Kastecik :)
Napisano Ponad rok temu
A musi byc we Wrocku, bo tu maja fajne "przyciski do papieru"Ktos wie gdzie we wro mozna kupic jakis kastecik ???
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
A co do tego, co jest legalne. To nielegalne sa
-nunchaki (tak w przepisach napisali)
-kastety
-ukryte ostrza, nie majace wygladu broni (czyli sprezynowiec legalny, bulgarski parasol nie)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pałka jest zabroniona
Ale tylko, jeśli ma zakończenie z twardego i ciężkiego materiału. Więc tak sobie kombinuję... zakładasz na końcówkę batona małą, gumową piłeczkę i sprawa załatwiona.
Napisano Ponad rok temu
Tu masz tekst ustawy o broni i amunicjikurde.. prawie wszystko zabronione
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Oryginalny kij bejsbolowy nie jest narzędziem określonym w art. 4 ust. 1 pkt 4 lit. a zd. ostatnie ustawy z dnia 21 maja 1999 r. o broni i amunicji (Dz. U. Nr 53, poz. 549 ze zm.)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W Polsce wladze nie wiedza co to jest kubotan Nawet w wielu sklepach z bronia sa ciemni w tej materii.a co z kubotanem? wiem, ze w Stanach jest zalegalizowany jako bron, nie wymaga zadnego zezwolenia i mozna z nim sobie normalnie chodzic... a w Polsce???
Natomiast jak komus przylozysz i wzbudzisz zainteresowanie prokuratora to prawnicy w sadzie beda mogli zarobic, przy ustalaniu czy kubotan podpada pod definicje "niebezpiecznego narzedzia".
A z tym zabawne rzeczy sa, raz ciezki but but wojskowy jest takim, innym razem srubokret nie okazal sie takowym
Napisano Ponad rok temu
a co z kubotanem?
Chodzić z nim można. Ale jak komuś zrobisz poważną krzywdę, to niezależnie czy będzie to kubotan, kamień, cegła, deska czy wbity w oko długopis przestraszony będzie to zakwalifikowane jako "niebezpieczne narzędzie". Oczywiście kwestia obrony koniecznej itp. też się liczy, ale nie ma to wpływu na zakwalifikowanie przez sąd narzędzia jako "niebezpiecznego" a jedynie na winę bądź uniewinnienie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
czy ktoś miał okazję widzieć jakie spustoszenia czyni kastet, uderzyć nim w cokolwiek? ja po pierwszym pokazie zmniejszyłem grubośc swojego o połowę i nadal bałbym się go użyć...
kastety czasem pojawiają się na allegro, pod hasłem ochraniaczy na pięści, lub urządzeń o walorach kolekcjonerskich.
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
i nadal bałbym się go użyć...
Raz tylko widziałem kastet w urzyciu. Niby malutki kawałek metalu, a na paluszkach pewnego kolesia zrobił taki pogrom, że głowa mała. A pomyśleć jeszcze, że są kastety z kolcami i innymi bajerami :roll:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Sekcja kalaki we Wrocławiu?
- Ponad rok temu
-
CACOY CANETE W POLSCE
- Ponad rok temu
-
Noszenie broni w lecie.
- Ponad rok temu
-
arsenalik w sieci
- Ponad rok temu
-
KEN-JUTSU
- Ponad rok temu
-
Sklepy WWW z białą bronią i sprzętem taktycznym.
- Ponad rok temu
-
Jak rozwijalo sie Kendo
- Ponad rok temu
-
Testament Samuraja - Miyamoto Musahi
- Ponad rok temu
-
rzuć we mnie nożem a ja ci powiem czy dobrze
- Ponad rok temu
-
Książki w Pdf