Brudne sztuczki w Vale Tudo
Napisano Ponad rok temu
Czy ktos zna jeszcze jakies "sztuczki" ?
Napisano Ponad rok temu
Kilka numerków.
-łokietek na twarzyczkę
-broda w oko
-broda, piąstka(czyli delikatnie wysunięty jeden z paluszków-najlepiej środkowy- dla zwiększenia efektu), łokietek za ucho (ucisk na ślinianki)
-łokietek na splocik słoneczny
-przy wchodzeniu w gardę lub półgardę kolanko w jajeczka
-nóżka + rączka mogą niechcąco podszczypnąć w pachwinkę lub wewnętrzną stronę ramienia)
-ucisk łokietkiem na bark (boli jak cholera)
-miażdżenie nosa (np kolankiem w 69)
-będąc w gardzie podkładamy zaciśniętą piąstkę pod plecki przeciwnika i kładziemy się na nim tak aby leżał dokładnie na kosteczkach
-(tylko dla chudzielcó) kość biodrowa na twarz (100 % działania - albo zniechęci przeciwnika lub wkurzy go niebotycznie)
Chciałbym zaznaczyć, że owych trików nie używam. Są to sposoby, które odczółem na własnej skórze, ponieważ jestem kurczaczkiem (mało ważę), czyli stanowię pole do treningu dla cięższych i bardziej doświadczonych
Napisano Ponad rok temu
-broda, piąstka(czyli delikatnie wysunięty jeden z paluszków-najlepiej środkowy- dla zwiększenia efektu), łokietek za ucho (ucisk na ślinianki)
Ślinianki są przed uchem, w części twarzowej. Za uchem to chyba węzły chłonne?
Napisano Ponad rok temu
Ucisk powinien być wykonany na punkt , który znajduje się koło kości szczęki na wyskości zakończenia płatków uszu.
Czekam na wasze propozycje sztuczek
Napisano Ponad rok temu
-wbijaniu palców w żebra
-wbijanie brody w mięśnie
-palec w dupa
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
za uchem to chyba raczej okolice bebenka słucjowego możan z dobry (czyli bolesnym) skutkiem uciskać, tak mniej więcej pod tak zwanym płatkiem ucha. tak mi się wydaje :-)Ślinianki są przed uchem, w części twarzowej. Za uchem to chyba węzły chłonne?
Napisano Ponad rok temu
A z tricków to na razie znam wbijanie łopatki w splot słoneczny , oraz naciąganie poły od judogi na twarz podczas kesa gatame, a także wbijanie się barkiem w podbrzusze podczas wchodzenia w morote-gari.
Ale ja jestem bardzo początkujący
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a z brudnych trików:
-piąstka na krtań(polecam, bo jest legalna )
-przedramieniem naciskać na nos od strony dziurekw kierunku czoła(przydatne jak ktos np nie chce w duszenie zmieścić)(mozna tez używąc palców, lecz sedzia moze pomysleć że do ust je bedziesz pchał, tzw"haczyk" i przerwie nam cała akcje)
-no i łokcje bądź kolana na mięsnie
więcej grzechów nie pamiętam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
- nieprane od dluzszego czasu i stosownie "woniejace" gi
- spozycie przed walka czosnku i stosowny "chuch", ew. niemyte uzebienie
- krotki i ostry dwu-trzydniowy zarost i stosowne "ocieractwo" o twarz przeciwnika
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
saku wraca??!!!!
- Ponad rok temu
-
vale tudo - konfrontacja styli?
- Ponad rok temu
-
Portrety fighterow
- Ponad rok temu