jak schudnac:)?
Napisano Ponad rok temu
zastanawiam sie czy to ni od ryzu... w sumie to bardzo dobre zarcie ta chinszczyzna i chyba tez za duzo jem ale prtzeciez skore tyly cwicze to chyba nie powinnienem tak tyc co nie...
dodam ze mam 29 lat i patrzac po rodzicach skolonnosci do tycia
wzrost 184 aktualna waga 86 kilo i zaczyna mi brzyszek sie odkladac i to taki ze mozna go zlapac...
Napisano Ponad rok temu
Przebiegnij się od jednego do drugiego końca Wielkiego Muru... te 12kg będą tylko wspomnieniemwiecie od czasu jak siedze w Chinach to przytylem 12 kilogramow w dwa lata mimo tego ze trenuje po dwie godziny dziennie
Pozdrawiam
PERUN
Napisano Ponad rok temu
wiecie od czasu jak siedze w Chinach to przytylem 12 kilogramow w dwa lata mimo tego ze trenuje po dwie godziny dziennie (mialem w miedzyczasie pare przerw ale niezbyt dlugich)
zastanawiam sie czy to ni od ryzu... w sumie to bardzo dobre zarcie ta chinszczyzna i chyba tez za duzo jem ale prtzeciez skore tyly cwicze to chyba nie powinnienem tak tyc co nie...
dodam ze mam 29 lat i patrzac po rodzicach skolonnosci do tycia
wzrost 184 aktualna waga 86 kilo i zaczyna mi brzyszek sie odkladac i to taki ze mozna go zlapac...
To chyba nie od ryżu. Ja wcinam sporo ryżu a zachowuję estetyczną sylwetkę.
Może masz takie skłonności genetyczne? Czy Twoi rodzice są grubi? Jest duże prawdopodobieństwo że też taki będziesz.
Niedawno koleżanka - biolog powiedziała mi o L-Karnitynie. Łykaj to przed treningami, spala tłuszcz. Uważaj jednak bo wzmaga przemianę materii a co za tym idzie wzmaga głód.
pozdrawiam
Silvio
Napisano Ponad rok temu
Tomaszu, ryż jest cennym węgowodanem, który zdecydowanie dostarcza energii Twojemu organizmowi. Czy można od niego przytyć pewnie tak, ale jest to raczej mało prawdopodobne.
A teraz rozwiązanie twojego problemu, Wstań rano i nim wpakujesz głowę do lodówki celem znalezienia czegoś nadającego się do jedzenia, zabierz tyłek i idź pobiegać. Biegaj jednym tempem niekoniecznie ekspresowo przez jakieś 15-25 minut, w zalezności jak tam Twoja kondycja.
W swoim przypadku trochę to podprawiłem i jak już zlezę z łóżka wskakuje na stepper i stepuje na nim 30 minut, po czym wskakuje w łaych i biegam około 20 minut, potem z 10 minut się rozciągam i takie tam. W efekcie 1,5 miesięcznego cyklu spadło mi w pasie około 8 cm więc raczej nie polemizuję z tą metodą.
Dodam to tego, że od wielu lat trenuję 3-4 razy w tygodniu a brzuch miałem zawsze w tym samym, niekoniecznie najlepszym i najbardziej pożądanym, miejscu.
Powodzenia, najgorzej to wstać rano
Napisano Ponad rok temu
Tomaszu, ryż jest cennym węgowodanem, który zdecydowanie dostarcza energii Twojemu organizmowi. Czy można od niego przytyć pewnie tak, ale jest to raczej mało prawdopodobne.
ale jak sie go je za duzo...
A teraz rozwiązanie twojego problemu, Wstań rano i nim wpakujesz głowę do lodówki celem znalezienia czegoś nadającego się do jedzenia, zabierz tyłek i idź pobiegać. Biegaj jednym tempem niekoniecznie ekspresowo przez jakieś 15-25 minut, w zalezności jak tam Twoja kondycja.
kurde to nie da rady... ja juz teraz pracuje do poznych godzin, potem cwicze czyli sie kurde zrobi jeszcze pozniej wiec jakbym mial wstawac jeszce jaka minimum godzine wczesniej to bede spal po jakies 5-6 godzin na dobe to mnie szlag trawi....
nie ma innych metod...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam i trzymaj się wagi mocno
KAsia
Napisano Ponad rok temu
A moze za ostro trenujesz i organizm postanowił "zebrać na zapas" trochę tłuszczyku.
8O
Napisano Ponad rok temu
Indywidualne predyspozycje
Napisano Ponad rok temu
Jedni tyją od węglowodanów inni nie.
Wszyscy tyja od węglowodanów- taka jest fizjologia człowieka...
Węglowodany przetwarzane są w glikogen mieśniowy, potem jak jest juz go dużo w glikogen wątrobowy, a reszta odkładana w komórkach tłuszczowych ...
Oczywiście jest to duuuże uproszczenie, ale tak to działa...
Zwiększanie objętości teningów nie ma wiekszego sensu, jeśli ktoś chce spalić ten odłożony nadmiar- trzeba albo zmienić jego intensywnośc albo rodzaj wysiłku...
Jak wiadomo najwiekszy % spalania tłuszczu jest przy HR ~140, w trakcie wysiłku ponad 1 godzinę, czym wyższe tętno tym wiekszy procent przemian beztlenowych i mniej spalamy tłuszczy... przy tętnie powyżej 85% HR max (~185) właściwie przechodzimy tylko na metabolizm beztlenowy... i wtedy niewiele tłuszczy spalamy...
Ale przynajmniej nie przytyjemy bo zjedzone kalorie nie odłożą sie w oponkach na boczkach :twisted: tylko zostana spalone w trakcie wysiłku...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[sam winnacy schudnac]
K.
Napisano Ponad rok temu
"Kto nie ma brzucha - slabo rucha".
Jeden z kolegow chcial potem sobie to haslo wytatuowac. Na brzuchu.
Mysle, ze wystarczylaby koszulka z takim napisem.
Napisano Ponad rok temu
chyba po prostu nie bede jadl ryzu i makaronu tylko mam opory psychiczne przed zmniejszaniem porcji bo ja tak lubie to jedzonko...
wiecie w Chinach zawsze sie je w tak zwanym familly style wiec masz wiele potraw na stole (minimum jedna wiecej niz ucztujacych) i tak sobie nakladasz i nakladasz i nakladasz i poznije masz problem zeby wstac
Napisano Ponad rok temu
pozdra dla all
Napisano Ponad rok temu
Jesli masz inna grupe -to masz inna wersje diety.
Jesli cie to zainteresowalo,sluze dalsza informacja
Napisano Ponad rok temu
Notabene moja "znajoma" ma tą samą grupę krwi i poproszę o dietę odchudzającą dla niej... nie żeby gruba była, nic z tych rzeczy Chodzi o to, że głodzi się biedactwo... oc powinna jeść, żeby nie tyć
Pozdrawiam
PERUN
Napisano Ponad rok temu
Ogolnie Twoja dieta ma byc nabialowo-miesna, ryby, bez produktow z ziarna pszenicy,ryzowe pieczywo,oczywiscie warzywa i owoce.W przyszlym tygodniu odzyskam ksiazke ,to jesli chcesz wiecej szczegolow,moge wiecej napisac. 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W przyszlym tygodniu odzyskam ksiazke ,to jesli chcesz wiecej szczegolow,moge wiecej napisac.
Tak, bardzo proszę...
Pozdrawiam
PERUN
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Konferencja dla trenerów
- Ponad rok temu
-
maszynka do rozciagania
- Ponad rok temu
-
Wspomaganie a egzaminy (kwestia odżywek).
- Ponad rok temu
-
Jaja
- Ponad rok temu
-
Laboratorium na stadionie (długie ale interesujące)
- Ponad rok temu
-
Jak długo żyją sportowcy?
- Ponad rok temu
-
Francja rozpacza - mistrzowie świata za burtą ;)
- Ponad rok temu
-
Full-contact i dobre zdrowie
- Ponad rok temu
-
PPM
- Ponad rok temu
-
Co sądzicie o Tae-bo?
- Ponad rok temu