Na razie jem duzo bialka (bez zoltka) z jajek...
troche mi nie smakuje bez zoltka

Macie moze jakas rozpiske gdzie jest duzo bialka?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Oj niezupełnie!
Wszystkie 8 egzogennych jest także w soi :-)
Ale mięso nie musi być podstawą... ja bardzo żadko jadam mięso, jadam za to sery białe i żółte... dla tych właśnie 8 aminokwasów...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Można uzupełniać właśnie roslinami i w komplecie masz wtedy wszystkie...
A w ostateczności mozna używać aminokwasy w suplementach...
Ze względu na wiekja tak robię...
Napisano Ponad rok temu
troche mi nie smakuje bez zoltka
Napisano Ponad rok temu
troche mi nie smakuje bez zoltka
Żółtko jest zdrowe:)![]()
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Od tłuszczu jeszcze nikt nie umarł . Pyzatym jesteś zawodowym kulturystą czy co?Tyle, że w kurzym białku nie ma w ogóle tłuszczu, a w żółtku jest 2 razy więcej niż białka
) Więc przy diecie nie wiem czy to dobre rozwiązanie nie znam się ..
Białko jaja kurzego 46kcal 10,8g[białko] 0g [tłuszcz] 0,8g[węgle]
Żółtko jaja kurzego 355kcal 16,3g[białko] 31,9g[tłuszcz] 0,7g[węgle]
Oczywiście w 100g produktupozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Od tłuszczu jeszcze nikt nie umarł . Pyzatym jesteś zawodowym kulturystą czy co?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie kapuje co napisałeś. Tłuszcz to tłuszcz, białko to białko. Nie da się zastąpić jednego drugim. Można zastąpić węlowodany tłuszczami ( jak w diecie Atkinsa) lub na odwrót. Pozatym tłuszcz tłuszczowi nie równyOd tłuszczu jeszcze nikt nie umarł . Pyzatym jesteś zawodowym kulturystą czy co?
Nie trzeba być zawodowym kulturystą, żeby się prawidłowo odżywiać. A jeśli ktoś nie potrzebuje nadmiaru tłuszczy to białka beda lepszym rozwiązaniem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu