz na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] desert eagle i bedziesz mial kilka tysiecy linkow
a pro pos = po co ci armata ? na slonie sie wybierasz
no chyba zes pan Dz. i panie w telewizji chcesz szokowac
Napisano Ponad rok temu
wyczuwa bez zaglądania tu i ówdzie, podczas takich akcji nie ma miejsca na ponowne ściąganie spustu alenazybkie przeładowanie z przekręceniem
broni oknem wylotowym w dol.
Napisano Ponad rok temu
Mi rowniez to wyglada na Glocka.eeeeee DE = Deasert Eagle ???
dla mnie raczej Glock jak mnie oczy nie myla
chociaz film nie wyrazny
ale czy DE u Seikena to wlanie to ? = nurtuje mnie
Napisano Ponad rok temu
jak strzelasz dubletami i jest zaciecie (albo niewypal) to wiesz to w momencie ponownego sciagania spustu = przeciez to setne sekundy,
szarpiesz za zamek i walisz dalej, jak chcesz usunac zaciecie-niewypal bez przeladowania ?
Napisano Ponad rok temu
jak pisal Seiken przy strzelaniu z 9mm i po wykonaniu kilku strzalow w skutek odrzutu broni , kazdy nastepny strzal jest niecelny bo jest to spowodowane spieciem miesni.
Napisano Ponad rok temu
wyczuwa bez zaglądania tu i ówdzie
Napisano Ponad rok temu
Nie znam się na broni, ale właśnie takie armaty mi się podobają...a pro pos = po co ci armata ? na slonie sie wybierasz
no chyba zes pan Dz. i panie w telewizji chcesz szokowac
Tak zrobiłem, ale niewiele ciekawych rzeczy znalazłem.......wpisz na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] desert eagle i bedziesz mial kilka tysiecy linkow
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
dobry strzelec czuje poprawne działanie broni i każde zacięcie
wyczuwa bez zaglądania tu i ówdzie
Wiesz, jak dobry strzelec wyczuwa zacięcie podczas tak szybkiego strzelania? Giwera mu nie wypala...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Rany kłute, cięte, postrzałowe
- Ponad rok temu
-
wiatrowki - Baikal
- Ponad rok temu
-
Bron pneumatyczna - grozna ?
- Ponad rok temu
-
Niekonwencjonalne "gadżety" (trochę fotek)
- Ponad rok temu
-
Katana vs Rapier
- Ponad rok temu
-
Pytanie o strzelnice w Polsce
- Ponad rok temu
-
Wiatrowki Gładkolufowe
- Ponad rok temu
-
Stluczenia , ciecia - jak leczyc?