Nunchaku
Napisano Ponad rok temu
Moje pytania będą dotyczyły nunchaku.
1. Mniej więcej ile czasu trzeba poświęcić na dobre opanowanie tejże broni???
2. Wiadomo, że walcząc nunchaku z kolesiem, który ma gnata nie wygram, biorąc pod uwagę odległość po między nami. Jakie są wasze typowania walki kolesia walczącego nożem i kolo broniącego się nunchaku??
3. Patrz punkt 2 tylko zamiast noża wstaw tonfę.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
O nuncho byl strasznie dlugi post nie tak dawno temu.
Napisano Ponad rok temu
Jak potraktujemy kieszonkowego jeza , jako bron to jest OK , jak nie to trzeba wywalic.
O nuncho byl strasznie dlugi post nie tak dawno temu.
Jaki jeż
Tak znalazłem go. Był on dość sporo czasu temu, lecz się udało.
Napaliłem się ponownie na niego.
Niestety czytając tamte posty nie było nic napisane jak będzie wyglądała sytuacja nunchaku kontra nóż, bądź tonfa. Co wy na to???
Napisano Ponad rok temu
Tak znalazłem go. Był on dość sporo czasu temu, lecz się udało.
Napaliłem się ponownie na niego.
Pisząc to miałem na myśli stary post o nunchaku, a nie jeża.
Napisano Ponad rok temu
Np. robilem rozne proby- takie tam atak kogos z niby-nozem, a ja mialem palki (owiniete oczywiscie czyms miekkim). I najlepsza obrona jaka mi wychodzila to krecenie z reki do reki, ale bez zmiany sposoby chwytu palek (szkoda czasu, poza tym moga Ci wypasc z reki), a w momencie kiedy gosc pcha nozem, lekkie zejscie - taki pol obrot lub cofniecie brzucha i walniecie palkami z gory na dol albo po skosie. Gosc bowiem tez wie, ze ciezka szybkoobrotowa pala moze spasc mu na karczycho i czuje sie spiety - atakuje jakby z rezerwa - wiez, ze musi pchnac i spierdzielac jak nie trafi, bo wtedy po nim.
Natomiast moj kumpel sie podciagnal w tym nozu i np. umial sprowokowac atak. Ja wtedy robie unik i z calej sily wale palka, a wtedy ja nie zdaze wrocic na swoje miejsce i wtedy gosc mnie trafia. Praca nog i glowa musi tu niezle pracowac. Ale tez moze i moje palki sa troche za ciezkie.
Napisano Ponad rok temu
MA KTO JAKIEŚ FILMY INSTRUKTARZOWE BY THE WAY???
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
OK, ja dopierom zaczynam i tez mnie interesi jak dlugo trzeba chwytac podstawy bo wiem z doswiadczenia ze CWICZYC TRZEBA CALY CZAS!
Ćwiczenia z nunchakiem są o tyle fajne że postępy widzi się wręcz z treningu na trening (przynajmniej na początku), co do czasu który musisz poświęcić to zależy od techniki której się uczysz (wiadomo im trudniejsza tym dłużej to trwa)
MA KTO JAKIEŚ FILMY INSTRUKTARZOWE BY THE WAY???
Na stronie Vince-a znajdziesz dużo filmów, zagraniczne zasoby sieci też są w takowe bardzo bogate , a najprostszych technik można zresztą się domyślić .....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kali?
- Ponad rok temu
-
Seminarium Sayoca
- Ponad rok temu
-