która ze sztuk walk?
Napisano Ponad rok temu
Jest jednak pewien dla mnie niebagatelny problem.
Mianowicie zupełnie nie znam się na rodzajach sztuk walk. Nazwa 'jakaś tam' niewiele mi mówi, a szukam.. no własnie czegoś dla siebie.
Wiem, że interesuje mnie coś raczej _nie_ dźwigoniowego.. raczej takiego, gdzie mozna 'śię pobić'. Z drugiej strony także bez przesady. JEstem kobietą, wiec to oczywiste, że nie chcę podczas konfrontacji z 'kimś tam' stracić np.: ząbków ) czy istnieje jakiś styl, rodzaj walki, która mniej więcej odpowiada tym moim 'dziwnym' oczekiwaniom?
będę wdzięczna za odpowiedź.
pozdrawiam,
Maja.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
chodzi mi o 'wyżycie się'. o to, żebym nauczyła się 'bić'. naprawdę i najnormalniej w świecie bić )))
coś może jak boks tyle, żeby było bardziej urozmaicone. nie wiem, czy jest coś, co łączy w sobie 'bicie' + jakieś chwyty + dobra, gruntowna nauka -wmocnienie mięśni tak, bym czuła, że potrafię się także obronić, że [powtarzam się ] potrafię się bić.
ps. dzięki za odpowiedź -tak poza tym ))
Napisano Ponad rok temu
W Legionowie zajrzyj do mnie...
Napisano Ponad rok temu
Zacznij od aikido - jeżeli Ci się spodoba to przy tym zostaniesz, jeżeli będziesz chciała "więcej" walki i wysiłku zmień aikido na ju-jitsu.
Oczywiście to moja propozycja po zapoznaniu się z Twoją stroną www.
Pozdr.
voyzzek
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdrowienia
Napisano Ponad rok temu
Treningi są czasem ciezkie .
pozdrowienia
raczej "czasem lekkie"
Napisano Ponad rok temu
Witam Maja!coś może jak boks tyle, żeby było bardziej urozmaicone. nie wiem, czy jest coś, co łączy w sobie 'bicie' + jakieś chwyty + dobra, gruntowna nauka -wmocnienie mięśni tak, bym czuła, że potrafię się także obronić, że [powtarzam się ] potrafię się bić.
Z tego co tu piszesz wydaje mi sie, ze dobrym rozwiazaniem byloby Karate Shidokan. Wiem, ze w Warszawie jest sekcja tylko nie wiem gdzie.
jak Cie to interesuje to Mariusz Radlinski napewno poda ci namiary na warszawska sekcje.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zajrzyj na naszą stronę żeby zobaczyć czy to coś co cię interesuje - są filmikie i zdjęcia.
Pozdraiwm i zapraszam
Napisano Ponad rok temu
w każdy mrazie bardzo dziękuję za odpowiedzi.
jeśli nie odpisywałam, to dlatego, że studiowałam strony, inne fora dyskusyjne i.. nie wiem, czy słusznie czy nie.. ale chyba jednak Taekwondo mi się spodobało. nie omieszkam poszukać jakiejś sekcji takiej, gdzie 'przyjmują' osoby troszkę starsze niż 8 lat i spróbuję )
na razie pozdrawiam Was serdecznie i raz jeszcze dziekuję za wszystkie sugestie.
czuję się troszkę bardziej oświecona, choć i tak zdaję sobie sprawę, że drażni pewnie [na tle innych] moja totalna ignorancja i 'lajkonikowatość'
Napisano Ponad rok temu
W końcu większość z nas kiedyś także zaczynała... :-)
Napisano Ponad rok temu
Taki żart, oczywiście.
Powodzenia
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Dziwne nawyki
- Ponad rok temu
-
Filmy
- Ponad rok temu
-
Dlaczego?
- Ponad rok temu
-
Ocenianie wagi
- Ponad rok temu
-
wasz/a partner/ka trenujaca MA
- Ponad rok temu
-
Kopens w dupens?
- Ponad rok temu
-
Czy Twoje dzieci będą ćwiczyć sztuki walki?
- Ponad rok temu
-
Styl walki: Muai tai
- Ponad rok temu
-
S.M.S Judo
- Ponad rok temu
-
No i jak po obozach?
- Ponad rok temu