hosinsul
Napisano Ponad rok temu
no wiec jak to jest z ta samoobrona w waszych klubach? co cwiczycie? idziecie bardziej w strone brudnych trickow czy moze stawiacie na cos innego? i czy w ogole poswiecacie na to jakis czas???
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
choong- ja tez robi proste elementy, przemaznie partner pada w polowie "regulaminowego czasu wystepu" bo np low kicka mocniej zasadze :twisted: ale to chyba jest na moja korzysc : )
kiedys, jak pierwszy raz bylem na seminarium z mistrzem yeo chin huat to ten pan pokazywal rzeczy ktore baaardzo mi sie podobaly ale wlasnie byly zbyt "opakowane" i praktycznie nic teraz z tego nie pamietam. to bylo cos na krztalt "brutalnego aikido"
Napisano Ponad rok temu
to bylo cos na krztalt "brutalnego aikido"
zaczyna mi sie podobać
Napisano Ponad rok temu
np. atak piescia- trener daje jakas propozycje obrony -dla tych co szybko nie mysla :wink: a obrona jest tak naprawde dowolna. oczywiscie nie stajemy w pozycji walki czy cos takiego... normalka raczki zwieszone nogi powiedzmy jak w narani sogi no i podchodzi tez "zly" i ci lutuje, a ty robisz cos zeby ci nosa nie rozbil : )
o to w sumie chodzi, tylko dobija mnie ze robimy to od swieta
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No jesli chodzi o hosinsul, to nie jestem w tym dobra:( uczymy sie podstawowych dzwigni, i jakis dziwnych skomplikowanych krokow;) dla mnie to czarna magia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
chyba niezbyt jasno sie wyrazilam z tymi krokami..chodzilo o rozne podciecia, i inne tego typu, ktore umozliwiaja pokonanie napastnika
nie znam się na tym, ale czy da się podciąć faceta ważącego 30 kg więcej?
Napisano Ponad rok temu
nie znam się na tym, ale czy da się podciąć faceta ważącego 30 kg więcej?
Pewno ze sie da. Ale ja nie podcinam, bo w sekcji jestem najciezszy. :wink:
U nas byl kiedys- jak przyszlo 8 osob + trener (cwiczacy) + trener (prowadzacy, nie bral udzialu w "zabawie") kiedys w piatek na gr.zaawansowana - trening , ktory mnie "skosil" po 40 minutach: rozwalona dlon, bark i stopy.
Dzielilismy sie na grupy po 3 osoby ( w mojej byl trener i ziom, ktory wlasnie wyszedl z woja :nie: ) . I kolejno sparingi 1:2 :
- obezwladnic tego jednego - nikt nie moze bic
- obezwladnic - przeprowadzic go na 2'ga strone sali.
- obezwladnic jednego - on moze kopac
- obezwladnic- on moze bic
- obezwladnic - on bije i kopie , 2'ch moze kopac
- obezwladnic- freestyle - Jezu to byl hardcore :twisted:
Poza tym BARDZO zadko lowkicki.
Troche samoobrony, parteru.
Pozdrawiam
Niedziel.
Napisano Ponad rok temu
obezwladnienia ( wjazd w nogi, sprowadzenie do parteru dzwignie )
walke z 2'ma przeciwnikami.
Ogulnie podczas takiej rzezi uczysz sie wiecej niz przez 7 innych treningow,, jesli chodzi o praktyke oczywiscie.
Ale ten trening taki byl bo nie przyszla zadna dziewczyna.
Lubie dziewczynki ( nawet bardzo - moje myszki :twisted: ) ale moglyyby byc mniej regularne z treningami :wink:
Pozdrawiam jeszcze raz - im czesciej tym lepiej
Niedziel
Napisano Ponad rok temu
i tylko dlatego trenuje tez jj
gdyby byla to nie mialbym dylematu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no wlasnie... a te cwiczonka przeciez bardzo przyjemne i praktyczne sa... szkoda ze tak zadko je robimy.tak mowi co roku
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Wasz ulubiony układ formalny :)
- Ponad rok temu
-
Dlaczego trenuje?
- Ponad rok temu
-
Metody szkoleniowe
- Ponad rok temu
-
surikan
- Ponad rok temu
-
Turniej "Vicking Cup"
- Ponad rok temu
-
Mistrz Park Jung Tae
- Ponad rok temu
-
TUL
- Ponad rok temu
-
czy dojdzie do fuzji wszystkich federacji taekwondo?
- Ponad rok temu
-
zzZZzzzZZZzz
- Ponad rok temu
-
Hapkido
- Ponad rok temu