maniak w jakim kraju jest potrzebna legitymacja aby przyjeli CIe do sekcji KK IKO1? WEuropie w Japoni czy jeszcze gdzie indziej. Bo zasadniczo WSZEDZIE kk jest platne , nie jest to sport wyczynowy wiec NIE MUSISZ startowac, a zapisac sie jak placisz mozesz wszedzie. I nawet nikogo nie obchodzi jak czesto jestes na treningu.....
Chodzi w ogole o mozliwosc uczestniczenia w zajeciach Kyokushin w momencie gdy jestes poza granicami naszego kraju.Taka legitymcja czy budopass jest czyms w rodzaju paszportu ,ktory umozliwia Ci podjecie treningow w innym państwie w Twojej organizacji. Gdyby nie było takich podziałow , to niemusiałbys kupowac tych legitymaacji...tu chodzi tez o to ,aby wiedziec mniej wiecej jaka jest liczba trenujacych w danej organizacji na całym swiecie :wink:
Do tego powiem,ze jak juz masz czarny pas to musisz kierownikowi osrodka przedłozyc certyfikat potwierdzajacy ten stopien i zaswiadczenie od swojego BC...
Takze jak widzisz takie rzeczy jak legitymacja czy inne papierki od sefow sa potrzebne zebys mogł swobodnie poszerzac swoja wiedze Kyokushin w zjednoczonej Europie :wink:
a swoja droga ciekawy jestem czy shihan D wystawiał komus takie papiery jak opuszczal Polske? Karateka , jak to było z sensei Koszela ??
Z tego co ja wiem to taka membership jest w wiekszosci org, tylko ceny sie zasadniczo roznia.
Tutaj masz Clicker z oficjalnej stron PZK
OD STYCZNIA 2003 CZŁONKOSTWO IKO OD 6 KYU
Zgodnie z wymaganiami Światowej i Europejskiej Organizacji Kyokushin członkostwo IKO obowiązuje od 10 Kyu. Na czas przejściowy w krajach Wschodniej Europy będzie obowiązywać od 6 Kyu. W Polsce od dnia 1 stycznia 2003 roku będzie obowiązywało dostarczenie przed egzaminem podpisanej deklaracji IKO, 2 zdjęć w karategi na niebieskim tle oraz opłaty - przez kandydatów na 6 Kyu i wyższe stopnie - nie posiadających członkostwa IKO.