III Festiwal Kultury Afro-Brazylijskiej
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
pozdr
Napisano Ponad rok temu
Salvador jest po prostu instruktorem. Ma trzeci z kolei stopień, trzecie cordao (żółte).
i o tym wlasnie pisalem, w niektorych grupach nie mozna zostac instruktorem po 2 lub 3 latach treningu
jak wyzejA napisał, że został mianowany (nie nominowany), bo chodzi o to, że nie jest instruktorem w sensie znaczenia tego słowa w języku polskim (ktoś kto instruuje, wydaje instrukcje) tylko, że zdobył ten stopień (umiejętności, wtajemniczenia).
ja wyzej.A jak napisał wyżej jest instruktorem a zaproszenia nie ma.
ja rowniez nie lubie i dlatego piszePiszę, bo lubię wyjaśniać rzeczy nie wyjaśnione. Żeby nie były, że się wtrącam w nie swoje sprawy. 8)
pozdr Salvador
Napisano Ponad rok temu
Chwala za to innym grupom ze sciagaja brazylijczykow do Polski i pod ich okiem zaczynaja treningi - nawet jezeli takowi tylko dojezdzaja raz na jakis czas. Za to absolutnie poronionyum pomyslem jest taka samowolka: "Jestem masterem, cwicze od roku capo wiec bede cwiczyl innych!" Taki koles bedzie KRZYWDZIL innych a nie uczyl. Tacy alunos nabiora bardzo zlych nawykow, ktorych pozbycie sie zajmie im bardzo duzo czasu i energii.
To zupelnie tak jak by koles po roku posiadania prawo jazdy zaczol by prowadzic kursy nauki nazdy To zalosne
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
drugie - verde
trzecie - amarelo
czwarte - azul
piąte - vermelho
szóste - amarelo azul - to dopiero jest pierwszy instruktorski !
całuski
Napisano Ponad rok temu
Amarelo verde(trochę kuleję z tym porugalskim) instruktorski,znaczy się żółto - zielony.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Gra na instrumentach
- Ponad rok temu
-
Brazylijskie centrum Sztuk Walki
Guest_budo_kiełbasa_* - Ponad rok temu
-
Stronki o Capoeira
- Ponad rok temu