oszukac licznik :P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
poszukaj wiecej moze sa jakies inne ja wpisalem "prąd"
teraz po przeczytaniu aukji to widze ze to by trzeba bylo chyba w kazde gniazdko wjebac nie wiem czy dobrze to zrozumialem....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jak nie chcesz na ogólnym to napisz na pw
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
I raczej nie ma możliwości na awarię licznika przynajmniej mi to się nie przytrafiło ... umnie się to sprawdza świetnie ale sporo zależy od rodzaju licznika ...
Nie masz pleców?? NIE OSZCZĘDZAJ ŁOKCI!!!...
Napisano Ponad rok temu
to pochwal sie jaki masz sposób na wode
jak nie chcesz na ogólnym to napisz na pw
hehe u mnie z woda to bez zadnych przekretkow,poprostu administracja co roku daje taki jakby przydzial na wode i czy zuzyjesz mniej czy wiecej i tak placisz tyle ile oni wyliczyli z jakiejschujowej sredniej. A przydzial jest w chuj wysoki,ze moglbym sie chyba 4 razy dziennie pluskac i kurwa nie wiem co jeszcze,wiec poprostu zakladam wodomierz i wtedy placi sie juz bezposrednio do wodociagow za tyle wody ile naprawde zuzyles i nie placi sie wtedy tez do czynszu za scieki. wiec w skali miesiaca potrafi to byc nawet 100zl mniej.
Magnes spowalnia mechanizm licznika ale uszkadza go z czasem.
czyli jednak odbrze slyszalem ze to pierdoli licznik
Jak masz stary licznik to mogę Ci to dokładniej wszystko opisać
tak mm stary licznik wiec chetnie bym sie dowiedzial doklandiej jak to zrobic jak mowisz. Tylko ze jedno jest dziwne z tego co zrozumialem,to licznik wogole nie bedzie chodzil,wiec treoche cyba dziwnie wyjdzie jak w elektrowni skumaja ze nic pradu sie nie zuzylo w danym miesiacu
a moze z tym magnesem zrobic tak ze trzymac go chocby przez pol miesiaca i potem go sciagac zeby uniknac uszkodzenia licznika,a zawsze to bedzie jakas oszczednosc. Tylko ten magnes gdzie sie przyczepai ?? obojetne byle by przy liczniku ?? i czy ma znaczenie wielkosc magnesu ?? ( troche glupie te pytania,ale kto pyta nie bladzi hehe )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale jak magnes sciagniesz to będzie sie kręcił 50 razy szybciej
pewny jestes tego ??? bo jak tak to lipka
jedyny sposob pewny przy starym to ominiecie licznika
mozesz cos wiecej na ten temat powiedziec,bo ekspertem w elektryce nie jestem
i tak jak mowilem tak mam stary licznik
Napisano Ponad rok temu
Jedyny pewny sposób na stary licznik to po prostu omijanie licznika czyli jakiś czas jedziesz na fazie ktora przechodzi przez licznik, a przez jakiś czas na fazie ktora przez ten licznik nie przechodzi - niektórzy kombinują i robia tak;
w licnzik wchodzi jedna faza i wychodzi (to ci nalicza) i druga faza omija licnzik i idzie dalej tez zasilać - ale wtedy zazwyczaj trzeba układzik robić - ale korzyść jest większa bo się kreci ale płacisz 50% tego co zużyłeś;]
niemniej odradzam zabawy z licznikami bo jak co palcisz za nowy licznik + kare pare tysiaków i za prawdopodbne zużycie prodąu (wchodzi komisja na chate patrzy co masz sumuje ile to ciągnie prądu - tj wszystko co masz na chęci i liczy tak jakbys z wszystkiego korzystał przez czas kradzieży, który tez jest z księżyca
jedyne co się opłaci to
woda
telewizja cyfrowa
na tym możesz się edukować
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu