Pierwszy kontakt :)
Napisano Ponad rok temu
Moze zechcecie sie pochwalic
U mnie wszystko zaczelo sie od tabelek ze sztukami walki w CP 2020 w roku 1996, czlowiek sie zainteresowal ale jakos nigdzie nie bylo nic slychac wiec zapomnialo sie. Potem niestety, ale to prawda , bylo "Only the Strong" i znowu wrocila ciekawosc oraz checi.
Treningi i prawdziwe capo to dopiero rok 2001 :roll: - wtedy capo pojawilo sie blisko mego domciu
A jak to bylo z wami
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W ankiecie powinna byc jeszcze mozliwosc wyboru: "Obejrzalem Niewolnice Izaure"
Wlasnie, a propos powyzszego to slysze juz po raz n-ty o urokach tego "pieknego filmu". Mam pytanie czy nie ma ktos jakiegos mpg-a z TYM fragmentem odcinka w/w serialu i moglby go na jakims ftp-ie czy stronce zamiescic
Napisano Ponad rok temu
Moze Jakub nasz moderator cos ma? :roll:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A tytuł tego wspanialego serialu to chyba był cos z kamiennym kregiem, chyba w przedszkolu wtedy byłam... ech obudziłes wspomnienia z dziecinstwa ;P
Napisano Ponad rok temu
No i badam na stronki patrzę a tam treningi w Gliwicach no to poszłem i się zapisałem !!! A film " Only the Strong" oglądnąłem jak juz chodziłem !!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W końcu też jestem z Gliwic
Nie ćwiczę capo.Mój kontakt z nią jest więc nazwijmy to bierny ale po raz pierwszy ujrzałem ją oczywiście w "only the strong".Potem żywo się interesowałem sekcją w Gliwicach ale jeszcze nie było A potem poszliśmy większą grupą do PASZW i na tym się skończyła moja przygoda z capo...niestety.MOże teraz bym sobie czasem pochodził kto wie...powiedzcie mi tylko w jakim wieku zaczęliście się bawić?Mam 22 latka więc obawiam sięczy to nie za późno na start w takiej akrobatyce :? ...
Pozdrawiam
El Primo
Napisano Ponad rok temu
coz... cudownego mistrzostwa pewnie nie osiagniesz (chociaz...), ale napewno jesli sie przylozysz to bedziesz w stanie zrobic wiekszosc najtrudniejszych 'floreiros' (w odpowiednim czasie oczywiscie )Mam 22 latka więc obawiam sięczy to nie za późno na start w takiej akrobatyce :? ...
Napisano Ponad rok temu
Jak zrobie to dobrze, jak nie to nie Skupiam sie na nauce prawidlowo wykonywanych kopniec i unikach
Ale faktem jest ze przelamuje powoli swoje leki i moze kiedys bede latac
Napisano Ponad rok temu
Co do mistrzowstwa nic nie dodam. Sam natomiast przyznaje, ze trenowac Capoeira zacząlem gdy mialem 21 lat Nie narzekam na tempo swojego rozwoju, oczywiscie mlodsi szybciej dopracowuja wiele technik. Jednak przede wszystkim liczy sie chec uczenia sie. Podpisuje sie rowniez pod wypowiedzia Tafii.Mam 22 latka więc obawiam sięczy to nie za późno na start w takiej akrobatyce
Mestre Pastinha powiedzial:
Capoeira jest dla mezczyzn, kobiet i dzieci; jedynymi, ktorzy nie powinni sie jej uczyc sa ci, ktorzy nie chcą."Capoeira e para homen, menino e mulher, so nao aprende quem nao quiser"
Pozdrowka!
Napisano Ponad rok temu
NIe mówię o poczwórnym salcie ze śrubą
Po prostu obawiam się czy czegoś jeszcze się nauczę w tej dość wymagającej sztuce jeżeli się z nią jeszcze nigdy nie zetknąłem...to wszystko
Tafia napisała:
Sloneczka, ja tez mam 22 lata, a trenowac ogolnie rzecz ujmujac jakis rok temu, od 2 miesiecy trenuje Capo, a co do floeirosow to sie nie stresuje
Jak zrobie to dobrze, jak nie to nie Skupiam sie na nauce prawidlowo wykonywanych kopniec i unikach
Ale faktem jest ze przelamuje powoli swoje leki i moze kiedys bede latac
No to trochę mnie pocieszyłaś.Tak ogólnie to ja trenować zacząłem jakieś trzy lata temu więc nie jest tak źle
Problem w tym że 'floreiros' to jest właśnie to dlaczego ludzie się zatrzymują na widok capo.Dla nich to jest jej esencją...nie muza czy śpiew - ale właśnie wasze salta i masa innych rzeczy które pięknie wyglądają a ja nawet nie umiem ich nazwać
A tak z ciekawości jeżeli wolno spytać:co trenowałaś przed capo?W Wawie macie sekcji od groma więc wybór mialaś duży...
Czuję nutkę ironii w tym słoneczku nieprawdaż :wink:
Dzięki wszystkim za odpowiedzi...
Pozdrawiam
El Primo
Napisano Ponad rok temu
Niii tam... to z troski i sympatii :wink:Czuję nutkę ironii w tym słoneczku nieprawdaż
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
prośba o radę
- Ponad rok temu
-
co na poczatek ?
- Ponad rok temu
-
Skąd capoeira w Polsce?