po drugie: nie wiem jakie sa motywacje zeby system propagowac, wiem ze ich nie ma. Bryl dzialal swego czasu bardzo aktywnie w sporcie (glownie TKD) ale wlasnie za swoje twarde metody i podejscie utylitarne ,nie pasowal do sportowego "krajobrazu" Polski. I byl silnie naciskany (bardziej "politycznie niz wrecz

Po trzecie jak napisal Robert P. Brylowi nie zalezy na popularnosci w mediach. Zauwarz ze praiw nigdzie nie ma go w tv i radiu, w gazetach tylko o tematyce walk i to tez raczej rzadko.Za to w "swiatku" caly czas cos o nim slychac. Jak mi to powiedzial jego znajomy "od popularnosci to on ma ludzi". A co do jego finansow to prowadzi jedna z lepszych Wroclawskich firm ochroniarskich, watpie zeby potrzebowal dodatkowych dochodow. A dla Bryla kasa jest tylko srodkiem do osiagniecia innych celow.A koszty treningow musza byc - chociazby po to zeby odsiac tych ktorzy chodzili by sobie ot tak z nodow.
Po czwarte: moze i w zyciu codziennym walka stricte jest na marginesie, ale samo jej trenowanie wyrabia charakter , wole podejmowania wyzwan i wytrwalosc a to juz jest bardzo wazny element zycia codziennego.
Po piate : jedni lubia blond ... inni wola lyse

Po szoste: Bryl jest doktorem socjologii - mysle ze ma wicej niz potrzeba kwalifikacji, a przede wszystkim doswiadczenia zeby wzmocnic psychike. poza tym to wcale nie jest trudne.
PO szoste 2 :Tu sie zgadzam w pelni , no moze z zastrzezeniem ze mieczaki to lekko obrazliwe, ale kazdy robi to co lubi i w tym powinien byc dobry.
Po siodme: zgadza sie o ile mowimy (jako o tych duzychi silnych ) o panach typu ABS w dresiku od ruskich. To ze ktos jest wielki silny i dobrze walczy nie znaczy ze jest malo inteligentny, i daje sie wykorzystywac.
Po osme : moim osobistym zdaniem Bryl jak najbardziej jest czlowiekiem sukcesu. Jak pisalem wczesniej robil to co lubi i na tym sie dorobil. Nie wazne czy to beda walki, sport, finanse , sztuka czy produkcja odkurzaczy. Jezeli jest sie czlowiekiem sukcesu to odniesie sie sukces w tym co sie lubi. A co do kobiet to nie uwazam ich za "miarodajne" sam chyba wiesz jak to z nimi jest

Pozdrawiam