Jak bylo na obozach?
Napisano Ponad rok temu
pozdrowienia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a tak na marginesie z mojej strony to jednym z 3majacych deske jest... Rudy!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Samoobrona to nie jest jakis "wynalazek" na egzamin , od niej moze zalezec kiedys Twoje "byc lub nie byc"
Nie jest to element ktory cwiczy sie na egzamin a potem w stresie nic sie niepotrafi!!!
Nie o to tu chodzi !!!
Wyobraż sobie ze to nie egzamin a napad na Ciebie i najblizszą Ci osobe.Musicie sie obronić - nie wydziwiaj , nie rob jakis technik z tanich filmow kung-fu.Podczas samoobrony wszystko musi byc naturalne , w jednej chwili musisz obudzic w sobie cała agresje i wykozystac ją w nalezyty sposob wobec przeciwnika. Samoobrona musi byc maksymalnie prosta, szybka i realna !!! Ale przedewszystkim nalezy ją cwiczyc nie pod egzamin dwa razy w roku , a ciagle , systematycznie !!!!
pozdrowienia
Napisano Ponad rok temu
Chcialam dodać jeszcze, ze strajk liliputów (pozniej kurdupli) byl jednoosobowy
Pozdro dla wszystkich
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
etap 1: oczywiscie bez zadnych ochraniaczy, bede cie atakowal jedna technika, atak bedzie dochodzil i bedziemy to robic tak dlugo az sama wypracujesz optymalna dla siebie obrone. jak uznamy ze wiesz co robic przejdziemy do drugiej techniki itd
etap 2: atak z zaskoczenia, nie wiesz gdzie, nie wiesz kiedy....
co ty na to? :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
because i'm ready!!
(rym niezamierzony... )
Napisano Ponad rok temu
Choong- dzieki.. masz calkowita racje... tylko ze.. ja to taki maly tchorz jestem.... niby twarda ale.. jak co do czego przyjdzie to wole zwiac.. wiem ze jedna z zasad taekwondo jest odwaga.. ale jak tu byc odwaznym?? ale obiecuje poprawe!! Moro? pomozesz mi siem nauczyc samoobrony i walk?? bo Ty chyba bys sie nadawal na instruktora..
Kazdy sie mniej lub bardziej boi , zresztą najlepsza metodą obrony jest ucieczka. Jedna z zasad TKD jest odwaga -tyle ze czasem odwaga graniczy z głupotą . Wiec czasem przejawy odwagi powinno sie sobie odpuscic i poprostu uciec , jesli to mozliwe. Sam niekiedy musiałem uciekac....
Ale samoobrone trzeba trenowac w razie gdy nie bedzie takiem mozliwosci
Jestes Twarda !!! - jestes Fighterem TAEKWON-DO !!!! :twisted:
Moro Ci pomoze i bedzie OK
pozdrowienia i owocnej pracy
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Co dokladacie do TKD?
- Ponad rok temu
-
Seminarium TKD