Dystans
Napisano Ponad rok temu
Pozwole sobie tutaj przytoczyc (zacytowac) rozwiazania dystansu wg systemu walki Tu Kong Moo Sul (stopa = 30,48cm) :
1. dystans daleki , powyzej 4 stop - wskazana walka bronia, techniki ninjitsu, kung-fu itp
2. dystans kopniec, okolo 3 stop - wskazane techniki nozne z taekwon-do, karate, kung-fu, muay-thai, capoeira, kick boxing, savate
3. dystans uderzen (piesci) okolo 2 stop -wskazane techniki reczne z boksu, taekwon-do, karate, kung-fu, muay-thai
4. dystans uderzen przegubowych (stawowych) okolo 1 stopy - wskazane uderzenia lokciami, kolanami, glowa z taekwon-do, karate, kung-fu, hapkido, aikido , muay thai
5. dystans rzutu , w zwarciu - wskazane chwyty i dzwignie z jujitsu, judo, suma, sumo, wrestlingu
6. parter , bez dystansu - wskazane duszenie , dzwignie i manipulacje z judo , jujitsu, suma i wrestlingu
Co o tym sadzicie Czy zgadzacie sie z tym
Napisano Ponad rok temu
2. dystans kopniec, ... , muay-thai,
3. dystans uderzen (piesci), ... , muay-thai
W muay thai dystans ciosów i kopnięć jest ten sam jako, że kopnięcia zadaje sie piszczelem...
A jakie techniki z ninjutsu i kung-fu mamy wykorzystywać w dalekim dystansie?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja szczerze mowiac zgadzalem sie z tymi podanymi dystansami ale nie wiem jak odniesc sie z ninjitsu i savate bo te sztuki walki sa mi dosc obce ( nie widzialem ich na zywo ).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dystans\poldystans : style uderzajace
Zwarcie: style chwytajace (rzuty)
Parter: style chwytajace
Kombinacje sa dobrowolne. W zaleznoisci kto co oczekuje po cwiczeniu. Jak komus zalezy na skutecznosci to wybierze 1 Muai Thai/Boks 2 Zapasy/Judo 3. Bjj . A jak ktos chce se pomachac konczynami to wybierze cos innego . to zalezy od niego.
Napisano Ponad rok temu
KHe .. no watpie by to na tym polegaloCoz nie wiem ale dystans przy ninjuitsu powinien byc dosyc duzy zeby gwiazdka trafila dokladnie w glowke ..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Ja trenuje ......
- Ponad rok temu
-
co trenować?
- Ponad rok temu
-
Czy zdażyło wam się.....(Pewnie już było)
- Ponad rok temu
-
Dlaczego zmieniłeś styl?
- Ponad rok temu
-
Duszenia ... tak, ale co potem ?
- Ponad rok temu
-
Czemu uczymy ludzi bić innych?
- Ponad rok temu
-
Obserwacje przyrody