Andrzej Bryl - twórca BAS 3
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a ja mam pytanie. z lekka OT czy ktos dysponuje ksiazkami dr. Bryla? tzn. "taekwon-do. koreanska sztuka samoobrony" i "skuteczna samoobrona" ? szukalem tego wszedzie ta pierwsza maja w bibliotece AWF we Wroclawiu ale jest poza moim zasiegiem . jakby ktos mial wersje elektroniczna i moglby tak na mail to bylbym wdzieczny.....
ja mam obie książki (dostałem od dr. Bryla, kiedyś u niego trenowałem) ale kurde dostępu do skanera nie mam Jak coś wykombinuje to wyślę.
Napisano Ponad rok temu
a ja mam pytanie. z lekka OT czy ktos dysponuje ksiazkami dr. Bryla? tzn. "taekwon-do. koreanska sztuka samoobrony" i "skuteczna samoobrona" ? szukalem tego wszedzie ta pierwsza maja w bibliotece AWF we Wroclawiu ale jest poza moim zasiegiem . jakby ktos mial wersje elektroniczna i moglby tak na mail to bylbym wdzieczny.....
ja mam obie książki (dostałem od dr. Bryla, kiedyś u niego trenowałem) ale kurde dostępu do skanera nie mam Jak coś wykombinuje to wyślę.
Mistrzu !!!!!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja tez mam obie ksiazki (a nie trenowalem u bryla tylko je kupilem jakies 12 lat temua ja mam pytanie. z lekka OT czy ktos dysponuje ksiazkami dr. Bryla? tzn. "taekwon-do. koreanska sztuka samoobrony" i "skuteczna samoobrona" ? szukalem tego wszedzie ta pierwsza maja w bibliotece AWF we Wroclawiu ale jest poza moim zasiegiem . jakby ktos mial wersje elektroniczna i moglby tak na mail to bylbym wdzieczny.....
Mistrzu !!!!!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pamietasz moze adres?natomiast ksiazka "zawodowiec" byla chyba prezentowana w necie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
sorry Ty wierzysz w bajki?! przygotowywanie pod ktem zabijania?!a na co to cywilowi?!he?!zapoluje na Yeti majc tak wiedze?!jest to na pewno czBowiek znany i szanowany w kregach combatowych ale nazywaniem kogos adeptem technik smiertelnych to jest przesada...on trenuje walke wrecz w calosci a nie tylko elementy eliminacji przeciwnika na amen..przez takie posty,które notabene sa jak pomnik czy oblisk jakiegos guru ludzie maja takie wypaczone podejscie i wiedze na temat combatu :? :?Sław: nie przesadzaj z Piotrkiem S. ze dal by rade Jarkowi B. Ten pierwszy byl przygotowywany przez dr Bryla pod katem sportowym a drugi ow pan glownie do zabijania
Napisano Ponad rok temu
dokladnie tak Mości Szuwarku! Ale na zdecydowaną większość użytkowników tego Forum różne banialuki mocno działają!sorry Ty wierzysz w bajki?! przygotowywanie pod ktem zabijania?!a na co to cywilowi?!he?!zapoluje na Yeti majc tak wiedze?!jest to na pewno czBowiek znany i szanowany w kregach combatowych ale nazywaniem kogos adeptem technik smiertelnych to jest przesada...on trenuje walke wrecz w calosci a nie tylko elementy eliminacji przeciwnika na amen..przez takie posty,które notabene sa jak pomnik czy oblisk jakiegos guru ludzie maja takie wypaczone podejscie i wiedze na temat combatu :? :?Sław: nie przesadzaj z Piotrkiem S. ze dal by rade Jarkowi B. Ten pierwszy byl przygotowywany przez dr Bryla pod katem sportowym a drugi ow pan glownie do zabijania
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
I jest nas w tym kraju "trenowanych do zabijania" pewnie z kilkaset tysiecy.
Zejdzcie na ziemie.
Do zabijania w warunkach konfliktow zbrojnych profesjonalisci uzywaja broni palnej, bylem na targach zbrojeniowych przedczoraj i zapewniam, ze jej wybor jest ogromny!
K_P
PS. Mialem w reku futurystyczny FN P90. Rewelka! Jak sie to trzyma!
Napisano Ponad rok temu
K... Panowie wiecej rozwagi! Ja tez jestem przygotowywany do zabijania, i kazdy judoka, czy cwiczacy bjj - wystarczy potrzymac troche dluzej duszenie, np. w Mataleo i....
I jest nas w tym kraju "trenowanych do zabijania" pewnie z kilkaset tysiecy.
Zejdzcie na ziemie.
Zupełnie OT. Ciekawym, czy ktoś się zorientuje, że wystarczą nie tak znów długie i kosztowne przeszkolenia owych kilkuset tysięęcy i mamy gotową, nieźle wyszkoloną, armię partyzancką. :twisted:
Ponoć tak to działa w Szwajcarii. Zwykli obywatele mają jakieś tam przeszkolenia i kraj się robi niezwykle trudny do zdobycia, bo co wioska to wojsko. (Nie wiem na ile te informacje są prawdziwe).
Pozdrawiam
Marcin
Ps. Widziałem dzisiaj mjr Cupsa na TVP2 w naborze do jakiegoś programu pt. "Selekcja". Wiecie może o co w tym chodzi?
Ps. 2. Mjr Cups ma prawdziwie zabójcze okulary słoneczne.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W Szwajcarii jest np. najwięcej broni długiej w przeliczeniu na obywatela. Na świecie. A to taki spokojny kraj...
No tak ale to wynika z ich polityki i braku regularnej armii.
Każdy obywatel po przeszkoleniu wojskowym trzyma pełne wyposażenie w domu. I ma obowiązek ciągłego podnoszenia kwalifikacji strzeleckich - musi regularnie trenować na strzelnicy.
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
zawsze soe zastanwaim przy takich okazjach - czy wspolczesne pole walki to lasy bagna i korzonki, czy mury miasta i smietniki z resztkami?
K_P
W świetle ostatnich światowych wydarzeń, trzeba by pustynie dopisać.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 5
0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych
6 następnych tematów
-
obrona przed nożem w krav-maga
- Ponad rok temu
-
Combat - co to jest ?
- Ponad rok temu
-
Dobry pomysl :)
- Ponad rok temu