Wazne do wszystkich
Napisano Ponad rok temu
Poniewaz bardzo trudno jest nam dojsc tutaj do konstruktywnego konsensu i prowadzic rzeczowa dyskusje miedzy soba, wydaje mi sie celowym dokonanie takiego wewnetrznego podzialu dzialu karate na dwie albo 3 czesci w ktorych latwiej bedzie sie nam odnalezc.
Proponowany podzial jest nastepujacy:
- tradycyjny
- knockdawn
To jest propozycja nie wiersja ostateczna. Prosze o wasze opinie i komentarze. Tylko rzeczowe.
Piotrek
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Rozwiązaniem byłoby wzajemne poszanowanie, zrozumienie celów i charakteru poszczególnych szkół.
Żeby nie było sytuacji, w której kilku shotokańców dyskutuje o jakiś tam swoich "wewnętrznych" sprawach, a tu wpada jakiś małolat i wrzeszczy, że i tak kyokushin rulez, bo tam jest kontakt.
Jeżeli ktoś ma coś do powiedzenia - np. "mój kolega, co chodzi na shotokan, mówi, że..." to proszę bardzo. Ale przy każdym topicu wałkowanie starych argumentów nie ma sensu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Absolutnie nie, nie można kisić się we własnym sosie...trzeba mieć z kim dyskutować.
miedzy innymi Twoja postawa jest przyczyna podjetych przez nas dzialan.
poczekamy jeszcze 2 dni, gdyz vox populi vox Dei.
Napisano Ponad rok temu
Mamy się trzymać razem, a nie udawać że jedni nie widzą drugich i odwrotnie.
Poza tym "uczciwy" podział rozwodnił by zbytnio tematykę. Bo trzeba by zrobić "tradycyjne" (co to jest k*** tradycyjne?), "light contact", "knockdown", "full contact" i pewnie coś tam jeszcze. Zupełnie bez sensu.
Wystarczy po prostu powstrzymać się od wypowiedzi w pewnych tematach, zastanowić się przed wysłaniem posta 3 razy no i w ogóle precz z podziałami!
Napisano Ponad rok temu
Wysłałem już Ci mejla na priva, bo nie mogłem publicznie (zamknięto temat), ale napiszę jeszcze raz: moja postawa jest odmienna od Twojej, ale dyskutuję w sposób kulturalny. Jeżeli to Cię bardzo boli, to przykre, w takim razie po co jest to forum? Przeczytaj jeszcze raz moje posty i zobacz, co w nich jest niewłaściwego (poza odmiennym zdaniem i odrobiną sarkazmu). Na innych forum dyskusja idą ostrzejsze i nikt nie myśli o podziale. np. kung-fu na style wew i zew, a aikido na dziesiątki styli...Jeśli 'taka postawa', czyli moja to według Ciebie jakis 'bzdet' i jest to jedna z przyczyn tej ankiety, to nie martw się sam zaprzestanę dyskusji, bo wg mnie nie będę miał już z kim dyskutować :wink:Absolutnie nie, nie można kisić się we własnym sosie...trzeba mieć z kim dyskutować.
miedzy innymi Twoja postawa jest przyczyna podjetych przez nas dzialan.
poczekamy jeszcze 2 dni, gdyz vox populi vox Dei.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeśli 'taka postawa', czyli moja to według Ciebie jakis 'bzdet' i jest to jedna z przyczyn tej ankiety, to nie martw się sam zaprzestanę dyskusji, bo wg mnie nie będę miał już z kim dyskutować :wink:
To Ty tak twierdzisz ja takiego sformuowania nie uzylem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wydaje mi sie, ze internet powinien laczyc, a nie dzielic. Dlatego tez uwazam, ze nie powinnismy dzielic dzialu.
Pozdrowienia,
MR.
Napisano Ponad rok temu
Razem
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Wobec tego uważam dyskusje za zakończoną a stan rzeczy zostaje taki jaki jest, niezależnie czy to wszystkim pasuje czy nie.
Temat zamykam.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
DO WSZYSTKICH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- Ponad rok temu
-
Poszukujemy sponsora - Shidokan
- Ponad rok temu
-
Częstotliwość treningu