Przyszłosc....
Napisano Ponad rok temu
Czy macie jakies sprecyzowane cele , plany zwiazane z tym sportem ?
Moze ktos z was pragnie zostac doskonałym zawodnikiem , trenerem , fighterem , specem od samoobrony , samolotem i ciezko juz na to pracuje. Napiszcie o tym .
Osobiscie kiedys marzylem o wielkiej karierze zawodnika , niestety uswiadomilem sobie ze nie mam odpowiednich "gabarytow", talentu i wielu innych czynnikow ktore mogly by sie do tego przyczynic.
Teraz staram sie trenować techniki głownie pod walke realną , skupiam sie na samoobronie , mocnych lecz niskich kopnieciach , silnych rekach , lookach , łokciach oraz walce w parterze.Jednym słowem samoobrona "uzytkowa"
pozdrowienia
Napisano Ponad rok temu
U mnie jest podobnie Choong, chociaż zająłem się TKD pod względem czysto sportowo - rekraacyjno - samoobronnym to moim marzeniem od zawsze było być trenerem.
Fajnie jest nauczyć człowieka, przekazać mu to co sam już umiesz, widzieć jak się rozwija, jak kopie coraz wyżej...
Ale cóż teraz pozostaje mi jedynie praca nad samym sobą.
Napisano Ponad rok temu
teraz stopnie az tak mnie nie obchodza, bede bardzos zczesliwy jezeli dojde kiedys do tego I dan'a.
Chcialbym byc trenerem z tym ze z nastawieniem na efektywnosc a nie efektownosc.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mam jeszcze dluga droge przed soba belzebub
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
robie, z ludzmi, ktorzy chca dzialac ze mna. Uczyc sie po trochu, dla
przyjemnosci roznych ciekawych rzeczy (dzisiaj dostalem fajna kasetke
z JKD, ktora m. in. opisywala problem, ktory mnie od dawna nurtowal...
yeah!). Poznawac ludzi, jezdzic gdzie sie da. I nigdy, przenigdy nie
dac sie zwariowac "jedyna sluszna droga".
Jak jest klimat, paka sie zjedzie, jeszcze przyjedzie jakis fajny
czlowiek cos pokazac, nauczyc - niewazne skad, WTF, GTF, ITF, boks,
lekka atletyka - to jest to warte wszystkiego. I tak niech
zostanie.
Pozdrowka - Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja trenuje tylko i wylacznie dla siebie , napewno nie mysle by byc kiedys trenerem , bo nie sadze , zebym byl taki dobry by komus przekazac ta wiedze
jak narazie spokojnie , może za jakiś czas coś się zmieni
Napisano Ponad rok temu
a tak wracajac do rzeczywistosci to chcialbym zdac w grudniu na pierwszego dana
Mysle tesh o sedziostwie ( oczywiscie miedzynarodowym )
Napisano Ponad rok temu
Od malego siadalm przec telewizorem i ogladalam filmy jak Mortal Kombat i Karate Kid i takie tam bajery. Tera wiem ze ta walka byla wielka bajka ale zawsze mi sie to podobalo.
Jestem glu[ia bo zaczelam tak pozno trenowac.
moje marzenie to poznac wszystki tajemnice tkd , wziasc plecak i wyruszy w swiat i patrzec a tym samym podziwiac jak to wyglada w innych krajach. Mierzyc sie z nowymi nieznanymi przeciwnikami i uczyc sie i doksztalcac dalej w tym co robie. No mzoe jeszce w przyszlosci zaczbe trenowac Kung-fu?
Napisano Ponad rok temu
Tak sie od jakiegos czasu zastanawialem czy cos napisac w tym topiku, bo tresc mojego postu raczej bedzie inna od pozostalych wypowiedzi Ale niech tamCo chcielibyscie osiagnąc w swojej "podrozy przez Taekwon-do"
Tak cos czuje, ze moja podroz przez TKD powoli dobiega konca...
Na poziomie technicznym osiagnalem wszystko, co potrzebowalem. Poznalem zasady, poznalem strategie, umiem je stosowac i wiem do czego sluza. Jak by nie patrzec 'styl' mi sie skonczyl Zwlaszcza, ze od jakiegos czasu stoje w miejscu i sie nie rozwijam (mowie o treningu specjalistycznym).
To co obecnie robie, z przyzwyczajenia nazywam TKD ale wlasciwsza byla by po prostu nazwa 'walka wrecz'... Bo od pewnego czasu cwicze wlasnie walke wrecz
Tak wiec odpowiedz na postawione pytanie brzmi: 'juz nic'
pozdro
E2rd
Napisano Ponad rok temu
p.s.kim jestes hichi czy hihi?
Napisano Ponad rok temu
proponuje w sobote o 13 na "przystanku mora".zgadzacie sie?
Napisano Ponad rok temu
Noooooo )wpadlam na genialny pomysl!
Ja chyba zrezygnuje, dobra? )))w zwiazku z koncem wakacji, moze urzadzilibysmy sobie trening w parku oliwskim?moro z checia by poprowadzil,prawda swiniak?
proponuje w sobote o 13 na "przystanku mora".zgadzacie sie?
pozdro
E2rd
Napisano Ponad rok temu
Ja tam cholernie zaluje, ze wczesniej nie zapisalem sie na TKD, ale po prostu nie bylo klubu
Mam zamiar trenowac ta sztuke walki do konca zycia; nawet jak bede juz przykuty do loozka lub jezdzil na woozku (99 lat na karku) to bede machal chirugasy... Nic nigdy w zyciu nie sprawialo mi takiej satysfakcji jak TKD i nie przestane trenowac
Po ostatnim obozie zauwazylem, ze Hachi podziela moje zdanie!
Tak trzymac
:-) :-) :-) 8O :-) :-) :-)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
"Etykieta" Dojang
- Ponad rok temu
-
najmocniejsza technika
- Ponad rok temu
-
kopanie w butach
- Ponad rok temu
-
osiagniecia
- Ponad rok temu
-
Russell MacLellan - aktualny prezydent ITF.
- Ponad rok temu
-
taekwondo team gdansk : )
- Ponad rok temu
-
ubior w GTF
- Ponad rok temu
-
Oficjalna Strona PUT
Guest_budo_as_* - Ponad rok temu
-
Nowe władze ITF