Savate
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wg mnie dowodzi tego, ze uwazam, ze o capoeira nie masz najmniejszego pojecia (poza teledyskami muzyki pop).Niezależnie od stanu rzeczy to co napisałeś dowodzi, że capoeira nie ma wersji bojowej a przynajmniej się z nią nie spotkałeś
Napisano Ponad rok temu
DziękiProblemem jest znalezienie czegoś o Podrazie w internecie. Oto link do jedynego w miare sensownego artykułu jaki udało mi sie odnaleźć [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Hmmm cholernie głupie.
Zauważylem że nie lubie czytac twoich postów bo nie piszesz w nich absolutnie NIC NOWEGO (nie jest to tylko moje spostrzezenie, ale również przynajmniej 3 innych użytkowników forum).
O i jeszcze jedna rzecz jakies 2 miechy temu jak napisałem że przeszedł bym sie MT bo szukam czegoś udeżanego na ulice... to wyśmialeś to, a dziś co ja widze wiec jednak MT jest dobrym stylem udeżanym, nadaje sie do walki?
Napisano Ponad rok temu
sorrki Combat, ale mam dosyć ludzi którzy ZAWSZE "mają rację"
i tyle..
Napisano Ponad rok temu
Pozatym jak to ktoś mądrze napisał "nie walczą style tylko ludzie", czy coś takiego...idea została zachowana.
Jak ktoś GŁUPIO napisał: od tego momentu aikidocy i inni równie "skuteczni" mogą się powoływać na podobne brednie. Jak styl jest kiepski i nie-bojowy - to CZŁOWIEK nic nie zdziała...
Tia Mad Mattowi chodziło o "nie walczy styl a człowiek" a powiedział to Bruce Lee. Zanim podważysz zastanów się. Jeżeli nawet styl jest kiepski i nie bojowy to człowiek nie musi się go trzymać, wyprowadzi nagle niespodziewanego prostego krótką serie i po walce. A kogo to obchodzi że odszedł od stylu? Mnie nie. To właśnie Człowiek walczy a nie styl.
Napisano Ponad rok temu
bez tych cech mozesz trenowac nawet cos co jest uwazane za najskutecznuejsze, a na ulicy obije cie zwykly leszcz.
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
No właśnie- ja np. trenuję bierki gotowanym makaronem i też jestem skuteczny na ulicy!niewazne co sie trenuje... jezeli masz bardzo dobre wyczucie czasu, timing, wiesz co mozesz i jak zastosowac w odpowiednim momencie to mozesz trenowac nawet balet... takie jest moje zdanie
bez tych cech mozesz trenowac nawet cos co jest uwazane za najskutecznuejsze, a na ulicy obije cie zwykly leszcz.
Napisano Ponad rok temu
widze ze nieważe jaka sekcjia czy TKD czy Capa albo też Aikido (to nie wszystkie) ty jedziesz te style, w mniej lub bardziej widoczny sposob. I co to ma pokazać. Jesteś typową osobą która uważa że jego styl/style ktore trenował sa najlepsze.
Nie - aikido i capo nie są do walki realnej.
Aha - trenowałem TKD - 5 lat - nie straciłem czasu (dobre sekcje, dobry trener i dobre modyfikacje stylu).
O i jeszcze jedna rzecz jakies 2 miechy temu jak napisałem że przeszedł bym sie MT bo szukam czegoś udeżanego na ulice... to wyśmialeś to, a dziś co ja widze wiec jednak MT jest dobrym stylem udeżanym, nadaje sie do walki?
???
Naucz się czytać - pogadamy. To był żart kontekstowy - śmiesznie napisałeś. Nic nie twierdziłem o muay-thai!!!
niewazne co sie trenuje... jezeli masz bardzo dobre wyczucie czasu, timing, wiesz co mozesz i jak zastosowac w odpowiednim momencie to mozesz trenowac nawet balet... takie jest moje zdanie
bez tych cech mozesz trenowac nawet cos co jest uwazane za najskutecznuejsze, a na ulicy obije cie zwykly leszcz
Ważne. Bo dobrym stylem łatwiej sobie poradzisz - a słabszym gorzej. A z tym baletem to przegiąłeś :roll: 8)
Napisano Ponad rok temu
wiem, ze zaraz sie rozpiszesz o aspektach, plaszczyznach, podejsciach, motywacjach, metodach i metodologiach ale prawda jest taka, ze w zasadzie nie masz pojecia o capo a wszystkie argumenty, ktore stosujesz aby przedstawic tkd jako skuteczny (badz w miare skuteczny) styl mozna z pelnym powodzeniem zastosowac rowniez i do capoeiry.
Napisano Ponad rok temu
1) MACIE SPARINGI???
2) Macie full-contact?
3) Macie taki profil jak kick-boxing czy muay-thai?
4) Macie łokcie i kopy "w jaja"?
5) Nie macie- więc nie ściemniaj.
Napisano Ponad rok temu
tak jak napisalem, nie masz pojecia o capo.
(tak jak ja o tkd - ale dlatego wlasnie sie na jego temat nie wypowiadam)
ps. zeby nie bylo nieporozumien, nie robie z capo superskutecznego stylu bo nim nie jest.
Napisano Ponad rok temu
po co pytasz skoro sam sobie odpowiadasz ?
ps. zeby nie bylo nieporozumien, nie robie z capo superskutecznego stylu bo nim nie jest.
Słuchaj! Wiem tyle ile trzeba. Za to Ty zdaje się nie masz pojęcia o SKUTECZNEJ walce wręcz...
Aha - załóżmy topic w Ulicy -zobacz ile będzie przekonanych o skuteczności...
JAK SIE MYLE TO MNIE OSWIEC, MISZCZU. TRENUJESZ - KLAPKI NA OCZY -ALLELUJA I DO PRZODU- nieprawda :wink:
Sam stwierdziłeś w wątku [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
"zwany cross trening czyli laczyc rozne sztuki walki aby umiec sie znalezc w kazdym dystansie i kazdym poziomie:-), wiec rowniez bardzo naturalna bedzie sytuacja, iz osoby chcace wyniesc z capo jak najwiecej efektywnosci beda uzupelniac jej trening np. bjj (tak jak ma to juz miejsce na przyklad w warszawie) przy czym caly czas beda sie oni uwazali za zawodnikow capo. "
Czyli z capo nic nie zostanie - uzupełni się kickiem / thaiem i BJJ :twisted:
Napisano Ponad rok temu
ja tam nie widze w kwestii efektywnosci roznicy miedzy capo a tkd.
.
Jakub jak to jest ???
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
chcesz znac moje zdanie na temat uzupelniania capo - poczytaj budokan.
poza tym strasznie sie emocjonujesz jak cos jest nie po twojej mysli (az ci sie caps lock wlacza). starasz sie niby-ironizowac, troche innych osmieszac i w gruncie rzeczy - w moim przekonaniu - zamiast na goscia, ktory zajmuje sie sztukami walki i ma w tym temacie cos do przekazania, wychodzisz na kuzyna "bruce'a" z forum sfd.
mysle, ze nie ma sensu dalej ciagnac tej dyskusji bo nic ona nie wnosi. moim zdaniem brazylijski balet=koreanski balet.
Napisano Ponad rok temu
nie wiem jaka jest postawa, czy sa lokcie i kopy w jaja ale widzialem jak wygladaja treningi tkd i jak goscie z tkd ze soba sparuja i na podstawie tego co widzialem wyciagam takie a nie inne wnioski.
Napisano Ponad rok temu
gdzie tam jest napisane o uzupelnianiu capo innym stylem kopanym (znowu zmieniasz aby wyszlo na twoje) ?
Ja to sugeruję - bo w kontekście VALE TUDO -jakoś dziwnym trafem NIKT (powtarzam nikt) nie trenuje capoeria - jako pojedynczego stylu -dziwne - NIE?
chcesz znac moje zdanie na temat uzupelniania capo - poczytaj budokan.
Ehh...
poza tym strasznie sie emocjonujesz jak cos jest nie po twojej mysli (az ci sie caps lock wlacza). starasz sie niby-ironizowac, troche innych osmieszac i w gruncie rzeczy - w moim przekonaniu - zamiast na goscia, ktory zajmuje sie sztukami walki i ma w tym temacie cos do przekazania, wychodzisz na kuzyna "bruce'a" z forum sfd.
Nie masz pojęcia i nie masz argumentów. Przykre, ale prawdziwe. Trenuj sobie dalej -powodzenia.
mysle, ze nie ma sensu dalej ciagnac tej dyskusji bo nic ona nie wnosi. moim zdaniem brazylijski balet=koreanski balet.
Ehehehe - dobry jesteś gość.
Taekwon-do = dobry styl uderzany
Capoeria = taniec
Zaliczasz się do wyznawców - przykre - ale prawdziwe...
Napisano Ponad rok temu
Niedziel nie mowie jak jest, mowie co widze.
nie wiem jaka jest postawa, czy sa lokcie i kopy w jaja ale widzialem jak wygladaja treningi tkd i jak goscie z tkd ze soba sparuja i na podstawie tego co widzialem wyciagam takie a nie inne wnioski.
To mało widziałeś. U mnie w sekcji TKD wyglądało krótko i brutalnie (kick, thai - te klimaty).
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]Taekwon-do = dobry styl uderzany
wnioskujac tylko na podstawie tego filmu mozna miec inne wrazenie (fajnie skacza przy uderzaniu rekoma)
ehehhehe tkd tez nie chyba ze zaliczasz Kimo to ze kilku ludzi z vale tudo wywodzi sie z tkd nic nie znaczy. Poprostu czasy mlodosci spedzili na TKD a wchodzac do klatki musieli uczyc sie od podstaw(prawie)Ja to sugeruję - bo w kontekście VALE TUDO -jakoś dziwnym trafem NIKT (powtarzam nikt) nie trenuje capoeria - jako pojedynczego stylu -dziwne - NIE?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Zdjęcia z aren sportowych.
- Ponad rok temu
-
filmy z capoeirą
- Ponad rok temu
-
Jedi - nowa religia
- Ponad rok temu