Prawda-li to?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
śmiena prosto w oczy filmik jest urwany przed żekomym odrąbaniem rogu.czarne i ma rogi 2
Napisano Ponad rok temu
nie lubie czytac postow w stylu kolegi Bruca Lee
najprawdopodobniej kolega Bruce ma 12 gora 14 lat i dlatego wypisuje takie glupoty
pozdrawiam wszystkich kubus102
a ty Bruce dorosnij
Napisano Ponad rok temu
przylaczam sie w zupelnosci do opinii forumowiczow na temat wartosci Twoich wypowiedzi, a jako moderator tego forum nalegam (nie pierwszy raz zreszta) abys swoje dojrzale przemyslenia prezentowal w innym miejscu, nie tutaj. Dostales juz ostrzezenia od administratora, nastepnym krokiem bedzie zabanowanie Cie. Zrozum, ze Twa porazajaca blyskotliwosc przestaje juz nas bawic.
MRad.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie przedstawiasz zadnych argumentow , tylko odzywki na poziomie 15 latka ( reszta 15 latkow prosze sie nie obrazac ).
W ramach samowerfikacji , proponuje , Brus, zobaczyc swoje ostanie post ( jest taka opcja).
Osobiscie chodzi mi o to ze potrafisz , rozpieprzyc kazdy ciekawy temat , wypisujac swoje "filozoficzne przemyslenia".
Napisano Ponad rok temu
Bo to jest wersja demo - za pełną musisz zapłacićśmiena prosto w oczy filmik jest urwany przed żekomym odrąbaniem rogu.
Kiedyś widziałem chyba dłuższy filmik, ale jakoś Kyokushin mnie nie bardzo fascynuje, więc nie wiem skąd go miałem a teraz znaleźć nie mogę Za to masz dowód, że jednak walki takie się odbywały a byki nie były jakieś młode i malutkie.
Chcesz zobaczyć złamane rogi biednego zwierzaka - poszukaj na necie a na pewno coś znajdziesz. W końcu Kyokushin jest bardzo popularne. Wiesz przynajmniej, że coś co szukasz w ogóle istnieje. No chyba, że nie interesuje Cie jak to było na prawdę a chciałeś tylko... no nie wiem - coś tam pewnie chciałeś.
Pozdrawiam
sliver
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zastanawia mnie czy to prawda , czy totalna bzdura - jak sie do tego ustosunkowac?
Najwięksi mistrzowie japońskiego karate nie mogą mu wybaczyć książki "Advanced Karate", w której opisał - otoczone wcześniej tajemnicą - techniki specjalne wszystkich mistrzów.
Bzdura
A przecież wysoka samoocena uczniów Oyamy nie wzięła się z sufitu. Z przedstawicielami innych szkół toczyli oni wiele walk i to takich, w których obowiązywał tylko jeden przepis: pokonać przeciwnika.
Bzdura
Gdy w roku 1962 tajbokserzy wyzwali do walki całe japońskie karate, to oczywiście rękawicę podnieśli tylko uczniowie Oyamy i bez trudu rozgromili "twardzieli" z Bangkoku.
Prawda. Ale z tym "bez trudu" to bym uważał. :-)
Dlaczego wówczas w obronie honoru japońskiego karate nie stanęli przedstawiciele innych szkół? Ano pewnie dlatego, że mocni to oni są tylko w gębie.
Prawda
Sam Oyama wsławił się nie tylko przerabianiem na befsztyki znanych mistrzów sztuk walki,
Bzdura
ale przede wszystkim stoczeniem kilkudziesięciu walk z bykami.
Bzdura. Jedyna próba walki z bykiem zakończyła sie dlań w szpitalu. Reszta to pokazy z cielakami.
Wcześniej przez 1,5 roku samotnie, bez jakichkolwiek kontaktów z ludźmi, trenował od świtu do nocy w górach. Po powrocie postanowił przeprowadzić test swoich możliwości poprzez walkę z bykiem, który był dla niego uosobieniem siły i waleczności.
Bzdura. Chodziło o zwykła reklamę. I wcale sie z tym nie krył wówczas.
W sumie Oyama stoczył i wygrał walki z 52 bykami, zabijając trzy z nich na miejscu.
Bzdura.
A jednak wszelkie znaki na niebie i na ziemi wskazują na to, że to właśnie Masutatsu Oyama, naturalizowany Koreańczyk, którego prawdziwe nazwisko brzmi Hyung Yee Choi, stworzył jedyną szkołę walki, która oparła się powojennemu załamaniu ducha Japończyków i kultywuje bushido - prawdziwą drogę samurajów.
Bzdura.
A co do rozbijania głazów. Kiedyś na jakiejś zadymie potrzebowaliśmy rozbić coś takiego. I za chiny nie szło. Az podszedł jakis dziadek. lekko uniósł i rzucił na glebe. A kamień sam się rozpadł. My w szoku, co się iokazało? Dziadek przez 50 lat był kamieniarzem i powiedział że naturalna skała ma tez swoje "słoje" i wystarczy odpowiednio stuknąc.
Napisano Ponad rok temu
No nie powiem panie Rysku , tez sobie wyjolem splowiala naszywke Kykoushinu , Made in Krakow i popatrzalem na stare zdjecia i lezka sie w oku zakrecila.
Wracajac do terazniejszosci , posiadalem "Advanced karate " przez lata i nic tajemniczego tam nie wyczytalem , zeby bylo smieszniej , ludzie wierza w legendy i przed swietami sprzedalem to na eBay za 480 $ US !!!.
Kyokushin i inne style , pamietam All Japan i walke Matsui z o 2 glowy nizszym , i 30 kilo lzejszym Ashima ,przedstawicielem Goyu -ryu ( Jarek , jest to na kasecie plynacej do ciebie) , minuty mijaly , a juz wtedy lansowany na fightera #1 Matsui , nic mu nie nie mogl zrobic , ryk fanatykow kyokushin , wsciekolosc na twarzy Matsui( tak tam widac jak mu nerwy puscily) i przyjacielski usmieszek na twarzy Ashimy i jego niesamowite bloki i uniki to trzeba zobaczyc.
Animozje pomidzy Kykushin , byly i beda , i jak Nostrodamus przepowiadam , zniszcza ten styl.
Notabene , kilka lat temu shihan Sjaak Van de Velde z Holandii , zrobil zjazd Kyokushinu , bez wzgledu na numer IKO , oczywiscie nikt z kierownictwa nie przyjechal ( choc zapewnine byly bilety i hotel) , ale fighterzy sie tlumnie pojawili ,byl Wedel i Thomson , Randolph James i William Oliver i wielu innych .Stary dobry Kyokushin
Jezeli chodzi o Oyame to juz po raz kolejny polecam tekst holendra Jona BLuminga ( 10 dan Kyokushin) , ktorego chyba przedstawiac nie trzeba ( mistrzu , jest jak"Big" Sandulescu legenda) , co ciekawe panowie shihanowie , specjalnie nie protestowali.To naprawde trzeba przeczytac !!!
Tekst sprowadza legendy o Mas Oyama , troche blizej zycia.
>>> [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] <<<
Bardzo bym był zainteresowany walka Oyamy z karateką Goju-ryu. Czy możesz mi na pm powiedziec jak ja zdobyc?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pamietam All Japan i walke Matsui z o 2 glowy nizszym , i 30 kilo lzejszym Ashima ,przedstawicielem Goyu -ryu ( Jarek , jest to na kasecie plynacej do ciebie)
Co to za kaseta i które to mistrzostwa Japonii ?
Mógłby mi ktoś podesłać tą kasetkę ??? (Inne też mile widziane za rozsądną cenę - poproszę wszelkie info na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników])
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
4 następnych tematów
-
Pas a cwiczenia ;-]
- Ponad rok temu
-
Filmy
- Ponad rok temu
-