SKUTECZNE techniki i taktyki w walce.. !!??!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
... np jak ktos uderza z nienacka .. i jestemy lekkozamroczeni .
jak jesteś zamroczony to walka w dystansie jest raczej niebezpieczna. W tym przypadku najlepiej się przyleić do przeciwnika i fik go! :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
powiem ci jak jest w ITF'ie - najczesciej uzywa sie prostego i dollyo [mawashi] punktacja jest nastepujaca:a do technik mam jesze jedno pytanie... jakie uzywacie w TKD techniki najczesciej w walce sportowej....?? i jak one sa punktowane..
1pkt- kopniecie na korpus, udezenie w korpus i glowe
2pkt- kopniecie w glowe, udezenie w glowe w powietrzu
3pkt- kopniecie w glowe w powietrzu
Napisano Ponad rok temu
coz w walce ulicznej jest wiele sytuacji ... np jak ktos uderza z nienacka .. i jestemy lekkozamroczeni .
Jak ktoś Cie huknie znienacka,to masz pozamiatane...To taka sytuacja,że raczej nie poradzisz.Czasami dzieciak na treningu pyta...a jak ktoś mnie walnie od tyłu kijem w łeb,to jak mam się obronić?Wcześniej wykupić polisę na życie...A co do ulicy...żadnych kombinacji i cudaków.NAjprostsz techniki są najskuteczniejsz i co najważniejsze-najszybsze.Staram się nie dać adwersarzowi dojść do "słowa" i zasypuje go ciosami.Low wew.,zew.,stompkick(uwielbiam),łokcie,kolana i jak juz jestem blisko to wykańczam(a najlepiej żeby już padał i nie trzeba się z nim ściskać,bo może mieć kolegów ).A jak od razu jest ich kilku, to wyjmuje 2 patyczki i młóce...Albo oni,albo ja.
Żadnej filozofii.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A tymi patyczkami po przedramionach i piszczelach,tudzież udach...boli jak szlag...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
sprawdzone w praktyce
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nunchaku nie lubie...mój koleś tym niezle wymiata...chciale tez i wyszly z tego 3 szwy na lbie :crazyeyes:
Napisano Ponad rok temu
z lokci stosuje uderzenia klasyczne yoko-enpi-uchi czyli w bok oraz otoshi-enpi-uchi z gory na dol ( czasami jak jestem blisko.. naprawde blisko to age-enpi-uchi czyli w gore lokciem
dzikki z uderzen lokciami wybrales te najtrudniejsze do zastosowania w walce, widziales kiedys w thaiu zeby ktos tego uzywal? jedyne sensowne to mawashi empi...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Karate na olimpiadzie?
- Ponad rok temu
-
Gosoku-ryu karate
- Ponad rok temu
-
najlepszy czas na start
- Ponad rok temu