zakupy w usa
Guest_007mg_*
Napisano Ponad rok temu
co teraz? zamawial ktos cos kiedy z usa?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
moja rada, zmien sklep
PS jak chcesz kupowac zagranica zaloz sobie konto na paypal.pl, nic za to nie placisz, a uwiez mi warto
Guest_007mg_*
Napisano Ponad rok temu
Guest_007mg_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
konto paypal to takie konto, ktore jest polaczone z twoim kontem w banku, nic odrazu ale po jakims czasie jak juz staniesz sie wiarygodnym klientem (w sumie chyba po pelnej weryfikacji i 1wszym skorzystaniu z ich uslug-przynajmniej ja tak mialem), w momencie, w ktorym dokonujesz platnosci pieniadze NATYCHMIAST trafiaja na konto sklepu, czy komu tam placiles, a ty nie ponosisz zadnych oplat z tego tytulu, dopiero pozniej paypal pobiera sobie z twojego konta bankowego rownowartosc zakupow
wystarczy Visa electron, taka karte to chyba kazdy bank oferuje bezplatnie ?
Guest_007mg_*
Napisano Ponad rok temu
teraz chcialem zrobic przez pkobp pobieraja 0,2% wartosci kowty przelewanej. ale faktycznie przez paypala by bylo prosciej...
Guest_007mg_*
Napisano Ponad rok temu
i druga sprawa ze gosc mi wplaci w zlotowkach a sklepowi z usa mam zaplacic w $ wiec jak to zrobic?
Napisano Ponad rok temu
ale zanim staniesz sie uzytkownikiem paypala to troche minie, a 0,2% to niewiele...
jak przypiszesz czyjas karte do swojego konta, wlasciwie nawet nie do swojego, bo dane musza sie zgadzac na paypalu z danymi z rachunku bankowego, to masz pelen dostep do czyichs pieniedzy wiec nie sadze, zeby ktos poszedl na taki uklad
nazwisko, ktore podasz na paypal musi sie zgadzac z nazwiskiem z rachunku bankowego, z ktorego chcialbys przelac kase
ewentualnie mozesz namowic znajomego, zeby sobie zalozyl konto, a ty go wykorzystasz
albo popytaj sie wsrod znajomych, znajomych moze ktos ma ?
paypal przelicza walute, dzisiejszy kurs za 1$ musialbys zaplacic 2,38PLN
Guest_007mg_*
Napisano Ponad rok temu
starszy ma znajomego i on moglby utworzyc konto i zaplacic visą ale jak pobieraja 5,4% prowizji to jest nie oplacalne w porowaniu z zalozeniem konta walutowego w banku i robieniem z niego przelewow;/
Napisano Ponad rok temu
nie wiem gdzie ty wyczytales o jakichs 5,4%.... od kilku lat korzystam z paypala i jeszcze mi sie nie zdarzylo, zebym zaplacil prowizje od wysylki pieniedzy...
kupujesz cos na stronie jakiejs, ale oni musza miec taka opcje, ze oferuja platnosc paypal, wchodzisz w to i tyle przekierowuje cie na paypal logujesz sie potwierdzasz i tyle...
Guest_007mg_*
Napisano Ponad rok temu
a o tych 5,4% tu pisze [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
w polu wyplac srodki pisze ze bezplatnie za 500zl lub wiecej wiec faktycznie wyplacanie bym mial bezplatne ale nizej pisze:
Akceptowanie płatności pokrywanych kartą kredytową lub debetową: 5,4%.
i teraz nie kapuje jak bedzie ten znajomy za mnie placil paypalem na konto paypal sklepu to podchodzi to pod wyplacanie srodkow czy platnosc pokrywana karta kredytowa? bo to jest roznica?
Napisano Ponad rok temu
szczerze powiem, ze nie wiem o co chodzi ... moze, ze jak wjezdzasz na debet albo cos
ale ciebie sie tyczy druga opcja - wyslij pieniadze - bezplatnie ...
sam mam polaczona karte debetowa z paypalem i nigdy za nic nie placilem ...
heh na paypal uk jest tam 2% mniej 3,4% ...