tytan
Napisano Ponad rok temu
obilo mi sie tez o uszy, ze tytan jest antymagnetyczny, wiec czy mojego neckknife'a wykrylyby te gupie wykrywacze metali na lotniskach?
Napisano Ponad rok temu
Noze oparte na stopach tunseng - chrom- cobalt czyli wszystkie Tytany , talonity , Stellity , Zamty czy Dentric Cobalty zrobily sie popularne za sprawa firmy Mission ktora jako pierwsza na szeroka sklae wprowadzila tytan do produkcji glowni. Wypelnila luke na rynku na noze i narzedzia niemagnetyczne uzywane przez EOD i calkiem dobrze sobie radzi do dzisiaj.Jak ten tytan sie sprawuje , jest lekki , wiec nie jest to perfect noz na camping (rabanie drzewa ) , ale jest idealnym nozem taktycznym , nierdzewny , trzymajacy ostrze bardzo dlugo ( niestety nie do naostrzenia bez diamentowych ostrzalek - racja Piter ?).Nie jest to noz ktorym mozna sie golic , jest ostry inaczej ( tak jak Sebenza CRK ).tytan jest metalem bardzo twrdym ale rowniez co za tym idzie kruchym ( bez przesady oczywiscie ) , nie jest to wiec idealny noz do heavy workouts.
JAk z tym wykrywaniem , wykrywacze metalu budowane sa na bazie magnetometru , wiec radza sobie rowniez z tytanem.
Oczywiscie wszystko sie zminilo od zeszlego roku , na lotnickach i w rekach policji bylo semi profesjonalne skanery Minealb , Compass czy Tesro ktore czasami sobie nie radzily nawet z pistoletami o budoweje wysoko kompozytowej np. Glock 17. Teraz wszystko sie zmienilo na lotniska i w newlargicznych miejscach sa skanery Garretta ( to wykrywa nawet szpilke ) lub Rangera , kalibrowane nawet do 200 poziomow bezpieczenstwa. tu juz daja sobie rade tylko noze ceramiczne ( notabene pod kara 25 000 $ ) kazdy "cywilny" noz musi miec magnetyczna wkladke.
Napisano Ponad rok temu
ale raczej sie z tym wstrzymam, teraz mam ochote na night strike..
jak on wypada na tle innych fighterow?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Bom leniwym jest człowiekiem
- Ponad rok temu
-
Łuk
- Ponad rok temu
-
Katana i inne miecze
- Ponad rok temu
-
do Seikena
- Ponad rok temu
-
Sklep dla gliniarzy
- Ponad rok temu
-
gdzie się uczyć?
- Ponad rok temu
-
Broń biała w ciemności.
- Ponad rok temu
-
teleskop raz jeszcze (prawdziwa historia)
- Ponad rok temu
-
Miecze chinskie
- Ponad rok temu
-
teleskopy -- analiza porównawcza
- Ponad rok temu