Noze, co mozna pisac ?
Napisano Ponad rok temu
Penie ze to jest wazne , noi fajnie sie pisze , ale nie pokrywasie to w 100 % z tematem forum.
Tu moje pytanie , czy nie chcielibyscie widziec wiecej postow poswieconych bardziej stronie praktycznej , a jezeli tak jak gleboko ( gleboko , to troche niezreczne slowo jezeli chodzi o noze) mozna by wchodzic w temat ?
Napisano Ponad rok temu
Tu moje pytanie , czy nie chcielibyscie widziec wiecej postow poswieconych bardziej stronie praktycznej , a jezeli tak jak gleboko ( gleboko , to troche niezreczne slowo jezeli chodzi o noze) mozna by wchodzic w temat ?
Witam Seiken,
Moim zdaniem, część technik mimo wszystko nie powinno się przedostawać na forum. Chodzi nie o "tajemnice", ale jak trafimy na forum maniaka, a sam wiesz jaki nóż jest niebezpieczny nawet dla eksperta ( a może przede wszystkim dla eksperta - bo ma świadomość co z tym fantem zrobić ). Myślę że glownie powinnismy się skupić na aspekcie obrony. MOIM ZDANIEM - pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
spuud
pozdrawia
Napisano Ponad rok temu
Z pożytkiem i (chyba?) bezpiecznie byłoby np. o złych nawykach.Tu moje pytanie , czy nie chcielibyscie widziec wiecej postow poswieconych bardziej stronie praktycznej , a jezeli tak jak gleboko ( gleboko , to troche niezreczne slowo jezeli chodzi o noze) mozna by wchodzic w temat ?
Podstawowe błedy. Czym groża? Jak je eliminować w treningu?
Napisano Ponad rok temu
nie sądzę też żeby ktokolwiek nauczyl się walczyć na podstawie postów , co najwyżej dowie się o newralgicznych punktach na ciele. to z kolei może być dość pożyteczne bo przecieętny bywalec wiejskich dyskotek i miejskich bram myśli ze zabije tylko jak wsadzi nóż w serce albo przetnie gardło ( no bo wtedy nmiera się z uduszenia :wink: )
Napisano Ponad rok temu
Zgadzam sie z Robertem , chyba ( jezeli juz ) trzeba pisac o doswiadczeniach treinngowych , bledach czy waznyxh punktach , a raczej unikac opowiesci i doswiadczen wlasnych.
Napisano Ponad rok temu
z drugiej strony 15 min z Googlem i znajduje np:
- jak skutecznie torturowac ludzi
- podrecznik walki nozem cyganow hiszpanskich
- "get tough" czyli np. gdzie i jak uderzyc nozem zeby zabic w kilka sekund
- itd.
W internecie jest wszystko i jak ktos umie szukac to znajdzie.
Napisano Ponad rok temu
Czy ktos slyszal np. o gosciu co sie nazywa Michael DeBethencourt i jego metodzie walki nozem?
Od samego czytania dupa dretwieje :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czy wygrana z kimkolwiek to kaszka z mlekiem , wygrana z kimkolwiek kto ma noz , to nie kaszka , zapewniam ciebie.
CZy walczylem z kims z topu . z wieloma , jak poszlo , z jednymi lepiej z innymi wcale ( np z Chrisem Sayocem , 3 rundy , 3 razy bylem zabity ) , a i wieku jestem takim ze bedzie raczej gorzej niz lepiej.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
( np z Chrisem Sayocem , 3 rundy , 3 razy bylem zabity ) , a i wieku jestem takim ze bedzie raczej gorzej niz lepiej.
Jednym z tych grubszych gosci. Z tego co napisales mozna wnioskowac ze jest artysta. Co wlasnie takiego wniosl do walki nozem, jakies ciekawe wynalazki w sparingach(technika), czy to byla glownie kwestja szybkosci... Mozesz krotko scharekteryzowac jego system.
Pozdro Mar.
Napisano Ponad rok temu
Swizo po cwiczenia ,u Sayoca i musze to przemyslec i uporzadkowac , pozniej napisze.
Nie moge trenowac , ze wzgledu na lapy , wiec pomalutku odrabiam straty w pisaniu.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jaka dlugosc ?...noza oczywiscie
- Ponad rok temu
-
Nóż z kastetem
- Ponad rok temu
-
Dlugosc ostrza - pchniecia
- Ponad rok temu
-
Specwar - jaka stal?
- Ponad rok temu
-
Pokaz noży Benchmade
- Ponad rok temu
-
maszynka do ostrzenia.
- Ponad rok temu
-
Obrona przed nozem - dystans czy zwarcie ?
- Ponad rok temu
-
liner lock (-) ?
- Ponad rok temu
-
Tanto czy clip point.
- Ponad rok temu
-
Charakterystyka noża do walki.
- Ponad rok temu