Jaką bronią potrafimy się posługiwać ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Szczerze powiem, że nie wierzę w możliwość opanowania systemu który ma 18 broni podstawowych. Wiem, że VVD jest bardzo skomplikowane i bardzo objętościowo ogromne, ale jakoś to do mnie nie trafia.
Kurde to ja nie mam szans... u mnie jest 36 rodzajów broni :drinking:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a gdzie bron europejska jak morgenstern czy topor i mieczach niewspominajac 8O
Posługuję się mieczem półtoraręcznym, jednoręcznym, tarczą, toporem i kiścieniem. W niewielkim stopniu włócznią i zaczynam z łukiem.
Napisano Ponad rok temu
Hmm wszechstronnie uzdolniony jestes jak widze . Ja Posluguje sie wlocznia, buzdyganem, w niewielkim stopniu jedynka i toporem. Ale i tak najczesciej korzystam z wloczni . Btw: Byles na Grunwaldzie Sloniak? I jeszcze jedno pytanie - zjakiej jestes organizacji?a gdzie bron europejska jak morgenstern czy topor i mieczach niewspominajac 8O
Posługuję się mieczem półtoraręcznym, jednoręcznym, tarczą, toporem i kiścieniem. W niewielkim stopniu włócznią i zaczynam z łukiem.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja niedlugo wybieram sie jako widz na Festiwal Wikingow na Wolinie - bedzie gitNa Grunwaldzie nie byłem (cóż, praca). Bractwo jak w www, niezrzeszone w żadnej organizacji.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
ale posługiwac bardziej potrafie sie tonfa zakładac dźwigienki uderzac..blokować..jedną nie dwoma tonfami..
rei all
P.S. co myslicie ..replika ketany wystarczy by sobie trenowac..ot tak dla siebie..by choć jakieś podstawy poznac..czysto hobbystycznie...
Napisano Ponad rok temu
P.S. co myslicie ..replika ketany wystarczy by sobie trenowac..ot tak dla siebie..by choć jakieś podstawy poznac..czysto hobbystycznie...
No pewnie, ze wystarczy. Nawet zwykly boken (drewniana wersja katany) starcza. Przeciez jak by ci wpadla w rece prawdziwa katana, to zrobisz to samo czego sie nauczyles np. na bokenie. A przy okazji, gdy masz bokena i trenujesz z partnerem to nie ma ryzyka, ze sie potniecie, bo wiesz roznie bywa.
Napisano Ponad rok temu
wiesz ale jak się w ręce ma prawdziwą stal..szkoda że replika...
to jednak wyobraźnia działa..i sie ćwiczy ćwiczy cwiczy tylko szkoda że czasami trzeba jeść
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdr.
p.s.polecałbym jakiś buzdygan albo topór mocy :wink: 8)
Napisano Ponad rok temu
widzisz ja raczej bede mial spokoj - parudziestu wikingow z roznego rodzaju bronia raczej skutecznie odstraszy NS coz - warto znac paru z nichMradu:uważaj na siebie na Wolinie...ja mam baaardzo niemiłe doświadczenia stamtąd....zjeżdż się tam duzo NS,którzy jak popiją to lubią dm wszczynać...w zeszłym roku było w miare spokojnie,ale dwa lata tem było gorąco....
pozdr.
p.s.polecałbym jakiś buzdygan albo topór mocy :wink: 8)
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Pewnie wtedy by były krzyki "po cholere nowy, jak to już było?" :twisted:Po wała wyciągnęliście tego posta ??
hehe, Jarek, a po wała mieli tworzyć nowego Niebyło ich tu wtedy..
W ankiecie imho zdecydowanie bardzo brakuje nunchaku - to by przemawiało za tym że lepiej było założyć nowy post
Ja trochę próbuję ćwiczyć z mieczem (boken), nie powiedziałabym że "umiem się posługiwać" tylko próbuję się naumieć, ale to długa droga
Napisano Ponad rok temu
Myslimy że nie zawsze. Powód? Przy wykonywaniu niektórych technik replika może się rozpaść i klinga poszybowac z niekontrolowaną prędkością w losowym kierunku...owszem bawie sie kataną..a raczej jej repliką( czy w samym treningu potrzebna jest prawdziwa katana?!chyba nie.. prawda??)
ale posługiwac bardziej potrafie sie tonfa zakładac dźwigienki uderzac..blokować..jedną nie dwoma tonfami..
rei all
Jeżeli jest to mocna replika, to w porządku, ale to należy mieć na uwadze
Napisano Ponad rok temu
A co powiecie na to :
Wygląda jak wyrwany kawałek ogrodzenia, czyżby chińska odmiana sztacheta-jutsu? :twisted:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jak długo trenujemy nasze ukochane sztuki walki
- Ponad rok temu
-
Style karate które uprawiamy.
- Ponad rok temu
-
Jak robic pokazy karate
- Ponad rok temu
-
Wiwiad z Oyamą...
- Ponad rok temu
-
Samurai Warrior
- Ponad rok temu
-
Aplikacja kata
- Ponad rok temu
-
refleks
- Ponad rok temu
-
dokładność w technikach karate
- Ponad rok temu
-
Czemu trenujecie Karate i jaki styl trenujecie ?
- Ponad rok temu
-
Pytanie
- Ponad rok temu