Skrętówki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
P.S. Podziwiam tego zapaśnika, ale pewnie nie wiedział co czyni.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Hmmm owszem skrętówki to podła sprawa ... chwila niuwagi i po nodze
ja niestety jestem tego ofiara.Przy nieco ambitniejszym sparingu , chwila nieuwagi i stalo sie.Mijaja juz chyba 4 lata od tego czasu i robi sie coraz gorzej , fizjoterapia i inne cuda pomagaja owszem ale trzeba by przestac cwiczyc i tu sie kolo zamyka.
Zmeczony tym wszystkim postanowilem wybrac sie na operacje.
Kokluzja prosta , mozna to cwiczyc ,ale przy sparingach raczej dac sobie na wstrzymanie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
paskudne jak wiadomo jest wiele wariantów zakładania więc to jest tylko namiastka - standard ale równie dobrze działa
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W obu przypadkach zawodnik po lewej zakłada skrętówkę. Żeby dźwignia odniosła skutek, musi skręcić stopę (piętę) przeciwnika jak najbardziej w lewo.
Napisano Ponad rok temu
Unikam jak ognia.
Napisano Ponad rok temu
POMOŻECIE??
i podpowiadam odpowiedź:pomożemy!!
wiec jak ??znacie jakieś fajne stronki o tego typu dźwigniach?!
Napisano Ponad rok temu
2. spróbuj też poszukać w jednym z programów do wymiany plików
takich jak Kazaa
3. lub w wyszukiwarce (np. [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] wpisz bjj )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kostka przy skrętówce to pół biedy,ale jeśli pójdzie kolano to pozamiatane - wiązadła krzyżowe idą się j.ebać. Gdy jeszcze nie trenowałem w klubie, tylko z kumplem w piwnicy,gdy sparowaliśmy zrobiłem mu skrętówke (myślałem że to działa tylko na kostkę).Chciał się wyrwać i nagle w kolanie chrupnęło.Następnego dnia nie mógł w ogóle chodzić i parę dni był unieruchomiony,a kolano odzywa mu się do dziś .
mnie moja laska zrobila "skretowke" jak spalismy to jakos sie przytulila do mnie ze zablokowala mi staw kolanowy i jak sie obracalem to sie obudzilem z bolu!!!!!! przez pre dni mnie bolalo ze mialem klopoty z kopnieciami a czulem przez jakies dwa tygodnie wiec nie moge sobie nawet wyobrazic jak bym to poczul jakby ktos mi zrobil z cales sily na maksa a nie przypadkiem..... :?
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Dzwignie na nogi
- Ponad rok temu
-
Royce Gracie w Niemczech
- Ponad rok temu
-
Judoga
- Ponad rok temu
-
Nowa Sól 2
- Ponad rok temu
-
KONTRA
- Ponad rok temu
-
Eliminacje do ogulnopleskiej olimpiady młodziezy w bytomiu
- Ponad rok temu
-
Nowa Sól
- Ponad rok temu
-
Dloaczego nie ma sekcji BJJ W Ostrołęce???
- Ponad rok temu
-
II Mistrzostwa Polski Weteranów
- Ponad rok temu
-
Techniki Judo - filmiki
- Ponad rok temu