Muela
Napisano Ponad rok temu
Pytanie szczegolnie interesowaloby mnie kilku rzeczy :
- toporka HA-S
- MK-12
- Mirage 180
Ale chetnie dowiem sie co ogolnie myslicie o Mueli - a moze macie wlasne typy z tej firmy
Napisano Ponad rok temu
Wlasnie o czyms takim mysle tez ... nie wiesz jak oceniane sa te noze .. tzn jaka stal i wykonanie
Napisano Ponad rok temu
TO jest MK-12
a to jest Mirage 180
to jest np milutki Pik-AS
A to nieco dziwny Plegable
Napisano Ponad rok temu
Wszystkie Mueale z ktorymi sie zetknalem mialy oznaczenie (chyba stali) INOX ale nie wiem jaka to stal Wiem za to jak wyglada przelom klingi (po zlamaniu) i na tej podstawie mozna ewentualnie jakies wnioski wyciagac...
Napisano Ponad rok temu
Wszystkie Mueale z ktorymi sie zetknalem mialy oznaczenie (chyba stali) INOX ..
INOX to skrot hiszpanskiego slowa "inoxidable" co znaczy nierdzewny.
Chyba powinno byc jeszcze jakies inne oznaczenie wskazujace jaki to gatunek stali nierdzewnej.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W każdym razie Storm kosztuje jakieś 50-60 $
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
..ale racja .. pisza , ze stal 420-ka
Napisano Ponad rok temu
Muela ma sklep firmowy w Warszawie na ul. Ptasiej (iść od Hali Gwardi, Hali MarCPolu,Hali Mirowskiej w stronę Marszałkowskiej, sklep jest naprzeciwko Biznes Center Club.Muela prawdopodobnie robi noze ze stali 420 czyli o oczko nizej Aitor(440c) [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dziekuje Robercie.Muela ma sklep firmowy w Warszawie na ul. Ptasiej (iść od Hali Gwardi, Hali MarCPolu,Hali Mirowskiej w stronę Marszałkowskiej, sklep jest naprzeciwko Biznes Center Club.
Yeah - bede tam niedlugo czynil zakup.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bocker (nożyki nawet, nawet)
Florinox (dobre nożyki, ale drogie i nie jest łatwo je dostać)
Wenger i Victorinox (mają własną stal przypominającą stal chirurgiczną)
Napisano Ponad rok temu
Jesli nie to powiedz mi tak przy okazji czy nie orientujesz sie jakij firmy navaja jest warta wydania na nia pieniedzy i jaka suma by to byla
Napisano Ponad rok temu
Hmm.. czyli raczej PiterM nie polecalbys zakupu nozy Mueli ...
To nie tak. Nie tyle nie polecam, co po prostu nie należy oczekiwać cudów po nożu tego typu. Obawiam się, że za te same pieniądze lepiej kupić nóż CRKT, i okaże się to znacznie bardziej udanym zakupem. Nowe Muelle owszem, wyglądają nawet nawet, ale za podobne pieniądze można mieć wspomniany CRKT czy Timberline. Widziałem nawet "bajerne" noże Muelli za prawie 400zł (w Warszawie właśnie). Wyglądały świetnie... ale w takiej kwocie to nawet ColdSteel SRK się mieści a wytrzymałość i trzymanie ostrza tych noży nawet trudno porównywać. Więc jeżeli chcesz kupić nóż do 100-150zł to Muella jest OK. Jeżeli masz do wydania 200 do 300zł to juz spokojnie łykniesz CRKT czy Timberline.
Napisano Ponad rok temu
Jesli nie to powiedz mi tak przy okazji czy nie orientujesz sie jakij firmy navaja jest warta wydania na nia pieniedzy i jaka suma by to byla
niestety, ja nie mam pojęcia bo jakoś Navaja mi nie leży ani pod względem estetyki ani pod względem praktycznym...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Cold Steel Recon 1, tanto - ?
- Ponad rok temu
-
noz wedlug Roya Harrisa
- Ponad rok temu
-
najlepszy noz do ice pick
- Ponad rok temu
-
Walka z czworonożnym przeciwnikiem.
- Ponad rok temu
-
CZY i gdzie kupić Smith & Wesson HRT2 Badge Knive
Guest_budo_Fighter_28_* - Ponad rok temu
-
Neck knife - zabawka czy narzędzie do obrony ?
- Ponad rok temu
-
Wielki przegląd NECK KNIVES - BARDZO DUŻO ZDJĘĆ!!!
- Ponad rok temu
-
Mania nienaostrzonego noza.
- Ponad rok temu
-
Kupiłem nożyk
- Ponad rok temu
-
Pomóżcie wybrać necka !!
- Ponad rok temu