Co jest lepsze Zapasy, Sambo czy BJJ ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A Zapasy BJJ ma parter zapasy malo go maja w takiej formie.
Najlpeisj polaczyc Zapasy z BJJ.
Zapasy moim zdaniem maja najlepsze sprowadzenia do parteru i tam sie tego najlepij mozna nauczyc a w partezre ju zzasuwac z BJJ.
Napisano Ponad rok temu
Co jest lepsze Zapasy, Sambo czy BJJ ?
Napisze Ci niestety ciezki banal-najwazniejszy jest sam czlowiek-jego psychika,sprawnosc,zdecydowanie,praktyka itp
A z tego co napisales najlepsza podstawa silowa i sprawnosciowa wydaja mi sie zapasy.Ze wszystkich przeciwnikow najwiekszy respekt odczuwam przed zapasnikami .
Napisano Ponad rok temu
zapasnik to przede wszystkim ogolnie rozwiniety czlowiek
trening daje nie tylko technike (jak np.w takich wynalazkach jak bjj)
ale tez szybkosc,kondycje i wogole
papieros
Napisano Ponad rok temu
oczywiscie ze przed zapasnikami
zapasnik to przede wszystkim ogolnie rozwiniety czlowiek
trening daje nie tylko technike (jak np.w takich wynalazkach jak bjj)
ale tez szybkosc,kondycje i wogole
papieros
bo pewnie na treningu bjj to sobie wchodzimy na mate w ubraniach prosto z dworu robimy pare technik bez rozgrzewki i idziem do domu bo przeciez bjj to technika tylko
Napisano Ponad rok temu
miesiac czy dwa ?
zaufaj mi zapasnik ma zajebiscie wyrobiona kondycje.
co robicie na bjj?nie wiem i gowno mnie to obchodzi.
niektorzy z bjj nie zrobiliby 50 pompek.tak mi sie wydaje,bo znam
kilku gosci z bjj i sa to raczej cherlaki :wink:
choc nie zawsze tak jest,moze ty i twoi ludzie jestescie inni od moich znajomych.
jesli mozesz to opisz rozgrzewke na bjj.poprostu jestem ciekawy. wariat
Napisano Ponad rok temu
Ale nie ukrywam , ze chetnie bym sobie pobrobowal zapasow, tylko ze nic mi nie wiadaomo o zapasach w gliwicach
Napisano Ponad rok temu
Ale nie ukrywam , ze chetnie bym sobie pobrobowal zapasow, tylko ze nic mi nie wiadaomo o zapasach w gliwicach
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To wyjasnij mi Bongo dlaczego jak oniegdaj przyszedlem na pierwszy trening to qwa z wysilku mi sie az ciemno przed oczami robilo ?!
Dlaczego ludzie gdy przychodza z innych sekcji to po paru minutach siedza na laweczce i dysza jak "wiepsze" ?!
Bez sensu byla twa wypowiedz, strasznie ograniczopna i chyba wyplywajaca z niewiedzy i z tepego kultywowania swego "stylu"
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam wszystkich i tych cherlawych i tych za którymi psy nie nadążają.
Aviator
Napisano Ponad rok temu
bo wlasnie brakowalo ci kondycji.przyjdz na zapasy.to zobaczysz.co to jest dostac w dupe.
niczego tu nie wywyzszam.uwazam ze ostatnio modne bjj jest dobre.
ale nie wolno zapominac o rzeczach takich jak kondycja(i nie chodzi mi tu tylko o bieganie) i sila.
cwiczysz na silowni ? zapasy wygladaja tak: 2h treningu,potem silownia.
i tak codziennie!(nie wiem jak jest w innych miastach)
realna walka to nie sparing z kumplem na treningu.pojedz choc na zawody i poczuj to.dowiesz sie ze technika to nie wszystko.
nie bede tu mowil o instruktorach.bo ci ludzie maja to wszystko.
wiec chlopaki do cwiczen! biegac,robic pompki,podciagac sie,brzuszki.
pare cwiczen na szybkosc itd.poboksowac troche z kumplami.
papieros
Napisano Ponad rok temu
I wiem, ze technika to nie wszystko.
Wiec wlasnie ide za twoja rada .... odchodze od mnonitora i troszke sobie popompuje;)
Napisano Ponad rok temu
thor_n wiesz dlaczego tak bylo?przyszedles na pierwszy trening... itd.
bo wlasnie brakowalo ci kondycji.przyjdz na zapasy.to zobaczysz.co to jest dostac w dupe.
niczego tu nie wywyzszam.uwazam ze ostatnio modne bjj jest dobre.
ale nie wolno zapominac o rzeczach takich jak kondycja(i nie chodzi mi tu tylko o bieganie) i sila.
cwiczysz na silowni ? zapasy wygladaja tak: 2h treningu,potem silownia.
i tak codziennie!(nie wiem jak jest w innych miastach)
Bongo nie mozna przesadzac.
Niech kazdy cwiczy ile moze,
inaczej latwo o kontuzje
Napisano Ponad rok temu
Czlowiek, ktory trenuje "dla siebie" a raczej dla zapewnienia sobie jako takiego bezpieczenstwa m.in. na ulicy nie musi miec tak stalowej kondycji jak zapasnik, ktory bierze udzial w zawodach i walczy z rownozednymi sobie na macie.
Napisano Ponad rok temu
poprostu ostatnio zauwazam totalna gloryfikacje bjj.
to ze jest dobre jest dla mnie oczywiste,ale nie kazdy kto cwiczy bjj jest dobry.
ludzie trenujacy 3 miesiace uwazaja sie za bogow i wogole ...
"bo na budo napisali ze bjj jest the best,bo wszyscy najlepsi w ufc trenuja bjj...".mam dosc tych gadek.
osobiscie uwazam ze trening bjj w polsce jest przede wszystkim oparty na technice.sa rogrzewki(to oczywiste).brakuje treningu silowego itd.
bo co zrobi 3 miesieczny 70kg gosciu np. ze mna 90kg
bez sily ?
ja wszystko co robie,robie dla sportu.sport uprawiam po to zeby miec kondycje,zdrowie,dobre samopoczucie a potem dopiero umiejetnosci i sila.
widze ze schodze z tematu. papieros
dlatego wlasnie uwazam ze zapasy sa najlepsze.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja nie wiem co jest lepsze, ale nie podoba mi się to że w zapasach po dotknięciu plecami maty przegrywa się mimo, że przeciwnik nie musiał wykonać techniki kończącej lub niebezpiecznej, ale to w końcu tylko sport.
Aby przegrać przez plecy, nie wystarczy musnąć plecami maty - musi być przez kilka sekund zaznaczony tusz.
Gdy zawodnicy są dobrzy to aby wygrać przez położenia na łopatki, trzeba nieźle namęczyć, a zawodniki, który się broni, może próbować różnych metod obrony (np. mostek).
Dlatego gdy zawodnicy są równi sobie, albo jeden z nich dysponuje bardzo dobrą techniką, położenie na plecy jest bardzo trudne i widowiskowe.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
zapsy we wrocku?
- Ponad rok temu
-
trening szybkościowy?
- Ponad rok temu
-
Zapasy w Poznaniu
- Ponad rok temu