rozbicia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No i sobie wyobraziłem. I co? Karatecy rozbijają rzeczy leżące na ziemi, a TKD deski na wysokości 2 metrów. Co to ma wspólnego z żebrami i nosami?jaki jest sens lamania desek? ...wyobrazcie sobie ze zamiast deski jest np.zebro czy nos...
Napisano Ponad rok temu
deski sa suche... wykazuja bardzo niewielka sprezystosc, trzymane przewaznie stabilnie... to sie nijak ma do np zebra.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Fajny trener, można wpaść i mu przy.... dechą jak się ma zły humor?u nas w sekcji trener też łamie kantówki ale w ten sposób że my uderzamy nimi go w uda czy brzuch i jak peknie to OK, jak nie to trener mówi że źle pracował mięśniami.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Witam!z tymi wyskokami to podono nie jest sciema, to samo slyszalem o nozycach w viet vo dao, moze w azji sa mniejsze konie? a moze owczesni wojownicy skakali z jakichs galezi?
W VVD skakali z gałęzi na ciężko uzbrojonych jeźdzców chińskich. Jak dobrze na niego skoczył to szybko go zwalał z konia, temu trudno było się podnieść. W tym czasie podbiegał mały, chudy wietnamczyk z nożem i ...
Chyba, że temu skaczącemu udało się skręcić jezdzcowi kark. Tyle!
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
zawsze sie zastanawialem jak oni lamia te dachówki samą reką ja bym sobie reke hyba połamał hehe
Dachowki to pestka. Ale nigdy nie udalo mi sie rozbic cegly, mimo ze kiedys calkiem sporo trenowalem. A za to moja ciotka (ciotka!!!) spoko rozwala cegle za cegla, bez wiekszego namyslu... Mowi, ze to latwe, trzeba sie tylko psychicznie wyluzowac i walnac z calej pary...
Co prawda ostatnio widzialem jak to robila dobrych pare lat temu. Dodam, ze NIGDY nie trenowala zadnej sztuki walki. Na filmie zobaczyla rozwalanie cegiel i postanowila sprobowac. Uzywa do tego reki-mlota (tzn. nie wali kostkami w cegle)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A co do pokazow i popisowek to juz zupelnie inna sprawa.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Samuraje i krew
- Ponad rok temu
-
zdjecia z poczatkow TKD
- Ponad rok temu
-