Jakie atrapy?
Napisano Ponad rok temu
Ja znalazłem takie:
To Strider trainer z polimeru. Owijka jak w oryginale.
Ze strony [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
A to jest Boker Applegate Combat Dagger, guma neoprenowa, może być natarty talkiem, by uwidocznić trafienia.
Ze strony [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli chodzi o składaki to nic nie zastąpi firmowego trenera. Robią je poważni producenci np. Benchmade ma trenery do balisongów, mini AFCK i McHenry'ego&Williamsa. Emerson i Spyderco też robią składane trenery. Przy walce folderem dobycie, otwarcie i przejście do obrony (czyli ataku?) to podstawowa sprawa i ciężko tu doradzić coś lepszego niż realistyczny, składany trener. Niestety... to zwykle koszt 50-60% ceny noża.
Napisano Ponad rok temu
.. to zwykle koszt 50-60% ceny noża.
A w niektorych wypadkach (np. Spyderco Gunting) to 100% ceny. No ale Gunting to specjalna sprawa.....
Napisano Ponad rok temu
W zeszły tygodniu w celach "poznawczych" ściągnąłem klasycznego fighter'a wzorowanego na Randall'u model 1. Ponieważ nie mam 1000 USD na oryginał od ręki a zapisy przyjmują aktualnie na drugą połowę 2005 roku padło na ColdSteel R1 Military Classic o którym sporo dobrego słyszałem. No i co? Panowie, ależ to maszyna! 7" golącego ostrza z naostrzonym fałszywym ostrzem na grzbiecie. Wykonanie na 5+. Chodzi jak złoto - szybko i pewnie. Macha się nim na tyle dobrze, że aż się prosi o wersję treningową... i w weekend na działce zrobiłem do niego "trenera" z kompozytu nie-do-zajechania na bazie żywicy epoksydowej. Fighter? Serwujemy tylko w zestawie z trenerem
Napisano Ponad rok temu
to teraz Piter jak to bedzie wygladac?....maly sparing z zona?....Ona treningowy ty bojowy (no bo przeciez 2 tren. nie masz) a potem zmiana? .......
spuud
pozdrawia
ps
ehhh Piter......
Napisano Ponad rok temu
A swoją drogą to chyba zrobię sobie trenera do folderka. Mówią "ćwicz jakbyś walczył" a ja poruszam się głównie z folderem, więc powinienem ćwiczyć czymś odpowiednich rozmiarów.
Napisano Ponad rok temu
spuud
pozdrawia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zdjęcia pochodzą z [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Ale o innych też pan napisz...
Napisano Ponad rok temu
Mozecie zobaczyc tu : [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
JEzeli chodzi o sparingi to dla mnie bezkonkurencyjna jest [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] , troche droga impreza ale naprawde warto.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Zranienia podczas walki
- Ponad rok temu
-
Nowosci (?) Stridera ciag dalszy
- Ponad rok temu
-
Measaurus
- Ponad rok temu