Nowe filmy z Seagalem nie będą w kinach!
Napisano Ponad rok temu
Coś mi się zdaje że to koniec aktorski Stefana.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Najnowsze 2 filmy z Seagalem nie będą puszczane w kinach tylko na płytkach dvd!
Coś mi się zdaje że to koniec aktorski Stefana.
no i bardzo dobrze, swiat nic nie stracil, a wprost przeciwnie 8) im mniej badziewia ,tym zdrowsza psychika :wink:
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
El Primo
Napisano Ponad rok temu
Niestety dla Stefana film akcji (walki wręcz) idzie w keirunku ala matrix i jet li co dla SS nie jest zbyt korzystne zważywszy że takie sceny z jego udziałem wyglądają śmiesznie (przed przedostatni film). Być może że w produkcję wmieszali się polacy i dlatego wyszło siano i poleci na dvd.
Napisano Ponad rok temu
A tak BTW - dla dzisiejszych 5 latków Steven nie będzie już tym czym jest dla naszego pokolenia...czas upływa bezlitośnie
Pozdrawiam
El Primo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Chodziło mi o pewien nowy trend w kinie MA bedący połączeniem popularności filmów made in HK (Jackie czy Jet) z efektami "wynalezionymi" przez Matrixa.Teraz każda prawie produkcja MA musi mieć walki w takim właśnie stylu - nazywanym juz oficjalnie "matrix style".Jeżeli ktoś nie umie wykonać pewnych rzeczy robią to za niego efekty specjalne - np."Exit wounds" czy "Blade"
Mówiąc inaczej - Steven i DMX chcieli polatać i porobić gwiazdy (patrząc na filmy z Jackiem) a że nie potrafili - sięgnęli do arsenału chwytów a la Matrix. Mam nadzieję że teraz zrozumiałeś co miałem na mysli :wink:
Pozdddrawiam
El Primo
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
El Primo
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Hmm świat z pewnością straci niewiele...ja przyznam oglądałem większość filmów SS i były całkiem niezłe.Może nie zajebiste ale niezłe.Ciekaw jestem Szczepan dlaczego tak go nie lubisz?Delikatnie mówiąc nie jestem zwolennikiem aikido i nie mnie oceniać Stefana pod kątem fachowości techniki ale wydaje mi się że to dzięki niemu aikido w pewnym okresie stalo się tak popularne na Zachodzie...nie sądzisz?
Pozdrawiam
El Primo
Jako aktor - Seagal jest mowiac delikatnie zwykla prycza. Jako pokazujacy na ekranie SW - technicznie slabizna. Podobnie technicznie w aikido - robi techniki jak wiatrak machajac rekami na wszystkie strony bez sensu.......
Ogolnie gosciu z gory skazany na sukces
Napisano Ponad rok temu
A Jackie Chan - No.1 na świecie :twisted: . Jego osiągnięcia do momentu rozpoczęcia kręcenia filmów na Zachodzie są imponujące. Ekipa kaskaderów pracująca z nim od lat jest w pewnym sensie również jego dziełem - wiele tricków to właśnie pomysł Jackiego.Jest wybitnym kaskaderem i choreografem...
Pozdrawiam
El Primo
Napisano Ponad rok temu
ps. Jackie to jedna z moich pierwszych motywacji do robienia czegokolwiek ala MA
Napisano Ponad rok temu
Jako aktor - Seagal jest mowiac delikatnie zwykla prycza. Jako pokazujacy na ekranie SW - technicznie slabizna. Podobnie technicznie w aikido - robi techniki jak wiatrak machajac rekami na wszystkie strony bez sensu.......
Eeee no bez przesady. Aktorem jest istotnie na poziomie lewgo drewniaka mojej babci, ale jego filmowe aikido mi sie podoba. Przynajmniej w kazdym razie w pierwszych 2-3 filmach. Dotychczas nie widzialem nikogo ciekawszgo od lamania konczyn...
Oj, gdyby ten czlowiek przestal uderzac i kopac to daloby sie jeszcze od biedy go ogladac... No i gdyby przestal w kocu miec glebokie przeslanki, w sensacyjnych filmach klasy B to jakos nie idzie do kupy...
A z kariera chyba bardzo zle skoro na swojej stronie WWW sprzedaje kadzidelka i takie tam. Nie bylo nic o tym ze to na cele dobroczynne..
Napisano Ponad rok temu
Ogolnie gosciu z gory skazany na sukces
Technicznie słabizna? 8O Przecież Seagal zna kendo, karate, a w aikido jest mistrzem (7 DAN) i pierwszym cudzoziemcem który założył szkołe walki w Japoni
Co do tego że jego najnowsze filmy idą prosto na video to faktycznie wina tego że teraz na fali są filmy matrixowe. Podobnie nowe filmy z JCVD nie są wyświetlane w kinie :?
Co do Jackie Chana i Jeta Li to oboje mają zarówno filmy z "realistycznymi" walkami jak i z wykorzystaniem efektów specjalnych i lin. Mi osobiście bardziej się podobają filmy Jeta :twisted:
Aha i też oczarowała mnie capoeira w "Tylko dla najlepszych"
Napisano Ponad rok temu
A co do matrixowych efektów, to cóż, wyglądają ciekawie ( choć ja wolę bardziej realistyczne walki ) a przynajmniej mają większą klasę gdy wykonują je prawdziwi fachowcy a nie biedny Keanu po trzech miesiącach treningu
Napisano Ponad rok temu
"Half Past Dead"
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Cos mi sie zdaje, ze teraz to juz bedzie wszystko ala Matrix
sliver
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Wasz najlepszy film MA