Wybor zawodu
Napisano Ponad rok temu
i Ty chcesz isc do technikum.. Czeka Cie nic wiecej jak zawodowka
Chcesz być duży? wzbudzać respekt? Taki człowiek nie może bać się zastrzyków!
Guest_rysiu94.94_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
poniedzialek-piatek pobudka o 6:20, do pracy o 7:20, zaczynalem o 8-16 teoretycznie, w praktyce w domu o 17, czasem po, pozniej zarcie, silownia i juz jest wieczor. Weekendy w szkole(ja co 2, kumpel na 2 roku ma co tydzien) i gdzie tu czas na nauke znalezc? nie narzekaj tylko zapierdalaj!
Chcesz być duży? wzbudzać respekt? Taki człowiek nie może bać się zastrzyków!
Napisano Ponad rok temu
tylko że wtedy nie będziesz miał czasu przez 30 lat pracy a nie przez kilka lat nauki
Guest_rysiu94.94_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To cos jak karta stałego klienta w burdelu: kiedy chcesz i jak chcesz
rzeźba jest dla pedałów. trza rosnąć, być pierdolnym, wtedy budzi sie szacunek.
a gdy nadejdzie mój czas to jeśli sądzisz że będe siedział i błagał o życie to kurewsko się mylisz
te ściery kiedyś przerobie w młynku do mięsa i posypią sie monety.
Napisano Ponad rok temu
Od żadnego murarza jeszcze nie słyszałem żeby na coś narzekał. Brak wolnego czasu ? Moj kolega jest o 17 w domu, a teraz robi się szybko ciemno i kończa o 4. I potem już nie musi ani robić prac domowych, ani pisać wypracowań, nie musi się uczyć na jakąś klasówkę czy kartkówkę. Ma 3200 na rękę i jest zadowolony.
widać że Kolego nie przepracowałeś ani miesiąca na budowie . kończy o 17:00 ale od 7:00 rano czyli jest po 10 godzinach często bardzo ciężkiej pracy fizycznej. w zimę bardzo ciężko o pracę na budowie z prostego powodu - większość prac jest zatrzymana w okresie zimowym. dodatkowo budowlaniec w ponad połowie przypadków pracuje na czarno bo tak jest opłacalniej dla pracodawcy, tylko że nie ma później co liczyć na wysoką emeryturę o ile nie skończy na rencie. jedyną rzeczą, z której może być zadowolony, jest to że mało gdzie, pracując fizycznie, może zarobić tyle.
teraz popisałbyś trochę kartkówek, później wybrał opłacalny zawód, i po kilku latach dodatkowej nauki, zgarniałbyś za 6 - 8 godzin lekkiej i przyjemnej pracy za czystym biurkiem z kawą itp więcej od murarza. po powrocie do domu o tej 14:00 - 15:00 byłbyś na tyle wypoczęty, że wyjście na imprezkę czy zabranie dziewczyny na jakiś wypad i wieczorny trening na siłowni nie stanowiłyby żadnego problemu.
tak się mówi że murarz i ogólnie budowlańcy obijają się jak tylko mozna, ale tak na prawdę dopiero po jakimś czasie przychodzenia zjebanym po całym dniu pracy, człowiek uświadamia sobie że życie mu ucieka przez palce. myślisz że Twój kolega by ci powiedział jakby nie był zadowolony z tej roboty? przeciez on dobrze wie że to już jest wszystko na co może liczyć po tej swojej budowlance zawodowej czy przyuczeniu.
więc nie pitol mi tu młody że Twój kumpel lepiej nie mógł trafić
Napisano Ponad rok temu
Życie nie jest takie kolorowe.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no nie mow ze tak malo... moj brat mieszka z laską w Wawie i on ma 1600 na rękę, ona 1700 i jakos zyją chociaz nie ciekawie... moja matka 1000 zl pensji a ojciec 1000 zł renta a w domu nas jest 4 w tym dwoje studentow. Fajnie co nie? Niech ktos teraz obliczy ile trzeba wykladac kasy na 1 studenta ktory mieszka po za domem....sadzisz ze 3.2tys to duzo?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to ja Ci tak samo mogę powiedzieć że taki sam zarobek musisz mieć w Katowicach na spokojne życie.Z własnego doświadczenia wiem, że w Wawie trzeba zarabiać co najmniej 4 tys żeby było w miarę.
To cos jak karta stałego klienta w burdelu: kiedy chcesz i jak chcesz
rzeźba jest dla pedałów. trza rosnąć, być pierdolnym, wtedy budzi sie szacunek.
a gdy nadejdzie mój czas to jeśli sądzisz że będe siedział i błagał o życie to kurewsko się mylisz
te ściery kiedyś przerobie w młynku do mięsa i posypią sie monety.
Napisano Ponad rok temu
zgadzam się z tym, mam tam znajomych i mówią to samo, pomimo tego że zarabiają sporoRamzesII, Wawa jest najdroższym miastem w Polsce a nawet ma czołowe miejsce w rankingu najdroższych stolic świata patrząc na proporcjonalność do zarobków. Z własnego doświadczenia wiem, że w Wawie trzeba zarabiać co najmniej 4 tys żeby było w miarę.
Napisano Ponad rok temu
Guest_rysiu94.94_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A jak sie boisz, że nie będziesz miał za co żyć to znajdź sobie mądrą kobiete która będzie dobrze zarabiać I razem wam zawsze będzie lepiej