6 treningów
Napisano Ponad rok temu
pn-biceps,przedramie
wt-triceps ( ok. godziny, 10 minut)
śr-barki (1h10min)
cz-klata(40-45min) +kaptur
pt-biceps,plecy
sob-triceps,nogi
Ćwicząc w taki sposób, efekty mnie wręcz powalają, ale jeśli ma to się odbić na przybieraniu na masie ( a taki jest mój cel) to wiadomo bez sensu.... Co myślicie?
PS. ćwiczę tak bo nie potrafiłbym zrobić jednego dnia 2 patrii jak biceps i triceps. Wolę zrobić jednego dnia jedną partie,która zajmuje dużo czasu, ale porządnie i dożucam do tego przedramie... kaptur... które robie średnio w 15 min (wyjątkiem nogi i plecy, które ok 30-40 min). Ale jak już pisałem, nie zniechęca mnie to. I nadal mam pełno energii a rekordy podnoszenia idą w górę
POwiedzcie co myślicie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przez jakis czas moze byc gut , ale naprawda 6 dni w tygodniu to przesada , max 4 , mozna bez problemu zrobic w ciągu 90min 2 partię mięsniowe i to w bardzo dobrym stopniu . Grozi Ci przetrenowanie a z tym nie ma żartów . Przeżuć się na trening 4 dniowy
Ok. Dzięki wielkie za radę. Ostatnio kompletnie nie mogę przytyć i pomyślałem że to właśnie wina za częstych treningów. Chociaz efekty były coraz większe... no ale postanawiam przeżucić się na 4 razy w tygodniu, takim planem
pn - biceps, przedramie
wt - triceps, kaptur
śr - wolne
czw - barki, nogi
pt - wolne
sob - klatka, plecy
ndz - wolne
Co myślicie?
Napisano Ponad rok temu
Mentor 2 duże partie na jednej sesji to dla zaawansowanych, ty zrób tak:Ok. Dzięki wielkie za radę. Ostatnio kompletnie nie mogę przytyć i pomyślałem że to właśnie wina za częstych treningów. Chociaz efekty były coraz większe... no ale postanawiam przeżucić się na 4 razy w tygodniu, takim planem
pn - biceps, przedramie
wt - triceps, kaptur
śr - wolne
czw - barki, nogi
pt - wolne
sob - klatka, plecy
ndz - wolne
Co myślicie?
klata bic, wolne, plecy (+ kaptury bo to część mięśni pleców) tric, bary przedramiona, wolne, nogi (uda i łydki), wolne
Napisano Ponad rok temu
pn:klatka triban (klatka max 9 serii a triban 7 seri)
śr:nogi (3 ćwiczenia na uda 2 na łydki po 3 serie)
czw:barki bic (barki 3ćw x 3 serie, bic 7 albo 8 seri)
sob:plecy przedramie (po 8-9 super seri - odrazu po plecach przedramie i tak na zmiane)
nie wiem czy to idealny plan ale mi pomogło i to bardzo, może i pomogła kreatynka sam juz nie wiem, niech ktorys z szefów sie wypowie
Napisano Ponad rok temu
Pon. Barki + Kaptury
Wtor. Biceps + Triceps + Przedramię
Czw. Klata + Nogi
Piąt. Plecy + Brzuch
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
hmm tricek i bicek oraz przedramie a nastepnego dnia klatka ?? tricek dostanie po dupie a to ważny mięsień, klatka i nogi tego samego dnia??? co on ma siedzieć na siłowni i siedzieć 2 godziny? to sa skomplikowane partie więc trzeba oddzielić je tz. plecy,klatka i nogi
chyba mala pomylka tam Kristo jest 1 dzien przerwy
WTF ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pon. Barki + Kaptury
Wtor. Biceps + Triceps + Przedramię
Czw. Klata + Nogi
Piąt. Plecy + Brzuch
no fakt - po barach na nastepny dzien tric troszke źle
klata nogi moga na scislosc byc bo to zalezy od stopnia zaawansowania
WTF ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Barki dosc szybko się regenerują powiem Ci ,ze nigdy nie mialem problem z zrobieniem łap . Przy łapach i plecach zawsze umierałem i ciągli mnie po schodach za nogi do domu Klatka z Nogami na lightcie
no wiadomo co organizm to inna reakcja inne uwarunkowania ja np po klacie na drugi dzien nie zrobil bym podciagania na drazku
WTF ?
Napisano Ponad rok temu
Co do klatka nogi to chodzi o ogolna kondycje organizmu bo to 2 duuze prtie miesni i bez sensu jest je łączyć ze soba
Napisano Ponad rok temu
tricka wymeczysz a 2 dni pozniej robisz klatke, przeciez przy klatce tricek dostaje po dupie a na mase to nie wskazane bo wiadome ze miesnie rosna po treningu a jak nie beda mialy spokoju to dobrze sie nie zregeneruja
Co do klatka nogi to chodzi o ogolna kondycje organizmu bo to 2 duuze prtie miesni i bez sensu jest je łączyć ze soba
Kristo ale najbardziej podstawowy plan na mase to:
Pon: Klata bic
Śro: Plecy tric
Pia: Nogi bary
i w kazdym dniu dostaje tric w dupe
WTF ?
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem co ma zmęczona klatka do podciągania na drązku ale to szczegół
Napisano Ponad rok temu
byc moze teraz tak ale jak robie cezkie rozpietki to zawsze na drugi dzien taki przyjemny ból czuje " czułem " na klacie - wtedy wiem że klata dostała po dupie i że teraz ma czas na regeneracje ale jakiegolwiek wzniosy rak w gore, podciagania byly wowczas niemozliwe zbyt ostry bol ;pMoze to , ze tak ćwicze jest bee i muu i niedobre ale wiem po efektach , ze wlasnie z takim ustawieniem najlepiej ćwiczy mi się w ciągu tygodnia . Jak VanDamme pisał , kazdy organizm inaczej dziala
Nie wiem co ma zmęczona klatka do podciągania na drązku ale to szczegół
WTF ?
Napisano Ponad rok temu