Dieta dla ludzi nie mających czasu na jedzenie
Napisano Ponad rok temu
Mój dzień wygląda następująco:
wstaje o 8:00, zjem coś (jakieś płatki, tuńczyka, kanapke na chlebie razowym) i uciekam do pracy. W pracy jestem od 9:00-17:00 w tym czasie powinienem zjeść jakieś 3 posiłki, najlepiej jakiś fajny obiad z kurczakiem czy coś, no ale niestety nie ma takiej możliwości, zostaje jakaś kanapka, czy drożdżówka, w domu jestem koło 18 (2 razy w tygodniu chodze na siłke, także od 18 jestem na siłce bezpośrednio po pracy, do 21:00 w domu jestem koło 22:00, gdzie jest czas coś zjeść - przygotować coś konkretnego (w dni kiedy nie biegam na siłke wychodzą czesto wypady do dziewczyny po pracy itp.
Moje pytanie jest następujące, jak sobie dobrać jedzenie, zeby dostarczyć do organizmu potrzebne białka, węglowodany itp? Bo raczej robienie kilku posiłków i zabieranie ich do pracy odpada, pare kanapek - ok. Czy np zakup białka, węglowodanów itp, do rozrobienia z wodą i picie tego dobre kilka razy dziennie (pare razy w pracy) zeby nadrobić braki wchodzi w gre? Jak to wszystko pogodzić?
Dodam, że na siłke chodze dopiero 2mc, zamówiłem sobie ostrowie, i witaminki multi-sport.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mi upichcenie zarcia na 2 dni zajmuje okolo 1h
wszystko poporcjowane w pojemnikach , lezy w lodowce , do pracy tez zabieram w pojemnikach , wcinam na zimno
skoro mozesz zabrac kanapki to dlaczego np: ryz i cyc kury odpada ?w tym czasie powinienem zjeść jakieś 3 posiłki, najlepiej jakiś fajny obiad z kurczakiem czy coś, no ale niestety nie ma takiej możliwości, zostaje jakaś kanapka, czy drożdżówka,
Napisano Ponad rok temu
W sumie nie uważam się za chudą osobę, ani na grubą, 83kg przy wzroście 193cm, czy powinienem coś na mase jeszcze brać?
Napisano Ponad rok temu
ja przy 190cm i wadze 96 uwazam ze jestem szkieletor...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
18 jestem na siłce bezpośrednio po pracy, do 21:00
3 godziny treningu?! przede wszystkim to zmien. na silowni spedza sie godzine czasu, MAKSYMALNIE poltorej. Poltorej godziny to ja spedzalem w sumie jak bylem na soku. Przerwy 60-90s, 12 serii na duze partie, 9 na male, nogi 16-20, plecy 16 i w zupelnosci starczy. Posilki tak jak wyzej koledzy pisali - musisz cos wykombinowac. Ja aktualnie sie opierdalam, ale wyobraz sobie, ze wstaje na poranna zmiane o 04:50, jem sniadanie, do pracy biore 2 porcje kanapek+do tego jakis serek wiejski czy cos, po pracy od razu wcinam kurczaka+ryz(godzina 15), 16:30 trening, 18 posilek kolejny i czasem jeszcze przed spaniem cos wcisne. Z taka iloscia jedzenia nic nie zrobisz, a nie tlumacz sie praca, bo masz zajebiste godziny. Ja dodam, ze pracuje na 3 zmiany, a oddalbym wiele, zeby pracowac tak jak Ty.
Chcesz być duży? wzbudzać respekt? Taki człowiek nie może bać się zastrzyków!
Napisano Ponad rok temu
Treningu jest 1-2h (trenują 3 osoby na jednym sprzęcie na przemian) - reszta czasu, to herbatka i chwile pogadania - siłownia u znajomych.3 godziny treningu?! przede wszystkim to zmien. na silowni spedza sie godzine czasu, MAKSYMALNIE poltorej
To teraz proszę o pomoc w diecie.
8:00
Płatki musli z mlekiem, i 2 jajka na twardo
12:00
cycek z kurczaka (jakies 250g) i torobka ryżu + jakiś pomidorek czy cos
16:00
w dzień trenintu:
w domu jestem od 17:30 - 18:00 potem trening - jeść coś wtedy? białko? gainer?
dzień bez treningu - różnie, czasami odrazu gdzies jade, i wracam wieczorem, czasem jestem do wieczora w domu
21:00 - 21:30 jestem w domu
Puszka tuńczyka, chleb razowy, może serek wiejski?
23:00-24:00 - kolacja, podobnie jak wyżej, tuńczyk, chleb, czasmai koktail z mleka i banana
Mam zakupioną ostrowię i jakiegoś gainera z decatlonu (potem zedytuje dokladnie co to jest)
Ogólnie od dzisiaj zabrałem sie tak na powaznie za tą dietke, tzn przygotowałem kurczaka do pracy.
Po śniadanku, dopiero za tego kuraka zabrałem sie o 12, bo do tej pory brzuch pełny, teraz opierdzieliłem to, i strasznie najedzony jestem... nie wiem może mniej tego jeść?
W jakich godzinach brać gainer i białko? w okolicach treningu? rano? wieczorem?
Bardzo był bym wdzięczny za pomoc, gdyż chciałbym ułożyć już jakiś plan diety, i trzymać się tego. A tak naprawde nie wiem czy dobrze jest czy źle, i czy jutro coś innego nie bedzie.
Napisano Ponad rok temu
owsiane , jajka daj 38:00
Płatki musli z mlekiem, i 2 jajka na twardo
( mozesz owsiane zmieszac z jajkami , dodac banana , rodzynki i usmazyc omleta - pychota )
jak masz kase to dokup sobie jakis zestaw witaminowo mineralny i szamaj po sniadaniu
150g cyca ( 250 za duzo ) brokuly dorzuc polane oliwa z oliwek12:00
150g cyca , jakis mix warzyw polany oliwa z oliwek16:00
15 min. po treningu gainerw dzień trenintu:
w domu jestem od 17:30 - 18:00 potem trening - jeść coś wtedy? białko? gainer?
dzień bez treningu - różnie, czasami odrazu gdzies jade, i wracam wieczorem, czasem jestem do wieczora w domu
w dni wolne ok. 18.00 posilek musi byc ( w ostatecznosci gainer )
tunczyk , chleb razowy , dodaj jakis ogorek21:00 - 21:30 jestem w domu
Puszka tuńczyka, chleb razowy, może serek wiejski?
serek wiejski z pomidorem i cebulka , troche oliwy z oliwek lub zagryz orzechami23:00-24:00 - kolacja, podobnie jak wyżej, tuńczyk, chleb, czasmai koktail z mleka i banana
obzarty bo za duzo bialka z cyca ( za duzo kuraka na raz )Po śniadanku, dopiero za tego kuraka zabrałem sie o 12, bo do tej pory brzuch pełny, teraz opierdzieliłem to, i strasznie najedzony jestem... nie wiem może mniej tego jeść?
gainer ptrz wyzejW jakich godzinach brać gainer i białko? w okolicach treningu? rano? wieczorem?
bialko - jak potrzebujesz na szybko cos wszamac to platki owsiane woda i bialko , najlepszy gainer na swiecie ( mozesz tak szamac jak ci jakis posilek wypadnie , albo zeby sobie ciut urozmaicc diete )
Napisano Ponad rok temu
w tych musli, to są różne zboza i inne pierdoły to źle? (bo są fajne i mi smakują) a owsiane to troche niedobre