P.S. Na dniach moj kumpel ma dostać 70 kilowego anglika 8O , ale będzie fajnie postrzelać, chociaż to prawie kusza w pionie
to nie zapomnij o solidnej rozgrzewce bo przy takich naciągach krzywde sobie zrobić łatwo
Napisano Ponad rok temu
P.S. Na dniach moj kumpel ma dostać 70 kilowego anglika 8O , ale będzie fajnie postrzelać, chociaż to prawie kusza w pionie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A gdzie i po ile kupujesz cisowe?Bisok ma strzały świerkowe, spróbuj dotrzeć do cisowych. Mi latają lepiej (ale jak się ostatnio dowiedziałem to bardziej kwestia ciężaru niż sprężystości).
Przy strzelaniu z takiego naciągu nie celuje się długo, historyczne łuki o takim naciągu, służyły raczej do strzelania na długie dystanse, przy czym celowanie nie trwało długo, raczej preferowane było strzelanie instynktowne, inaczej szybkosztrzelność 18 strzał na minutę jest do osiągnięcia :peace: .Hmm .. powiedzcie mi tylko czy normalny czlowiek jest w stanie napiac luk o naciagu 70 kg bez odpowiednio dlugiego przygotowania na silowni ? Napiac jak napiac, ale utrzymac potem zeby wycelowac ? Czy przy takim naciagu przy strzalaniu bez zadnych rekawic czy skorek cieciwa nie zetnie po prostu opuszkow ? Jakby nie bylo po opuszkach zeslizgnie sie stosunkowo cienka linka z sila 70 kg ...
Napisano Ponad rok temu
właśnie dostałem książeczkę o łuku tradycyjnym i autor radzi: PIERWSZY łuk dla mężczyzny 14 kg, dla kobiety 10. Bo nawyki wypracują się właściwe.
Naciąg ma być taki by oddać na jednym treningu 200 strzałów bez większego zmęczenia.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu