III Festiwal Kultury Afro-Brazylijskiej
Napisano Ponad rok temu
Informacje na temat Festiwalu dostępne są na stronie: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Informacje na temat Grupy Capoeira Beribazu Polska dostępne są na stronie: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Jakub Wojnar
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
zapraszamy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czy w batizado organizowanym w Warszawie mogą brać udział osoby spoza grupy Beribazu ?
co to znaczy bo nie za bardzo rozumiem:
1) czy pytasz o to czy moga dostac corda ? - oczywiscie, ze nie
2) czy pytasz czy moga ogladac ? - oczywiscie, ze tak
3) czy pytasz czy moga wziac udzial w roda ? - oczywiscie, ze tak**
**pod warunkiem, ze dostali zaproszenie na wziecie udzialu w batizado (czyli z reguly sa uznanymi instruktorami capoeira)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
co do bycia instruktorem, to w grupie beribazu jest to traktowane dosc powaznie i nie ma mozliwosci nim zostac po dwoch/trzech latach treningu. jak juz w ktoryms temacie pisalem bycie instruktorem capo to nie tylko umiejetnosc wykonywania samych ruchow ale rowniez umiejetnosc gry w roda, umiejetnosc gry z roznymi zawodnikami (nie tylko ze swojego klubu czy wojewodztwa) umiejetnosc przekazywania wiedzy zdobytej w macierzystej grupie zgodnie z jej zasadami i normami, ciagle analizowanie wlasnych bledow i ich dalsze unikanie. w naszej grupie instruktor capoeira nie tylko uczy wykonywania cwiczen fizycznych ale rowniez naucza grac na instrumentach, naucza spiewac (czyli rozumie co spiewa), tlumaczy zasady i tradycje wystepujace w roda (np. jakie piosenki kiedy spiewamy), naucza historii, tradycji i filozofii capoeira, sam ciagle uzupelnia swoje informacje, i najwazniejsze ksztaltuje w jakich sposob zachowania i postawe moralna swoich uczniow najpierw na treningach, potem w roda a w konsekwencji i na codzienne zycie. i oczywiscie mnostwo innych rzeczy o ktorych jeszcze nie ma pojecia ale mam nadzieje, ze do momentu kiedy dane mi bedzie zostac instruktorem dowiem sie chociaz czesci.
Napisano Ponad rok temu
Mas o facão bateu em baixo, compadre
A banananeira caiu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Axe !
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Piszę, bo lubię wyjaśniać rzeczy nie wyjaśnione. Żeby nie były, że się wtrącam w nie swoje sprawy. 8)
pozdr Salvador
Napisano Ponad rok temu
Jesli mam byc szczery to nie mialbym dosc odwagi brac sie za uczenie capo po (jak napisal Salvador) pol roku trenowania. 8O ani nawet po 2 i pol. ani po 3.
U nas w grupie uczyc mozna dopiero po mniej wiecej 5 latach.
pozdr
Napisano Ponad rok temu
A propos,ja gdybym nie miał odwagi też bym się nie brał za prowadzenie grupy.Dobrze robisz
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
nao tudo que reluz e ouro? :roll:
Napisano Ponad rok temu
Muito axe !
Napisano Ponad rok temu
A jeden i drugi zostali tu sprowadzeni wlasnie po to zeby nie uczyc sie samemu, tylko u zrodel. Jestem pewien ze gdyby dobrze poszukac znalazlo by sie wielu brazylijczykow chetnych do przyjazdu. Wystarczy troche inicjatywy.
Capoeira w Polsce jest akurat juz dosc dlugo, bo od bodaj 6 lat i sprowadzil ja tu wlasnie Adam Faba. Dopiero teraz robi sie o niej glosno.
No a bezposrednio odpowiadajac na twoje pytanko: gdybysmy nie mieli mestre to zrobilibysmy wszystko zeby go miec albo instruktora przynajmniej.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Gra na instrumentach
- Ponad rok temu
-
Brazylijskie centrum Sztuk Walki
Guest_budo_kiełbasa_* - Ponad rok temu
-
Stronki o Capoeira
- Ponad rok temu