Skocz do zawartości

Zdjęcie

Noze, co mozna pisac ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

budo_seiken
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2292 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Noze, co mozna pisac ?
Tak sie zastanawiam , ma to byc forum o WALCE , wiekszosc postow jest jdnak o sprzecie.
Penie ze to jest wazne , noi fajnie sie pisze , ale nie pokrywasie to w 100 % z tematem forum.
Tu moje pytanie , czy nie chcielibyscie widziec wiecej postow poswieconych bardziej stronie praktycznej , a jezeli tak jak gleboko ( gleboko , to troche niezreczne slowo jezeli chodzi o noze) mozna by wchodzic w temat ?
  • 0

budo_ryszard jóźwiak
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1149 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:VVD

Napisano Ponad rok temu

Re: Noze, co mozna pisac ?

Tu moje pytanie , czy nie chcielibyscie widziec wiecej postow poswieconych bardziej stronie praktycznej , a jezeli tak jak gleboko ( gleboko , to troche niezreczne slowo jezeli chodzi o noze) mozna by wchodzic w temat ?

Witam Seiken,
Moim zdaniem, część technik mimo wszystko nie powinno się przedostawać na forum. Chodzi nie o "tajemnice", ale jak trafimy na forum maniaka, a sam wiesz jaki nóż jest niebezpieczny nawet dla eksperta ( a może przede wszystkim dla eksperta - bo ma świadomość co z tym fantem zrobić ). Myślę że glownie powinnismy się skupić na aspekcie obrony. MOIM ZDANIEM - pozdrawiam.
  • 0

budo_lord von banan
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2917 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Z drugiej strony troche trudno nauczyć się nowych rzeczy tylko czytając posty... myślę że można o tym rozmawiać dosyć luźno, lecz bez cytowania swoich wyczynów. Jeszcze znajdzie się osoba poszkodowana przez nas w walce i będzie lipa.
  • 0

budo_spuud
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 716 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

......Panowie!...nie popadajcie w paranoje....takie ograniczenia zaprzeczaja samej idei tego forum.....a co do "maniaka"....wydaje mi sie, ze przeceniacie potencjalna, destrukcyjna sile budo..........przeciez kazdy "maniak" ma dostep do o wiele grozniejszych materialow, szkolen, itp i to prakrycznie bez ograniczen.........a poza tym kazdy z nas moze okazac sie maniakiem...;)
spuud
pozdrawia
  • 0

budo_robertp
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2164 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Z pożytkiem i (chyba?) bezpiecznie byłoby np. o złych nawykach.
Podstawowe błedy. Czym groża? Jak je eliminować w treningu?
  • 0

budo_mort
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1215 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

fakt że nauczenie kogoś nieodpowiedzialnego albo, nie bójmy się tego słowa :) - świra :balisong: walki nożem jest cholernie niebezpieczne ale i tak większość zabójstw przy użyciu noża jest dokonywana przez leszczy nie mających pojęcia o istnieniu sztuki walki nożem albo gospodynie domowe w średnim wieku ( celina c. pchnęła swojego konkubenta mariana s. ...)co ciekawe w tym ostatnim wypadku najcześciej wystarcza jeden cios zadany uniwersalnym nożem marki Gerlach ( do kupienia za jedyne 6-7 zł)
nie sądzę też żeby ktokolwiek nauczyl się walczyć na podstawie postów , co najwyżej dowie się o newralgicznych punktach na ciele. to z kolei może być dość pożyteczne bo przecieętny bywalec wiejskich dyskotek i miejskich bram myśli ze zabije tylko jak wsadzi nóż w serce albo przetnie gardło ( no bo wtedy nmiera się z uduszenia :wink: )
  • 0

budo_seiken
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2292 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Wydaje mi sie ze rzeczywiscie , naucznie kogos walki nozem przez internet jest niemozliwe , ale chodzi mi bardziej o to ze obecnosc tego typu postoe moze nie miescic sie w profilu Vortalu , lub nie pasowac szefowi , czyli Fiodorowi.
Zgadzam sie z Robertem , chyba ( jezeli juz ) trzeba pisac o doswiadczeniach treinngowych , bledach czy waznyxh punktach , a raczej unikac opowiesci i doswiadczen wlasnych.
  • 0

budo_obizon
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 172 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

ja bym tam chetnie przeczytal cos konkretnego o walce nozem na forum, ale moze umieszczenie postu typu "jak szybko i skutecznie zarezac gostka" jest nawet nielegalne.
z drugiej strony 15 min z Googlem i znajduje np:
- jak skutecznie torturowac ludzi
- podrecznik walki nozem cyganow hiszpanskich
- "get tough" czyli np. gdzie i jak uderzyc nozem zeby zabic w kilka sekund
- itd.

W internecie jest wszystko i jak ktos umie szukac to znajdzie.
  • 0

budo_obizon
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 172 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

kurde, poszukalem jeszcze troche i naprawde niezle numery mozna znalesc.
Czy ktos slyszal np. o gosciu co sie nazywa Michael DeBethencourt i jego metodzie walki nozem?
Od samego czytania dupa dretwieje :wink:
  • 0

budo_seiken
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2292 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Mialem nawet okazje go poznac i pocwiczyc podczas upojnego weekendu w SigArms Academy , powiem szczerze nic nowego , styl bardzo podobny do Janicha .Ciekawe rzeczy to techniki anti grappler , pozbywanie sie przyruchow "telegraficznych" , action - reaction trapping.
  • 0

budo_dark
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2517 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

No tak, Seiken, obeznanie w tym temacie to masz duze - lecz piszac "nic nowego" co to dla ciebie oznacza? Ze nic nowego koles ze swoja technika cie juz nie nauczy? Ze wygrana z nim to kaszka z mleczkiem? Ciekawi mnie czy stoczasz walki na noze (oczywiscie w ramach zdrowego rozsadku, heh jesli cos takiego istnieje..) z "slawnymi" ludzmi?
  • 0

budo_seiken
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2292 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Lord . piszac ze nic nowego , znaczy ze nic nowego , nic nowego dla mnie i nie tylko , chodzlo mi ze to nic nowego w "branzy" inny jest Sayoc , inny jest Ryan i duzo innych ja ich tylko nasladuje ( przynajmniej na razie ) Michael jest bardzo dobry w tym co robi , ale nie wprowadzil nic nowego to techniki , jest rzemieslnikiem nie artysta. to prawda moze szkolenia jakie proponuje szczegolnie te zamkniete ( taka Krav Maga z nozem) sa bardzo interesujace , ale to ciagle nic nowego.
Czy wygrana z kimkolwiek to kaszka z mlekiem , wygrana z kimkolwiek kto ma noz , to nie kaszka , zapewniam ciebie.
CZy walczylem z kims z topu . z wieloma , jak poszlo , z jednymi lepiej z innymi wcale ( np z Chrisem Sayocem , 3 rundy , 3 razy bylem zabity ) , a i wieku jestem takim ze bedzie raczej gorzej niz lepiej.
  • 0

budo_pirro
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 114 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Mnie najbardziej interesowały by iformacje typu. Jakie kasety książki są najlepsze do nauki podstaw gdzie mozna je zdobyc , kto moze pokazac w realu jakies techniki. Mozna by za jakiś czas zorganizowac jakies mini seminarium członków budo interesujących sie wlka nożem. ITP.
  • 0

budo_mar.
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 314 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Hi Seiken

( np z Chrisem Sayocem , 3 rundy , 3 razy bylem zabity ) , a i wieku jestem takim ze bedzie raczej gorzej niz lepiej.

Jednym z tych grubszych gosci. Z tego co napisales mozna wnioskowac ze jest artysta. Co wlasnie takiego wniosl do walki nozem, jakies ciekawe wynalazki w sparingach(technika), czy to byla glownie kwestja szybkosci... Mozesz krotko scharekteryzowac jego system.

Pozdro Mar.
  • 0

budo_seiken
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2292 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Chris jest troche "duzy" nie da sie ukryc ,ale do master -blaster.
Swizo po cwiczenia ,u Sayoca i musze to przemyslec i uporzadkowac , pozniej napisze.
Nie moge trenowac , ze wzgledu na lapy , wiec pomalutku odrabiam straty w pisaniu.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024 : 2025