Uchwyt kopiącej nogi + dźwignia
Napisano Ponad rok temu
Znalezione w sieci:
ŹLE
DOBRZE
Napisano Ponad rok temu
Słuchaj cos jest nie tak nie widac zupełnie zdjeć...czy to wina mojego kompa czy pom prostu tutaj nic nie ma
pozdrawiam Yun
Napisano Ponad rok temu
W tym pierwszym zdjeciu z "DOBRZE" tak subtelnie dotyka jego ramienia (paluszkami), uznajmy to za wymog treningu....
Na drugim moze byc, prosciej byloby w jaja, cuz widac z jakies powodu tego nie robi,...a dwa ostatnie wydaja mi sie dosc podejrzane.
Ta pozycja jakos sie nazywa?
Napisano Ponad rok temu
Ten przechwyt, to jest po przyjeciu uderzenia na zebra?? przestraszony
I wykonuje sie go w miejscu gdzie kopiaca noga osiaga najwieksza predkosc i uderzenie ma najwieksza moc?
Ja w ogole jestm calkowicie przeciwny przechwytom uderzajacej nogi.
pozdr
Napisano Ponad rok temu
Jesli ktos to tak cwiczy, to moze mi wyjasni...
I wykonuje sie go w miejscu gdzie kopiaca noga osiaga najwieksza predkosc i uderzenie ma najwieksza moc?
pozdr
Pewnie mozesz tak przechwycic,to co,ze masz juz popekane zebra,przeciez jestes twardy... przestraszony
Ja tez wole skrocic dystans i wejsc,albo zblokowac niz przechwytywac.Jakos to chinszczyzna zatraca
Pozdrowienia
Napisano Ponad rok temu
W praktyce proponuje nie sprawdzac
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nalezy pamietac ze i przeciwnik i my jestesmy w ruchu a wtedy jest ciezko o szybkie celne, techniczne i mocne kopniecie.
No chyba ze broniacy sie jest anemikiem albo stoi i nie rusza sie i ulatwia tym dzialanie przeciwnikowi.
No i oczywiscie przyda sie do tego troche treninku utwardzajacego tez.
To tylko tak strasznie wyglada to kopniecie w rzeczywistosci odpowiednim balansem ciala wygaszane jest naszymi miesniami a nie zebrami
Osobiscie ja styosowalem wazac 65 kg przeciwko osobom ponad 80 kg ktorych kopniecia naprawde byly mocne
Napisano Ponad rok temu
zejscie, wejscie w przeciwnika, podcięcie po łuku z lekkim wytraceniem z rownowagi, po rzucie należy przytrzymać ( nadepnąć ) wolną nolno leżącą nogę oiponenta ( bo może kopnąć lub podciąć )
Moim zdaniem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
źle jest: jeden czerwony X na białym kwadracie,
dobrze: cztery czerwone X'y na białych kwadratach
Napisano Ponad rok temu
a myslalem, ze mi sie komp kopie, dzieki za pomoc w rozszyfrowaniu tego
Napisano Ponad rok temu
No jezeli o to chodzi to tez dobrze to widze A tak na serio to co z tymi fotkami?No co ty, jaj sobie nie rób, Max. przecież wyraźnie widać:
źle jest: jeden czerwony X na białym kwadracie,
dobrze: cztery czerwone X'y na białych kwadratach
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przechwyt moze i tak,ale raczej na przedramie a nie na zeberka.Tak szybko sie nie zrastajaa.
Takie przechwyty trenujemy na treningach i wychodza pieknie podczas walki. Kopniecie przyjmujesz na zebra ale podstawa jest SKROCENIE DYSTANSU tak zeby mawashi nie osiagnela pelnej sily- sprawdzone
Napisano Ponad rok temu
Przechwyt moze i tak,ale raczej na przedramie a nie na zeberka.Tak szybko sie nie zrastajaa.
Takie przechwyty trenujemy na treningach i wychodza pieknie podczas walki. Kopniecie przyjmujesz na zebra ale podstawa jest SKROCENIE DYSTANSU tak zeby mawashi nie osiagnela pelnej sily- sprawdzone
No tak, ale ten koleś z fotki tego nie robi.
Napisano Ponad rok temu
Jesli ktos to tak cwiczy, to moze mi wyjasni...
pozdr
Zeby nie przyjac calej sily kopniecia, konieczne jest zejscie z linii kopniecia (odejscie od kopniecia), polaczone najlepiej z lekkim podejsciem w przod (wtedy noge wylapalbys w okolicach kolana).
Pozdrowienia,
MR.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
4 następnych tematów
-
Badanie psychologiczne
- Ponad rok temu
-
Głębokie oddychanie -Matt Furley
- Ponad rok temu
-