Przepisy
Napisano Ponad rok temu
Mam taka ogromna prosbe ..ma kts z was przepisy (dobre , wyprubowane).. na piers z kurczaka i inne potrawy wyokowartosciowe w bialko i wegle .. barzo bd wdizeczny ..
a moze stowrzyl;ibuysmy taki temat gdzie kazdy wrzucal by przepisy ??
Napisano Ponad rok temu
faq
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ps.... datul zauwazylem iz zbytnie mnie nie lubisz ... ?
Napisano Ponad rok temu
ale co do tego zarcia to naprawde polecam jest najlepsze...
dajesz 200-250gram piersi, fixa do chinskiego dania z knorra, robisz wedlug przepisu na opakowaniu i masz 2 porcje dobrego pozywnego zarcia do tego oczywiscie woreczek ryzu
Napisano Ponad rok temu
1
Składniki:
4 piersi kurczaka
1 puszka piwa Karmi
sól, pieprz
oliwa
Wykonanie:
Piersi kurczaka dokładnie umyć i osuszyć. Można je pokroić na mniejsze kawałki. Następnie usmażyć je na rozgrzanym oleju. Kiedy piersi będą miękkie wlewamy piwo, dodajemy pieprz i sól i gotujemy dotąd aż sos stanie się gęsty. Otrzymamy pyszne danie do którego świetnym dodatkiem jest ryż ugotowany na sypko.
2.
Składniki:
1 podwójna pierś z kurczaka
5-6 pieczarek
1 cebulka
majonez
ok. 15-20 dag sera żółtego
sól
pieprz
Jak przyrządzić?
Piersi doprawić do smaku jak kto lubi. Rozbć je na kotlety. Na blaszce do pieczenia rozłożyć folię aluminiową i ułożyć na niej kotlety (surowe!). Na patelni podsmażyć pokrojone w kostkę pieczarki i cebulkę, doprawić do smaku solą i pieprzem; tak przygotowane wyłożyć na kotlety. Teraz na każdy kotlet wykładamy majonez (ok. 1 łyżka na kotlet, zależy od wielkości piersi)i posypujemy grubą warstwą serka żółtego. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 20 min. w temp. 180-190 stopni. Smacznego!
3.
-1/2 kg filetow z kurczaka (dla niewtajemniczonych piers)
-2 cebule
-4 łyzki maki kartoflanej
-2 cale jajka
-1 lyzka maggie(w plynie)
-1 lyzka sosu sojowego
-1 lyzeczka ostrej papryki w proszku
-sol,pieprz
Miesko i cebulke kroimy w kostke,doprawiamy mieso przyprawami,dodajemy pozostale skladniki,mieszamy dokladnie i na jedna godzine wstawiamy do lodowki,nastepnie kladziemy lyzka jak placki ziemniaczane na rozgrzany tłuszcz
Smazymy na zloty kolor.
4
Piersi z kurczaka w kokosie
Skladniki:
- piersi z kurczaka
- kokos
- maka
- mleko
- jajko
- sol, pieprz, czosnek
- olej
Piersi z kurczaka kroimy w paski (robimy cos w rodzaju grubych paluszkow), wrzucamy do miski, dodajemy sol, pieprz i rozgniecione zabki czosnku.
W osobnym naczyniu robimy ciasto: do maki dodajemy jajko, kokos, mleko i troche soli. Ja na jedno jajko daje okolo 70g kokosu. Ciasto musi byc gestsze niz na nalesniki.
Kawalki kurczaka zanurzamy w naczyniu z ciastem tak aby pokryly sie niezbyt gruba warstwa ciasta i wrzucamy na rozgrzany olej na patelni. Smazymy do uzyskania zlocistego koloru.
5. ( kilka naraz )
Piersi z kurczaka z serem rokpol
Składniki:
1 podwójna pierś z kurczaka,
150g sera Rokpol
1/2 kostki masła,
1 lub 2 torebki ryżu
Przygotowanie: Pierś z kurczaka pokroić na płaskie paseczki. Ser pokroić w grubsze plastry (ok. 4 mm). Masło także pokroić w paseczki. Na dnie żaroodpornego naczynia kładziemy paski masła, na to płaskie plastry piersi (tak aby przykryły dno), na piersi układamy ser, na ser znowu paski piersi itd., warstwy kładziemy aż do wyczerpania przygotowanych produktów, ze wskazaniem że na górze ma pozostać ser. Całość przykrywamy i wkładamy na około 20 min. do nagrzanego piekarnika. W tym czasie gotujemy ryż. Po wyjęciu z piekarnika mięso dzielimy na porcje a powstałym sosem maślano-serowym polewamy ryż
Kurczak po parysku
filet z kurczaka
serek topiony (np. gouda, śmietankowy)
tymianek suszony
sól
pieprz
jajko
bułka tarta
oliwa
margaryna
W filecie nacinamy kieszonkę, w środek niej wkładamy oprószony suszonym tymiankiem serek topiony i zapinamy wykałaczką. Filet solimy, pieprzymy, obtaczamy w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju i margarynie, na wolnym ogniu.
KURCZAK PO INDYJSKU
Składniki:
2 piersi z kurczaka,
jogurt naturalny (3/4 dużego),
papryka w proszku,
sól, pieprz,
1 cebula,
czosnek (ząbek),
gałka muszkatołowa,
curry w proszku (1/2 łyżeczki),
imbir,
1-2 łyżki oleju,
marchew (1 duża lub 2 małe),
pory (1/2 pora),
jabłko (niewielkie),
1/2 banana.
Przygotowanie:
Zrobić marynatę z jogurtu, soli, pieprzu, curry, papryki, gałki, imbiru.
Do marynaty włożyć pokrojone w kostkę piersi z kurczaka.
Mięso musi w niej poleżeć przez parę godzin. Następnie podgrzewamy olej i dodajemy pokrojoną cebulę, a następnie czosnek i curry w proszku (2 łyżeczki). Smażymy aż warzywa się zeszklą i dodajemy startą marchew. Po 3 min dodajemy pory pokrojone w krążki. Chwilę wszystko dusimy, podlewając wodą, jeśli jest taka potrzeba. Po 5 min dodajemy kurczaka wraz z całą zalewą. Dusimy pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie ( po ok 20 min). Na koniec dodajemy pokrojone w średnią kostkę jabłko, a po kolejnych 3-5 min połówkę banana drobno pokrojoną.
Rizotto z kurczaka
Składniki:
ryż - 30 dag PIERSIkurczaka - 30 dag
pieczarki - 20 dag
cebula – 1szt.
tłuszczu - 4 dag
4 dag żółty ser
żółtko – 1 szt.
śmietana - 1/8 l
sól, pieprz
Przygotowanie:
Piersi z kurczaka wypłukać, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić, usmażyć na tłuszczu na jasnozłoty kolor. Do usmażonej cebuli włożyć pokrojone mięso z kurczaka. Wlać 1/8 l wody, dusić pod przykryciem do miękkości, w połowie duszenia dodać pokrojone w plasterki pieczarki, pod koniec duszenia posolić. Ugotowany na sypko ryż, wymieszać z mięsem i pieczarkami, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Przełożyć do żaroodpornego naczynia, zalać gęstą, posoloną śmietaną zmieszaną z żółtkami. Posypać tartym serem. Wstawić do gorącego piekarnika na 30 minut. Gdy ser się lekko zrumieni, wyjąć.
SMACZNEGO!!
Napisano Ponad rok temu
-piersi z kurczaka
-ser żółty
-mąka ziemniaczana
-jajka
-pieczarki
SPOSÓB WYKONANIA:
piers z kurczaka pokroic drobno w kosteczke, pieczarki takze, ser zolty utrzec i dodac jedna lub 2 lyzki- jak kto lubi,dodac bodajze 2 lyzki maki ziemniacznej i 1 jajko, wymieszac.Uformowac male kotleciki i wrzucic na patelnie.
Napisano Ponad rok temu
ja tam tylko gotuje w wodzie... jakbym sie mial jeszcze tak p.ierdolic z przygotowywaniem zarcia to bym juz nawet czasu na forum nie mial zajzec w tygodniu
Napisano Ponad rok temu
zreszta jak kto lubi
Podobne tematy
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
Czy zmieniły się przepisy Cbjj? |
BJJ, LUTA LIVRE, SAMBO |
|
|
||
PRZEPISY!!!! |
Dieta | Guest_kosior_* |
|
|
|
Potrzebne przepisy JJ - sportowego |
JIU JITSU |
|
|
||
Przepisy na koktajle i batoniki białkowe |
Dieta |
|
|
||
NOWE PRZEPISY W 2003r |
BJJ, LUTA LIVRE, SAMBO |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Zabójcze sztuki walki
- Ponad rok temu
-
POSZUKUJę KULTURYSTY SENIORA DO ZDJęć ANDRZEJA DRAGANA
- Ponad rok temu
-
Ankieta do pracy magisterskiej dla AWF w Poznaniu
- Ponad rok temu
-
USA
Guest_kosior_* - Ponad rok temu
-
Tabaka ??
- Ponad rok temu
-
czy to może byc podruba?
- Ponad rok temu
-
I need ATLAS
- Ponad rok temu
-
potrzebuje pomocy
- Ponad rok temu
-
Pomżżcie prosze :(
- Ponad rok temu
-
Nakarm dzieci!!!Nie bądź chujem!!!To zajmuje tylko 10 sekund
JuniorWB3 - Ponad rok temu